Κινδυνος-θανατος, καναρίνι με φλεγμονή στο πόδι

Συζήτηση με θέμα Κινδυνος-θανατος, καναρίνι με φλεγμονή στο πόδι, που ξεκίνησε από Djchristopher, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 9 Αυγ 2008.

 1. Γεια σας.Θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος άμεσα.Ένα καναρίνι μου έπαθε φλεγμονί στο πόδι και έβγαλε ένα μαύρο μεγάλο πράγμα στο δακτυλάκι του.Κλείνει τα μάτια και δεν είναι καθόλου καλά ειναι έτοιμο να πεθάνει.Μπορώ να βάλλω την κρέμα φουσιντίν γιατί όλα είναι κλειστα και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω..
   
 2. Η φουσιντίν σίγουρα καλό θα του κάνει και οχι κακό. Ομως καλύτερα να το δει το πουλάκι ένας γιατρός!
   
 3. το καθαρισα με badantine και μετά έβαλα αυτήν την ΚΡΈΜΑ. Οταν την έβαλα ήταν πολύ καλά και έτρωγε συνέχεια, είχε πολύ όρεξη.Τώρα κάπως κλείνει τα μάτια.Δεν έχω ένα αλλα δύο με το συγκεκριμένο πρίοβλημα.Και κάνω σε αυτό και στα 2 καναρινάκια μου.Μπορώ να κάνω μία ερώτηση?Ολα τα καναρινάκια τα έχω στο μπαλκόνι μου και τις τελευταίες ημέρες μου έχουν ψωφίσει περίπου 5.Μου είπαν να τα βάλλω μέσα σε ένα σπίτι το οποίο έχει λίγο κρίο.ΔΕν τους βάζω κάθε μέρα την μπανιέρα αλλά τα έβ΄ρεχα εγώ.Το πρόβλημα είναι ότι το βράδυ βάζει λίγο κρύο και πάντα τα σκέπαζα.Τον κτυνίατρο που να τον βρω μέσα στο σαββατοκύριακο???
   
 4. H γνώμη μου είναι να κρατήσεις το πουλάκι μέσα στο σπίτι αυτές τις μέρες να συνεχίσεις να του βάζεις babantine και κρέμα φουσιντιν και Δευτέρα να το πας στο γιατρό. Μου κάνει εντύπωση όμως γιατί σου πέθαναν 5 καναρινάκια αυτές τις μέρες; Ηταν άρρωστα ή ξαφνικά;
   
 5. 8520

  8520 PB New Member

  το babantine είναι σιγουρο πως δεν βλάπτει(είναι απολυμαντικό). Τωρα για τα υπολοιπα φαρμακα πρέπει να πάρεις την γνώμη του κτηνίατρου. :)
   
 6. Αν και η υποθεση ''βρωμαει'' ευλογια , καμια φωτο θα ηταν χρησιμη και μια ιατρικη γνωματευση χρησιμοτερη , περαστικα οπως και να' χει .
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου με βάση με την περιγραφή της κατάστασης είναι ότι πρόκειται για ευλογιά. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει θεραπεία ούτε για το πουλί που έχει εκδηλώσει συμπτώματα ούτε για τα υπόλοιπα που πιθανόν να έχουν κολλήσει και να εκδηλώσουν αργότερα. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι συντηρητική - συμπτωματική θεραπεία μπας και σωθεί κανένα.

  Νομίζω πώς θα πρέπει να δει κάποιος ειδικός τα πουλιά σου.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 9 Ιουλ 2016
 8. Δεν το πιστευω να τα χάσω όλα.Σήμερα μου ψώφισε αυτό που είχε πρόβλημα.Εγώ τα πουλιά τα έχω έξω στο μπαλκόνι.Και όλα τα κλουβιά και αυτά είναι πολύ καθαρα.
   
 9. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν έχει σχέση αυτό... Η ευλογιά είναι ιός, όχι βακτήριο. Αρκεί απλώς κάποιο τσίμπημα από κουνούπι φορέα του ιού, για να μεταδοθεί στα πουλιά.

