Καρδερίνα ανοίγει το ράμφος για να με τσιμπισει όταν πλησιάζω

Συζήτηση με θέμα Καρδερίνα ανοίγει το ράμφος για να με τσιμπισει όταν πλησιάζω, που ξεκίνησε από electrical, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 8 Απρ 2015.

 1. Καλησπέρα! Να ρωτήσω σχετικά με την καρδερίνα μου η οποία τώρα τελευταία όταν πλησιάζω τα δάκτυλα μου στο κλουβί αρχίζει να ανοίγει το ράμφος για να με τσιμπιση και φωνάζει ενώ αυτό σχεδόν όλον τον χειμώνα δεν συνέβαινε. Τι μπορεί να συμβαίνει;
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, μιας και το ξεκίνησε ξαφνικά, είναι ότι ίσως είναι πυρωμένη και σε βλέπει ως "απειλή" και γι αυτό το λόγο είναι τόσο επιθετική απέναντί σου.. Μήπως της δίνεις καναβούρι?? Πόσο καιρό την έχεις??
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Προσθέτει κάτι στη συγκεκριμένη συμπεριφορά αυτό Αλίκη?
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Γιάννη μου έτσι έχω διαβάσει.. Πως το καναβουρι κάνει τα πουλια επιθετικά.. Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα... Υποθέσεις είναι αυτά.
   
 5. Παιδιά κανναβούρι δεν την δίνω.Τροφή έτοιμη σφραγισμένη για άγρια.Την έχω ένα χρόνο δικό μου πουλί και την έχω όλο το χειμώνα μέσα στο σπίτι με φουλ κελάηδισμα. Από το ράμφος έχει φύγει τελείως το μαύρο στίγμα και πάει προς το άσπρο. Πιθανός όπως λέτε να έχει πυρώσει και το κάνει αυτό.Ίσως χρειασθεί να δοκιμάσω με καναρα για ζευγάρωμα.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Και πως το εξηγούν εκεί σαν γεγονός?
  Έχεις κάποιο σύνδεσμο να διαβάσω?
   
 7. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τότε ναι για την επιθετική συμπεριφορά φταίει το γεγονός ότι έχει πυρωσει.... Πριν βάλεις καναρα διάβασε λίγο τα άρθρα εδώ στο φόρουμ... Δεν είναι εύκολο εγχείρημα... Τα θηλυκά καρδερινοκαναρα που θα βγουν και θα είναι στειρα τι θα τα κάνεις???
   
 9. Χρόνια παιδεύομαι να βγάλω χωρίς αποτέλεσμά. Φέτος επειδή η καρδερίνα είναι δικό μου πουλί και γεννήθηκε στην ζευγαρωστρα βάσει με τα λεγόμενα που γράφουν ζευγαρώνει πιο εύκολα. Όσο για τα θηλυκά που θα βγούνε το μόνο είναι να τα αφήσω ελεύθερα και πιστεύω ότι θα επιζήσουν στην φύση γιατί είναι αρκετά ανθεκτικά.
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ποιος σου το είπε αυτό και που το στηρίζει?
  Επικίνδυνες απόψεις,
   
 11. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Πραγματικά είναι κρίμα.....

  Αυτό που κάνεις δεν είναι εκτροφή.

  Κάτι άλλο είναι.
   
 12. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μέγιστο λάθος, δεν θέλω να πω κάτι πιο βαρύ λόγω της ημέρας. Μην το κάνεις αυτό. Μην κάνεις τέτοια εκτροφή ή διαφορετικά χάρισέ τα εδώ στο φόρουμ, υπάρχουν άνθρωποι πιο πονόψυχοι. Τα πουλάκια αυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν στην φύση παραπάνω απ' όσες μέρες τα συντηρεί η τροφή που έχουν στο στομάχι τους. Είναι έγκλημα προς χάριν ασήμαντης ικανοποίησης.
   
