Κινητικά προβλήματα σε ένα από τα μικρά

Συζήτηση με θέμα Κινητικά προβλήματα σε ένα από τα μικρά, που ξεκίνησε από prinaris stelios, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 4 Ιουν 2009.

 1. Λοιπόν...από ένα συγκεκριμένο ζευγάρι (ασπροκόκκινα mosaic) από την 1η τους γέννα σε ένα από τα μικρά ,αφού έιχε απογαλακτηστεί, παράλυσαν τα πόδια του.Τώρα από τα μικρά της 2ης γέννας ,απογαλακτησμένα πλέων και αυτά, παρατηρώ το ίδιο πράγμα.Δηλαδή το πουλί αρχίζει ώρες 'ωρες και παραλύει,σαν να νεκρώνεται και δεν μπορει να κουνήσει και την επόμενη στιγμή του περνάει και είναι μια χαρά και αργότερα το ξαναπιάνει.είναι κάτι που το έχω παρατηρήσει εδώ και 4-5 μέρες και μου φαίνεται ότι όσο περνάνε οι μέρες επιδηνώνεται.
  Να υπάρχει κάποια έλλειψη δεν νομίζω γιατί στα πουλιά δίνω πολυβιταμίνες και βιταμίνη Ε.Να είναι από χτύπημα στο κεφάλι μου φαίνεται πολύ μεγάλη σύμπτωση να συμβεί σε δύο πουλιά.Σκέφτομαι λοιπόν το ενδεχώμενο μήπως οι γονείς τους είναι αδέρφια.Το ζευγάρι το αγόρασα το χειμώνα από pet shop και δεν ξέρω αν είναι του ίδιου εκτροφέα και αν είναι αδέρφια καθώς είναι αδαχτυλίδωτα.
  Για να ακούσω γνώμες...
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Και εμένα ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ, μου μυρίζει.
   
 3. Λές ε;;;Σκέφτηκα και το ενδεχώμενο του εγκεφαλικού αλλά και σε δύο πουλιά και μάλιστα από το ίδιο ζευγάρι;Τέλος πάντων λέω να του κάνω πιο εντατική την χορήγηση βιταμίνης Ε και βλέπω.
  Ευχαριστώ πολύ
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Το εγκεφαλικό δεν υπάρχει.
  Το πιθανότερο να είναι γεννετική ανωμαλία.
  Αν δείς στην φωλιά κιτρινίλα ή σε κάποιο απο τα μικρά διάρροια
  που να συνοδεύεται απο απώλεια ισορροπίας ή και γρόμπους
  στα πόδια ίσως να υπάρχει κάποιο είδος Σαλμονέλωσης.
  Τα κάνει αυτά ,ιδιαίτερα στα μικρά.
   
 5. Δεν πιστεύω να είναι σαλμονέλωση γιατί τους έχω δώσει esb3 και cousmix οπώτε το αποκλείω σχεδόν τελείως ...βέβαια ποτέ δεν ξέρεις
   
Φόρτωση...