  Ας μην προτρέχουμε όμως... :)
   
 10. δεν μπόρώ να το πιστέψω.Πήρα ενα νοσοκομείο μικρών ζόων στην αθήνα και μου είπαν αν είναι έτσι βάλτα στο σπίτι και να τα καθαρίζεις με βενταντιν.Εγω πήρα απόφαση θα τα χορίσω και κάθε κλουβί θα τα πάω σε άλλο σπίτι
   
 11. Να σας πώ.Ήρθε αυτός ο φίλος μου και του πήγα το καναρινάκι και του έδειξα το πόδι απο το καναρίνι και είναι αρθρίτηδα και είδε και πως ητα το καναρίνι κ μου είπε τι τους είχα βάλλει και θυμήθηκα ότι είχα αφήσει το αυγό μέσα για περίπου τρεις ημέρες και μου είπε ότι μάλλον από αυτό ψώφισαν και τωρα βάζω την αντιβίωση και όλα τα καναρίνια τα χώρισα σε ξεχωριστά σπίτια.Τώρα περιμένω τα αποτελέσματα.Το ποιο πιθανο λέει είναι από σαλμονέλα.ΔΕν ξέρω τι να΄πώ.τα έχω πέξει στην κυριολεξία:mad:
   
 12. Eίχες αφήσει το βραστό αυγό μέσα στο κλουβί για 3 μέρες εννοείς;
   
 13. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Κακώς εκπλήσσεσαι... Τρεις μέρες το αβγό μέσα στο κλουβί Αύγουστο μήνα; Δε χρειάζεται ειδικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς πως ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα τα "έστελνε" τα πουλιά. Κρίμα...
   
 14. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Διαβασε εδω Η Διατροφή και η συμβολή της στην καλή υγεία των πουλιών.
  και εδω Βασικές οδηγίες για τη φροντίδα του καναρινιού
  Ελπίζω τα υπόλοιπα πουλάκια σου να σταθούν πιό τυχερά.

  Γενικά να εχεις μια αρχή: Να εχεις τα πουλάκια σου σαν τα παιδάκια σου!
  Με αυτη την σκέψη δεν νομιζω να εδινες ποτέ στο παιδί σου 3 ημερών αυγο βρασμένο...
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 10 Ιουλ 2016
 15. Μακάρι να είναι αυτό για να γνωρίζω το πρόβλημα.Τα πουλάκια τα έχω τώρα σε 3 διαφορετικά σπίτια.Από τα άλλα κλουβιά όμως γιατί ψώφισαν???α καταλαβα γιατί τα είχα κοντά.Τα είδε τα πουλάκια μου ένας φίλος ειδικός και μου έδωσε να τους δείνω σε όλα το erytrhomicin καπως εσι λέγεται.Ευχαριστώ όλους όσους μς βοηθούν και συγκεκριμένα το forum
   
 16. Isidoros

  Isidoros PB New Member

  Έμένα αυτό που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό φίλε μου είναι η ευλογιά.Πολύ ύπουλη αρρώστεια.Πρίν 4 χρόνια έχασα σχεδόν όλα μου τα πουλιά από ευλογιά.Ενώ τα πουλιά φαίνονταν μία χαρά την επόμενη μέρα έχανα 3-4.Δεν εύρισκα με τίποτα τι φταίει μέχρι που ο ένοχος αποκαλύφθηκε μόνος του.Ένα μαλινουά που είχα αγοράσει τον προηγούμενο χρόνο είχε στο πόδι του ένα μικρό σπυράκι.Δυστυχώς ήταν σημάδι ευλογιάς.Το πουλί ήταν ο φορέας και κόλλησε και τα άλλα.
  Η ευλογιά είναι αρρώστεια που εμφανίζεται κατα κύριο λόγο καλοκαίρι και ΄σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει και η ζέστη.Κυρίως μεταδίδεται με το κουνούπι και κατα περιοχές.Υπάρχουν κάποια εμβόλια αλλά δεν λύνουν 100% το πρόβλημα.Τα πουλιά που θα γίνουν καλά παραμένουν φορείς και επικύνδυνα για τα άλλα/Αυτό συνεπάγεται και αποκλεισμό από την αναπαραγωγή.
  Μακάρι φίλε μου να μην είναι ευλογιά αλλά κάτι άλλο.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...