Κελαήδισμα καναρινιού

  • Θεματοθέτης Αλεξία
  • Ημερομηνία
Α

Αλεξία

PB New Member
#1
Καλημέρα παιδιά νομίζω οτι το καναρίνι πήρε μπροστά έχει αρχίσει να κελαηδάει σιγά σιγά, έρχει αρχίσει να αντιδράει στους θορύβους και έχει αρχίσει να κάνει και διάφορες φωνούλες, ξεκίνησε με μια δυο διαφορετικές και σιγά σιγά κάνει και πιο πολούς ήχους.
:) Αλεξία
 
Α

Αλεξία

PB New Member
#2
Μου είπαν σε ενα pet shop που είχα πάει οτι όταν αρχίσει, το ξεκίνημα του θα είναι σταδιακό και κάθε μέρα θα γίνεται και περισσότερο και πιο δυνατό είναι όντως έτσι?
:) Αλεξία
 
Georgina

Georgina

Honored Member
PBCP Contributor
#3
Ναι, Αλεξία μου είναι όντως έτσι. Τα μωρά καναρινάκια είναι σαν τα μωρά παιδάκια( οπως σου εχω ξαναπεί). Το τί γλώσσα- φωνή θα μιλήσουν - κελαηδήσουν, εξαρταται απο το περιβάλλον το οποίο μεγαλώνουν. Ξεκινάνε με μικρά τιτιβίσματα και με το περασμα των μηνών και με την κατάλληλη καθοδήγηση απο "δασκάλους"- καναρίνια, η φωνή τους ωριμάζει και εξελίσεται. Τα καναρίνια φωνής εκπαιδεύονται απο ειδικούς " δασκάλους φωνητικής", ενώ τα απλά καναρίνια παιρνουν δίαφορα ακούσματα και αναπτύσουν τις φωνητικές τους ικανότητες ανάλογα με το είδος τους.;)
 
R

redcanary

PB New Member
#4
Αντε μπράβο Αλεξία! Και το δικό μου όταν ξεκίνησε να κελαηδά μετά την πτερορροια, άρχισε σιγά σιγά. Κάνε υπομονή και θα έχεις καλά αποτελέσματα!
Χαίρομαι πολύ γιατί θυμάμαι το είχες πολύ άγχος.
 
Α

Αλεξία

PB New Member
#5
Δαμιανέ δεν μπορείς να φανταστείς πόσο άγχος το είχα μέχρι και στον ύπνο μου νόμιζα οτι τον άκουγα να κελαηδάει. Τώρα το νιώθω οτι θα στρώσει και θα αρχίσει πάλι όπως παλιά.
:) Αλεξία
 
R

redcanary

PB New Member
#6
Πάντως να του δώσεις λίγο χρόνο και μην περιμένεις να επανέλθει στα ανοιξιάτικα επίπεδα (προ πτερόρροιας) άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση όπως τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα είναι πιο εντυπωσιακά από εκείνα του υπόλοιπου έτους, έτσι και το κελάηδημα την εποχή του ζευγαρώματος δεν συγκρίνεται.

Τώρα προσπάθησε να τους παρέχεις καθαρό περιβάλλον και ποιοτική τροφή, κάνε τους και λίγο παρέα, (αλλά άσε τα και λίγο μόνα τους) και όλα θα πάνε περίφημα! Την άνοιξη θα κάνει όλο καντάδες!
Μπράβο και πάλι!
 
Α

Αλεξία

PB New Member
#7
:)
Σήμερα το πρωί που έβγαλα τα πουλιά στο μπαλκόνι, με το που έβγαλα το αρσενικο απο εκείνη τηνώρα μέχρι που πήγα για δουλειά δεν έβαλε γλώσα μέσα του. (Ήταν καταπληκτικό ύστερα απο τόσο καιρό τον άκουσα πάλι όπως παλιά)
:) Αλεξία
 
Top