Καταστροφή φωλιάς

Συζήτηση με θέμα Καταστροφή φωλιάς, που ξεκίνησε από Stfns, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 5 Μαρ 2015.

 1. Καλησπέρα σε όλους,
  Πριν μερικές μέρες απολάμβανα το χτίσιμο φωλιάς και από το δεύτερο θηλυκό καναρίνι και μόλις την τελειοποίησε έφερα σε επαφή τα δύο πουλιά. Παρόλο που δεν υπήρχαν καυγάδες, αλλά ούτε και βατέματα(τουλάχιστον δεν τα έχω δει) ο αρσενικός κατέστρεψε τη φωλιά. Έ;;;; Ωραία πράγματα..... Κατάφερε να ξηλώσει έως και την τσόχα. Όπως καταλαβαίνετε και αυγό να ήθελε να κάνει η κυρία το κατάπιε.... Τέλος πάντων, τα έχω αφήσει μαζί χωρίς χώρισμα με τη φωλιά και μπόλικο νήμα με όλα τα καλά από άποψη διατροφής και ας κάνουν ότι θέλουν. Τι λέτε;; Ακούω γνώμες.

  υ.γ. Την ερχόμενη Τρίτη θα είναι η ώρα της αλήθειας για το πρώτο θηλυκό που....επωάζει!
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Με το καλό!
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο θέαμα να βλέπεις μια φωλιά που ήταν έτοιμη να γίνεται ξανά υλικό για "χτίσιμο", αλλά ενίοτε συμβαίνουν κι αυτά.
  Όταν τα αρσενικά (κάθε είδους) δεν έχουν διαβεβαίωση (ενστικτωδώς) για την προέλευση των απογόνων καταστραφούν τα πάντα με σκοπό να οδηγήσουν το θηλυκό σε νέα διαδικασία γέννας.
  Ένα φαινόμενο που δεν θα πρέπει να μας προβληματίζει περισσότερο.
  Όσο για τη φωλιά, αν υπάρχει στη διάθεσή της υλικό μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να την ετοιμάσει εκ νέου.
  Γι' αυτό λοιπόν ... άσε υλικό μέσα στο κλουβί και βλέπουμε.
  Στατιστικά μιλώντας και για να μειώσω τη στεναχώρια σου... σπάνια καταστρέφουν τα καναρίνια φωλιά που έχουν γονιμοποιήσει το θηλυκό... συνήθως είναι άγονα... όσο αυτό μπορεί να γίνει κανόνας...
  Όσο για την Τρίτη ή Τετάρτη ... θα περιμένουμε κι εμείς τα ευχάριστα νέα σου.
   
Φόρτωση...