Πρόσφατα

Καρδερίνα, αρσενική ή θηλυκή;

Thread starter #1
εχω και εγω μια κερασλου αλλα η περιγραφη σου μεγαλε με εκανε να παθω πλακα γιατι οποιον ρωτουσα ειδικο πουλιατζη ηταν οτινανε
 
#4
Η σχέση μου με τα πουλιά μέχρι τώρα ήταν ανύπαρκτη. Στην γιορτή του 19 μηνών γίου μου, η αδερφή μου αποφάσισε να του κάνει δώρο μια καρδερίνα, στην αρχη φρίκαρα με το δώρο της αλλά μετά απο λίγο το είχα συνηθήσει. Δυστυχώς ο μικρούλης νόμιζε οτι ανοίγοντας την πόρτα... θα παίξει με την καρδερίνα αλλά ...όχι! Πρίν λίγες μέρες αποφασίσαμε με τον άντρα μου να πάρουμε εκ νέου μια καρδερίνα στο μικρό. Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει πρόβλημα για την υγεία του μικρού? Πρέπει να πάω την καρδερίνα σε κτηνίατρο? Δεν μπόρεσα να καταλάβω εαν είναι αρσενική ή θυληκή. Την μάσκα την έχουν όλες οι καρδερίνες? Μπορώ να καταλάβω απο το κελάηδημα το φύλλο (εννοώ αν κελαηδάει πολύ ή λίγο)?
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
 

Alexandros

Honored Member
#5
Den exei problima igias gia to mikro. Milame bebaios genika. An o mikros exei mia allergia den boro na ksero.

Maskes exoune oles i karderines meta tin proti pteroria. I mono diafora einai to megetos tis maskas.

An kelandai POLI einai arseniko i thili KANONIKA den kelandai poli.
 
#6
Τι είναι η πτερόρια? Απο εκεί που το αγοράσαμε μας είπε πως είναι 7 μηνών, υπάρχει περίπτωση να ψοφήσει επειδή είναι τόσο μικρό?
 

Georgina

Honored Member
PBCP Contributor
#7
Πτερόρροια είναι η διαδικασία κατά την οποία αντικαθίσταται σταδιακά το φτέρωμα του πουλιού, επέιδή έφτασε στην πλήρη του ανάπτυξη και στην συνέχεια φθείρεται, ξεθωριάζει και νεκρώνεται, χάνοντας την λειτουργικότητά του.

Κατά την διαδικασία της πτερόρροιας, η ικανότητα για πτήση εξασθενίζει, και η ανάπτυξη νέων φτερών απαιτεί πολλή ενέργεια, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη διατροφή προκειμένου να αντεπεξέλθει στην κατάσταση αυτή.

Η πτερόρροια συνήθως (ανάλογα με το είδος) ξεκινά μετά την περίοδο αναπαραγωγής και ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τέλος του φθινοπώρου, οπότε και για κάποια είδη ξεκινά ή περίοδος της μετανάστευσης.
 
#8
σε ευχαριστούμε για τις χρήσιμες συμβουλές σου...είναι πολύ κατατοπιστικές και συνοδεύονται με διευκρινιστικές άριστες φωτογραφίες
 
#10
Σάς εύχαριστώ και εγώ με τήν σειρά μου γιά τις πληροφορίες που μοιράζεστε,καθώς και γιά τόν χρόνο που διαθέτεται.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Σ Υ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α Π Ο Λ Λ Α.

Παύλος
 
#11
Αλέξανδρε ευχαριστώ πολύ για το πλέον κατατοπιστικό άρθρο σου...Έχω όμως εγώ βλέποντας αυτές τις διαφορες που μου έδειξες, μια θηλυκή καρδερίνα η οποια όλη μέρα κελαηδάει...Όλη μέρα...Είναι φυσιολογικό??
 
#12
Ναι είναι φυσιολογικότατο.Υπάρχουν πολλές θηλυκές που φωνάζουν.Αν προσέξεις όμως δεν έχει την καθαρότητα και το πλέξιμο μίας αρσενικής.
 
Top Bottom