Καρδερίνα παραμάνα

Συζήτηση με θέμα Καρδερίνα παραμάνα, που ξεκίνησε από Geeorge, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 27 Νοε 2008.

 1. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Ενα θηλυκό καρδερινοκάναρο που χρησιμοποιείται ως παραμάνα κάνει ακριβώς αυτό που κάνει μια θετή μάνα: μεγαλώνει ένα παιδί που δεν το έχει γεννήσει. Στην περίπτωση του καρδερινοκάναρου , επωάζει τα αυγά και στην συνεχεια ταίζει τους νεοσσούς ενός άλλου πουλιού.
   
 2. Και πώς τα επωάζει αφού δεν ειναι δικά της?
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τα θηλυκά πτηνά γεννούν αβγά όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, ακόμη και εάν δεν έχουν ζευγαρώσει με αρσενικό (βλ. κότες). Τα αβγά αυτά τα κλωσούν κανονικά, άσχετα αν δεν πρόκειται να εκκολαφτούν νεοσσοί μιας και δεν είναι γονιμοποιημένα.

  Τα θηλυκά καρδερινοκάναρα (όχι καρδερίνες όπως αναφέρεις) τα χρησιμοποιεί ο άνθρωπος εκμεταλλευόμενος τη φυσική τους τάση να γεννούν και να επωάζουν, για να αντικαταστήσει τα αβγά τους με άλλα γονιμοποιημένα, προκειμένου να αναθρέψουν τα καρδερινοκάναρα τους νεοσσούς που θα προκύψουν. Σου θυμίζω ότι τα καρδερινοκάναρα δεν είναι γόνιμα πουλιά και έτσι τα αβγά τους είναι μη γονιμοποιημένα ακόμη και αν ζευγαρώσουν δύο πουλιά διαφορετικού φύλου μεταξύ τους.
   
 4. Ευχαριστώ πολύ Georgina-Σταύρο! Ορίστε μας! Ωραία πράγματα!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...