 13. Συγνώμη για όλα αυτά που έχω γράψει! Δεν πρόκειται να κάνω καμιά εκτροφή απλός προσπαθώ εδώ και χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Άμα το πετύχω μια φορά τότε όλα εντάξει, αλλά αυτά που θα βγούνε μπορεί να είναι όλα αρσενικά, αλλά δεν πρόκειται να συνεχίσω γιατί αλήθεια τι να τα κάνεις όλα αυτά τα πουλιά. Εδώ άμα διαβάσετε στα Forum βάζουν πολλά ζευγάρια και βγάζουν από 50 και επάνω πουλιά.Σίγουρα στα αυτά είναι μέσα πολλά θηλυκά άραγε τι τα κάνουν όλα αυτά ;
   
 14. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Τα έχουμε γραψει πολλές φορές εδώ.

  Γι αυτό είμαι κατά σε αυτού του είδους την αναπαραγωγή και πολλές φορές δεν είμαι και ευχάριστος για κάποιους όταν τα λέω.
   
 15. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πάντως ελεύθερα μην τα αφήσεις. Γιατί να βαρύνεις την ψυχή σου;
   
 16. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Και δεν έχεις και άδικο.
  Αν ανοίξεις νέο θέμα ... θα μάθεις.
   
 17. ianos

  ianos Daily Active Member

  Λοιπόν, electrical, για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Ποιος σου δίνει το δικαίωμα προκειμένου να ικανοποιήσεις ή μάλλον να πετύχεις αυτό που δεν έχεις καταφέρει έως τωρα, να οδηγήσεις σε δημιουργία απογόνων, που στη συνέχεια θα καταδικάσεις κάποιους απο αυτούς σε βέβαιο θάνατο, αμολωντας τους έξω;
  Απο που κι ως που, τα καρδερινοκαναρα είναι πιο ανθεκτικά και θα επιζήσουν στη φύση, μονο και μονο για να τα ξεφορτωθείς εσύ, ενώ εκ παραλλήλου έχεις ικανοποιήσει τι,τελικά;,το να βγάλεις απογόνους στείρους και κατα επέκταση άχρηστους εφόσον είναι θηλυκοί, τους οποίους παρά πολύ ασυνείδητα έχεις σκεφτεί και πως θα τους ... Πετάξεις.
  Πως είναι δυνατό να επιδεικνύεις τόση ασυνειδησία σε σχέση με τη ζωή την ίδια; Και πως γίνεται να υποστηρίζεις τη ζωή ( γιατί εάν αφήσεις πουλιά να ζευγαρώσουν γίνεσαι συμμετοχής κι επομένως συνειδητά συνυπεύθυνος ) και να λαμβάνεις και το ρόλο του δήμιου;
  Σκέψου τα σε παρακαλώ αυτά και αν συνεχίζεις να θέλεις όσα δηλώσεις πιο πάνω, σκέψου και την πιθανότητα να δωρισεις την καρδερινούλα που έχεις κάπου που θα τη σέβονται περισσότερο σαν ύπαρξη
   
 18. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μην τα αφήσεις ελεύθερα! Τα καταδικάζεις σε βέβαιο θάνατο! Δώστα σε μένα!
   
 19. ianos

  ianos Daily Active Member

  Δε θα ήταν καλύτερα, να συνειδητοποιεί κανείς το άκυρο της σκέψης του, παρά να προβαίνει σε λάθη τα οποία είναι είτε ολέθρια για τη ζωή και τα οποία οι άλλοι αναλαμβάνουν να διορθώνουν;
   
 20. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Tουλάχιστον αυτός το μοιράστηκε και ''στιγματίστηκε'' από την ανώριμη και επιπόλαια σκέψη να τα αφήσει ελεύθερα...Όλοι οι άλλοι που το κάνουν σιωπηλά -μαζί κι εγώ- μένουν στο απυρόβλητο ..
  Λέω μαζί κι εγώ, γιατί πέρυσι έπεσε μια ταϊστρα από την κλούβα και μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι από την τρύπα έφυγαν δύο καρδερινοκάναρα ..ένα αρσενικό, ένα θηλυκό ...και τα δύο καταδικασμένα .
   
Φόρτωση...