Κατανοωντας τον παπαγαλο σας, η γλωσσα του σωματος

Συζήτηση με θέμα Κατανοωντας τον παπαγαλο σας, η γλωσσα του σωματος, που ξεκίνησε από Πόπη Μπού, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 5 Ιουλ 2008.

 1. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

  Μια από τις σημαντικότερες πτυχές στη δημιουργία και στη διατήρηση μιας επιτυχούς σχέσης με έναν φτερωτό σύντροφο είναι η ικανότητα μας να κατανοήσουμε τις φωνές και τη γλώσσα του σώματος του παπαγάλου μας. Οι παπαγάλοι μαθαίνουν να επικοινωνούν με μας μέσω των ήχων, της συμπεριφοράς και των ενεργειών τους αλλά και των δικών μας αποκρίσεων σε όλα αυτά. Χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος και τις φωνές τους μπορούν "να μας πουν" πότε είναι ευτυχισμένοι, ικανοποιημένοι, φοβισμένοι, άρρωστοι, πεινασμένοι, κουρασμένοι, θυμωμένοι, ή θέλουν να τους κρατήσουμε και να τους χαϊδέψουμε. Η δυνατότητα να επικοινωνήσουν είναι ένα ζωτικής σημασίας στοιχείο σε οποιαδήποτε σχέση, και είναι εξαιρετικά σημαντικό οι ιδιοκτήτες τους να μάθουν να ερμηνεύουν τις έννοιες των ήχων και των συμπεριφορών τους προκειμένου να τα εξημερώσουν επιτυχώς, να τα εκπαιδεύσουν, και να τους προσφέρουν το μέγιστο δυνατό της προσοχής τους και της φροντίδα τους.

  Ενώ οι ενέργειες ενός συγκεκριμένου παπαγάλου ή είδους πουλιών δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι έχουν την ίδια έννοια σε όλα τα πουλιά, υπάρχουν όμως γενικά ομοιότητες στις ενέργειες και στην έννοια μερικών βασικών συμπεριφορών. Εάν ο παπαγάλος σας δείχνει οποιεσδήποτε από τις ακόλουθες συμπεριφορές, προσπαθήστε να καταλάβετε τι ακριβώς προσπαθεί να σας πει ο φτερωτός φίλος σας , και να ανταποκριθείτε ή όχι αναλόγως.

  ; οι κορες των ματιων διαστελλονται – τα ματια λαμπουν
  ;κραξιμο
  ;βρυχηθμος
  ; Γουργουρισμα
  ; κροτος γλωσσας
  ; κροτος ραμφους
  ; τριξιμο ραμφους
  ; σκουπισμα ραμφους
  ; δαγκωμα
  ;σφυριγμα, τραγουδι, ομιλια
  ;φτερνισμα
  ; αναμασημα
  ; Φλυαρια
  ;Τεντωμα λαιμου
  ; Ελιγμοι κεφαλιου
  ;χαμηλωμΕνο κεφαλι
  ;λαχανιασμα
  ; Απασχόληση με τα φτερα τους
  ; Φτερα που γερνουν προς τα εξω
  ; Χτυπημα φτερων
  ; τρεμουλιασμα φτερων και σωματος
  ; Χτυπημα των φτερουγων τους
  ; συμπεριφορα "επιδειξης
  ; περπατημα
  ; Σταση

  ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ


   
 2. marie

  marie PB New Member

  το διαβασα χθες!πολυ χρησιμο!καταλαβα αρκετα πραγματα!τα προσαρμοσα βεβαια στη συμπεριφορα των δικων μου και εβγαλα νοημα...:)
   
 3. MyriamK

  MyriamK PB New Member PBCP Contributor

 4. ωχ ωχ... δεν το ειχα δει.Αν μπορει ο Σταυρος ας το φτιαξει.Σταυρο Σταυρο...help:(
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...