Καρδερίνες, διαχωρισμός φύλου από την ουρά

Συζήτηση με θέμα Καρδερίνες, διαχωρισμός φύλου από την ουρά, που ξεκίνησε από George98, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 11 Σεπ 2016.

 1. George98

  George98 PB Active Member

  Διαβάζοντας διάφορα για τις καρδερίνες τον τελευταίο καιρό, μιας και είναι ένα πραγματικά υπέροχο πουλί και σκοπεύω να ασχοληθώ σιγά-σιγά και με αυτό εκτός από τα καναρίνια (αφού πλέον δεν μπορώ να έχω περιστέρια).

  Διάβασα διάφορα για τον διαχωρισμό του φύλου στις καρδερίνες, κάτι όμως μου έκανε εντύπωση οταν το είδα σε μια φωτογραφία στα ισπανικά.... και αυτό είναι η ουρά.
  Συγκεκριμένα αναφέρει οτι αν μια καρδερίνα έχει 2 λευκές κηλίδες στην ουρά (δηλαδή 2αρα) είναι πάντα θηλυκό, αν είναι 4αρα μπορεί να είναι και των δύο φύλων(αν κατάλαβα καλά γιατί δεν ξέρω τι σημαίνει το <<indet>> που αναφέρει) ενώ αν είναι 6αρα μπορεί να είναι μόνο αρσενική.

  Ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο ? το έχει παρατηρήσει κάποιος ? ή είναι γενικά γνωστό και εγώ απλά εγώ δεν το ήξερα :rolleyes:, ισχύει πάντα ή όχι ?
  Να και η φώτο :
  gnvpk7T.jpg
  Hembra ---> Θηλυκό
  Macho ---> Αρσενικό
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Μου φαίνεται απίθανο. Η πηγή της πληροφορίας ποια είναι Γιώργο;
   
 3. George98

  George98 PB Active Member

  την βρήκα τυχαία στο google images και την αποθήκευσα... δύστυχος δεν κράτησα το λινκ... θα προσπαθήσω να το ξαναβρώ αν μπορέσω αλλά μου φαίνεται δύσκολο...
   
 4. George98

  George98 PB Active Member

  Βρήκα κάτι : http://ayudasobrepajaros.blogspot.gr/2011/12/diferencias-entre-jilgueros.html
  Και μια γρήγορη μετάφραση :
  [​IMG]
  "Τώρα, ας δούμε κάτι που δημιουργεί αντιπαραθέσεις σε πολλούς οπαδούς αυτών των πουλιών όπως οι λευκές βούλες στην ουρά ή "φασόλια" .Στην φωτογραφία στα αριστερά ελπίζω να είναι αρκετά σαφής. Αν Νο 6 πουκάμισο (φωτογραφία αριστερά) έχει μόνο ένα φασόλι ή λευκή κηλίδα σίγουρα το πουλί είναι θηλυκό.
  Αν το πουλί έχει κηλίδες στους κωπηλάτες 5 και 6 τότε το φύλο είναι αόριστο και εμείς θα πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο στην ανατομία του σώματός που να ξεχωρίσει αν είναι θηλυκό ή αρσενικό (κεντρική φωτογραφία).
  Εάν η καρδερίνα έχει κηλίδες στους κωπηλάτες 4, 5 και 6, το δείγμα είναι αρσενικό ασφαλώς (φωτογραφία δεξιά). Μπορεί επίσης να είναι η περίπτωση που έχει άσπρα φασόλια σε όλους τους κωπηλάτες της ουράς του, τις λεγόμενες πραγματικές καρδερίνες."
   
 5. Για μενα γιωργο δεν ισχύει τιποτα από αυτά!απόδειξη ότι έχω 2αρες αρσενικές εχω και 6αρες θυλικες!
  Η αλήθεια είναι οτι πιο συνηθισμένο είναι η 6αρα να είναι αρσενικια αλλα όχι ότι δεν υπάρχουν και θυλικες.
   
 6. George98

  George98 PB Active Member

  εφόσον όντως υπάρχουν και πουλιά που παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα άρα είναι μύθος, αλλά ίσος ισχύει σε αρκετές περιπτώσεις ωστε να βγάλουν αυτή την θεωρία
   
 7. Ίσως και αυτό το πιστεύω ότι 2αρες είναι τις περισσότερες φορές θυλικες αλλα όχι ότι δεν υπάρχουν αρσενικές!
  Τουλαχιστον όσον αφορά την μπαλκανικα στο λεω 100%.
   
 8. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Έχει κανείς ακούσει ή ξέρει κάτι στο γιατί υπάρχει,αν υπάρχει,τόσο μεγάλη διακύμανση του φυλετικού διμορφισμού στη φύση;
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τι εννοείς ακριβώς;
  Ίσως τα πουλιά μεταξύ τους βλέπουν και άλλα πράγματα, δυσδιάκριτα σ' εμάς.
  Και σ' εμάς, αν και είναι ρατσιστικό, άνθρωποι διαφορετικών από εμάς φυλών, μας φαντάζουν σχετικά όμοιοι, δεν διακρίνουμε εύκολα τις μικρές διαφορές τους στην εμφάνιση.
   
Φόρτωση...