Καρδερίνες βγαλμένες από παραμάνα (κανάρα)

Συζήτηση με θέμα Καρδερίνες βγαλμένες από παραμάνα (κανάρα), που ξεκίνησε από patilas, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 24 Νοε 2014.

 1. patilas

  patilas PB Member

  Εμένα τις πρώτες καρδερίνες της μεγάλωσε καναρα,είναι καλό κολπάκι, αρκεί ν έχεις το σωστό πουλί..
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Κολπάκι είναι να μεγαλώνει άλλο είδος από άλλο είδος η να καταφέρουμε καρδερίνες να μεγαλώνουν (και να φέρνουν σε πέρας όλη τη διαδικασία αναπαραγωγής ) οι καρδερίνες ?
  Είναι αναπόφευκτη η χρήση παραμάνας η είναι εύκολη λύση ..η είναι θέμα επιλογής του εκτροφέα?
  Τα μεγαλωμένα από παραμάνα πουλιά, έχουν τα ίδια ποσοστά επιβίωσης με αυτά που μεγάλωσαν από τη φυσική τους μάνα ..έχουν αυξημένα ποσοστά να ταϊσουν τα παιδιά τους (η θα χρειαστεί και γι αυτά η χρήση παραμάνας) και έχουν ίδιες ανοσοποιητικές αντοχές με τα φυσικά μεγαλωμένα ομοειδή ?
   
 3. patilas

  patilas PB Member

  Κοιτάξτε. Σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο, αλλά η καρδερίνα θυλικη δεν τα τάιζε εγώ δεν είχα χρόνο λόγο δουλειάς κ έβαλα παραμανα.την δεύτερη γέννα όμως τάιζε τα δύο από τα τέσσερα και τα άλλα πάλι παραμανα.. Ήθελα ν βγάλω δικές μου καρδερίνες κ το έκανα όπως μπορούσα,κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
   
 4. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Γιατί ?

  Γιατί ?
   
 5. patilas

  patilas PB Member

  Απλά καθόταν πάνω στην φωλιά κ δεν σηκωνόταν καν. Ούτε για φαγητό.. Εε ψοφισαν τ δύο πρώτα που έβγαλε κ της πήρα τα άλλα.. Μήπως επειδή ήταν η πρώτη φορά που γεννούσε; η η αλλαγή χώρου; Γιατί πιστεύω πως αλλιώς τα μεγαλώνει το ενα πουλί αλλιώς το άλλο..
   
 6. johnrider

  johnrider PB New Member

  εάν ενα ζευγάρι καρδερίνες δεν τρώει όπως τρώει ένα καναρίνι την αυγοτροφη υπάρχει περίπτωση να ταΐσει τα μικρά έως το τέλος?
   
 7. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Και βέβαια.
   
 8. patilas

  patilas PB Member

  Σίγουρα μπορεί.. Αλλά μάλλον η δικιά μου είναι κακή μητέρα, φέτος τα μικρά θ δούμε πως θ πάει το ζευγάρωμα τους..
   
 9. johnrider

  johnrider PB New Member

  Γιατί ήταν κακή μητέρα ο αρσενικός που ήταν να την ταΐσει και αυτή με την σειρά της να ταΐσει τα μικρά.
   
 10. patilas

  patilas PB Member

  Τον αρσενικό δεν τον άφηνε ν πλησιάσει.. Του έκανε επίθεση..
   
 11. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Oταν λοιπόν είδες οτι υπάρχει τέτοια συμπεριφορά (υπερπροστατευτική), Επρεπε το αρσενικό να φύγει απο την ζευγαρώστρα. Ετσι δεν θα ήταν αναγκασμένη να κάθεται συνέχεια στην φωλιά και να "σκάσει" τα μικρά, αλλά θα έβγαινε ανενόχλητη να φάει και να ταίσει.;)
   
 12. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Δεν τρώει ούτε αυγό, ούτε σκουλήκια, ούτε αυγά μυρμηγκιών, ούτε chia, ούτε περίλα ?

  Τα αρσενικά στα ''άγρια'' -στην πλειοψηφία τους (αφού δούμε ότι έχουν επιθετική συμπεριφορά είτε προς τη θηλυκιά, είτε στα αυγά , είτε αργότερα στους νεοσσούς), τα αφαιρούμε.
   
 13. patilas

  patilas PB Member

  Είχα πάει ν την βγάλω ποιο πριν μόλις εκλωθε αλλά η καρδερίνα σταματαγε ν κάθεται στην φωλιά μ τα αυγά κ μόλις την έβαζα ξανά πήγαινε ν κάτσει.
   
 14. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αυτό ακριβώς που περιγράφεις είναι η συμπεριφορά ενός θηλυκού που φοβάται και προστατεύει τα αυγά της απο το αρσενικό. Η αλήθεια είναι οτι όταν έβγαζες τον αρσενικό απλά σηκωνόταν απο την φωλιά για να κάνει αυτά που ήθελε(να φάει ,να ξεμουδιάσει, να πιεί νερό , να ταίσει όταν ....) . Εσύ κατάλαβες λάθος , νόμιζες οτι εγκατέλειπε την φωλιά. Αν είχες υπομονή θα έβλεπες οτι το πουλάκι κάποια στιγμή θα επέστρεφε. Αν δεν επέστρεφε καθόλου και παράταγε ολοσχερώς την φωλιά και τα αυγά, ΤΟΤΕ θα ήταν θέμα για το άν έπρεπε να συνεχίσεις να την χρησιμοποιείς σαν γεννήτορα.
   
 15. patilas

  patilas PB Member

  Έχεις δίκιο τώρα που το σκέφτομαι.. Φέτος θ τα αφήσω κ θα είμαι πιο σωστός.ελπίζω ν πάνε όλα καλά ελπίζω ν έχω κ την βοήθεια σας σε τυχόν προβλήματα
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...