Κατασκευή φυσικής φωλιάς από τον φίλο Jimmy Diresta

Συζήτηση με θέμα Κατασκευή φυσικής φωλιάς από τον φίλο Jimmy Diresta, που ξεκίνησε από kostantakis, στο Forum 'Φωνές Πουλιών, Βίντεο, Φωτο' του PetBirds, 13 Οκτ 2014.

 1. Δείτε μια καταπληκτική φυσική φωλιά για τα πουλιά στην φύση από το φιλαράκι DIRESTA ! :thumbsup:

   
 2. adreas

  adreas PB New Member

  Η μαγεία του χειροποίητου!
   
 3. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Πολύ καλή και όμορφη κατασκευή αλλά έχω κάποιες ενστάσεις. Ποτέ δεν βάζουμε σε φωλιά ξυλαράκι κάτω απο την είσοδο αφου διευκολύνουμε τους θυρευτές. Αν θέλουμε να βάλουμε κάτι, μια μικρή προεξοχή μισού εκατοστού είναι αρκετή.
  Για τον ίδιο λόγο δεν βάζουμε τεράστιο πάτο.

  Επίσης δεν κρεμάμε τις φωλιές αλλά τις στηρίζουμε σταθερά. Ένας δυνατός αέρα θα κοστήσει στην περίπτωση της κρεμασμένης φωλιάς.
   
 4. Γιάννη δεν νομίζω να υπάρχει καν θέμα με το κλαδάκι ! όλες σχεδόν οι φωλιές που πουλιούνται για αυτήν την δουλειά έχουν κλαδάκι έξω από την φωλιά ! Για τον πάτο τώρα... αν πρόσεξες τον έκανε μεγάλο και άνοιξε και λούκι για να μπορεί να βάζει και τροφή εκεί !
  Για το κρέμασμα εν μέρη θα συμφωνήσουμε ! :thumbsup:

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG]
   
 5. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Το οτι πωλουνται με κλαδάκι δεν σημαίνει κάτι. Είναι απλά πιο ελκυστικές για τον καταναλωτή. Οι εθελοντικές οργανώσεις που τοποθετούν φωλιές 10ετίες τωρα στο εξωτερικό δεν βάζουν κλαδάκια.
  Εχω φωλιές στο κήπο και μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι ειναι πολύ καλύτερα χωρίς εκτός αν θέλεις να προσεκλύσεις καρακάξες.
  Επίσης στις φωλιές που υπάρχει τροφή δεν φωλιάζουν εύκολα τα πουλιά και αν το κάνουν οι πιθανότητες να αποτύχουν είναι πολλές.

  Επίσης ποτέ δεν βάζουμε 2 φωλιές κοντά κοντά!
   
 6. Ωραια κατασκευη Αλεξανδρε!:)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...