Καρίνα σε καναρίνι: πώς να την αντιμετωπίσω;

Συζήτηση με θέμα Καρίνα σε καναρίνι: πώς να την αντιμετωπίσω;, που ξεκίνησε από Καναρίνι4ever, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 17 Ιουν 2014.

 1. Καλησπέρα σας παιδιά! Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει μια συμπεριφορά σε ένα από τα αρσενικά μου καναρίνια: κοιμάται αρκετές φορές την ημέρα, ακόμα και το πρωί. Μέχρι στιγμής πίστευα ότι λόγω ζέστης θέλει να ξεκουραστεί. Έχοντας διαβάσει άρθρα σας, άρχισα να ανησυχώ μήπως συμβαίνει κάτι σοβαρό. Και αποφασίζω να πιάσω το πουλί και να το φυσήξω. Η κοιλιά του ήταν φυσιολογική με ροζ χρώμα. Όσο ανέβαινε όμως στο στέρνο επιβεβαιώθηκα: ήταν ''μελανιασμένο'' και έχει καρίνα. Θα ήθελα να μου πείτε για ποιο λόγο εμφανίστηκε η καρίνα και πώς να την αντιμετωπίσει το πουλί. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αμβρώσιε οι κουτσουλιές του είναι φυσιολογικές?? Σίγουρα έχει κάτι... Η καρίνα είναι σύμπτωμα πολλών ασθενειών.. Μήπως έγινε πατέρας πολλές φορές και είναι εξαντλημένος?? Τρώει και πίνει?? Προς το παρόν βάλτο μόνο του σε κλουβάκι και δώστου ηλεκτρολύτες (εγώ παίρνω από το φαρμακείο Almoral Plus και βάζω μία κάψουλα σε ένα μεγάλο ποτήρι, ανακατεύω και το βάζω στις ποτίστρες).

  Αν μπορείς ανέβασε φώτο από κοιλιά, στέρνο και κουτσουλιές!
   
 3. Το συγκεκριμένο καναρίνι το έχω ένα χρόνο. Είναι μόνο του στο κλουβί, δεν έχει μπει ποτέ για αναπαραγωγή. Γενικώς από τότε που τον πήρα ούτε τρώει πολύ, παρόλο που τρώει ευχάριστα ότι κι αν του βάλω ούτε και πίνει πολύ νερό. Έτσι είναι ακόμα και τώρα.
  Οι ηλεκτρολύτες που μου είπες Αλίκη, είναι για ανθρώπους να υποθέσω; Τι τιμή έχει;
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ναι είναι ανθρώπινο φάρμακο.. Γύρω στα 4-5 ευρώ κάνει...

  Από πότε άρχισε να κοιμάται μέσα στην μέρα??
   
 5. Όταν άρχισαν να πιάνουν οι ζέστες.
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Για αρχή βάλτο μόνο του και δώσε ηλεκτρολύτες. Ανέβασε φώτο που σου είπα. Θα βοηθήσουν πολύ! :) Δεν το λέω για να σε αγχώσω αλλά μην το καθυστερείς πολύ... Ο χρόνος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύτιμος!
   
 7. Φυσικά και το ξέρω ότι το λέτε για το καλό του πουλιού! Σε ευχαριστώ πολύ που με βοηθάς Αλίκη και συγνώμη πραγματικά αν σε κουράζω! Θα προσπαθήσω άμα είναι αύριο να ανεβάσω φώτο και ελπίζω να τα καταφέρω.
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αμβρόσιε φυσικά και δεν με κουράζεις! Μην το ξαναπείς αυτό! :)

  Περιμένουμε τις φώτο!
   
Φόρτωση...