Καταλληλη εποχη για ζευγαρωμα;

Συζήτηση με θέμα Καταλληλη εποχη για ζευγαρωμα;, που ξεκίνησε από tarasis, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 29 Απρ 2014.

 1. tarasis

  tarasis PB New Member

  Καλησπέρα σας.Μπορω να βαλω απο τωρα καναρινια σε διαδικασια αναπαραγωγης ή εχει περασει ο καιρος;Δεν τα εχω βαλει μεχρι τωρα λογω καιρικων συνθηκων.
  Ευχαριστω...
   
 2. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Αν τα πουλιά είναι διατροφικά προετοιμασμενα ναι να τα βάλεις!
  Τώρα είναι κανονικά η εποχή του όχι τον χειμώνα! Μέχρι Ιούνιο Ιούλιο έχεις καιρό τίποτα δεν τελείωσε!
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Το Α και το Ω για μια επιτυχημένη αναπαραγωγικη σεζόν (2-3 γέννες δλδ) είναι η διατροφική προετοιμασία.
  Θα χρειαστείς αυγό ή αυγοτροφή (Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή λαχανικά και φρούτα. Τον χειμώνα δίνουμε μια φορά την εβδομάδα αυγοτροφη ή αυγό και από μια φορά λαχανικά και φρούτα. Όσο πλησιάζει η άνοιξη και ανεβαίνει η θερμοκρασία αυξάνουμε τη συχνότητα χορήγησης της αυγοτροφης και των λαχανικών. Από μία φορά την εβδομάδα το κάνουμε 2 φορές για 2 εβδομάδες. Μετά 3 φορές, 4 και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε να δίνουμε καθημερινά. Αυτό που κάνουμε δλδ είναι να αυξάνουμε σταδιακά την πρωτεΐνη που λαμβάνουν μέσω της διατροφής όπως και στη φύση ώστε να καταλάβουν ότι έρχεται η περίοδος που θα ζευγαρώσουν. Δίνεις λοιπόν καθημερινά αυγοτροφη και λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι,σπανάκι, μήλο, ραδίκια, αντίδια κτλ).
  Αν τα έχεις σε εξωτερικό χώρο και ακολουθήσεις τα παραπάνω τέλη Μαρτίου θα έχουν πυρωσει λογικά.. Τα αρσενικά πυρωνουν δυσκολότερα από τα θηλυκά οπότε ίσως χρειαστεί να ξεκινήσεις πιο μπροστά την προετοιμασία στα αρσενικά. Αν τα έχεις σε εσωτερικό χώρο πρέπει να κάνεις κι άλλα με το φως και τη θερμοκρασία που δεν ξέρω ακριβώς..
  Αφού λοιπόν τα έχεις χωρισμένα όταν έχουν πυρωσει θα το καταλάβεις επειδή θα ταιζονται/φιλιούνται από το χώρισμα, το αρσενικό θα κελαηδάει προς το θηλυκό και το θηλυκό θα κόβει χαρτιά από κάτω.. Τότε δίνεις νήμα και φωλιά στη θηλυκια. Αν είναι πυρωμενη θα τη στρώσει μέσα,σε 2 ώρες και πριν την τελειώσει θα βγάλεις το χώρισμα. Αν πετάει το νήμα κάτω και παίζει δεν είναι έτοιμη ακόμα.. Βγάλε φωλιά και νήμα και τα δίνεις μετά από λίγες μέρες ξανά..
  Αν το ζευγάρι δεν γνωρίζεται να βγάλεις το χώρισμα λίγο πριν νυχτώσει ώστε το πρωί να ξυπνήσουν μαζί και να ζευγαρώσουν! :)

  Συνεχίζεις να δίνεις καθημερινά αυγοτροφη και λαχανικά μέχρι να κάνει η θηλυκια και το τελευταίο αυγό. Μετά μόνο σπόρους και νερό και μόλις σκάει μύτη ο πρωτότοκος δίνεις καθημερινά φρέσκο καλοβρασμενο αυγουλάκι!

  Το Σαπιοκαλαμο είναι απαραίτητο να είναι μόνιμα στο κλουβί και όταν θα τα ενώσεις θα τρίβεις Σαπιοκαλαμο και στην αυγοτροφη ώστε να παίρνει η θηλυκια το ασβέστιο που της χρειάζεται για την ωοτοκία!
   
 4. tarasis

  tarasis PB New Member

  Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.....Ξεκιναω και ελπιζω να δω και να σας δειξω νεοσους....
   
Φόρτωση...