Καναρινι που του λειπουν πουπουλα στο κεφαλι

Συζήτηση με θέμα Καναρινι που του λειπουν πουπουλα στο κεφαλι, που ξεκίνησε από franki, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 5 Μαϊ 2009.

 1. καλησπερα παιδια εχω ενα καναρινι αρσενικο 3 μηνεσ και κανα εναμιση μηνα μου εχει καραφλωσει στο πισω μεροσ του κεφαλιου του.μηπωσ του το κανει η καναρα που ειναι μαζι η τιποτα αλλο?
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

 3. Goutaki_syros

  Goutaki_syros PB New Member

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 15 Ιουλ 2016
 4. τζωρτζινα καλησπερα το πουλι το εχω ολο αυτο το διαστημα μαζι με το θυλικο.λογικα δε θα επρεπε να εχει κολησει και αυτη?
   
 5. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Φραγκίσκο όπως θα διαβασες και στο άρθρο που σου πρότεινα,καποιοι από τους λόγους στους οποίους οφείλεται η παθολογική πτερορροια είναι και οι παρακάτω:
  • Στις συνθήκες διαβίωσης του πτηνού
  • Σε ψυχολογικούς παράγοντες
  • Σε διατροφικούς παράγοντες
  • Σε παρασιτισμό
  • Σε Ορμονικές διαταραχές
  • Σε κύστεις
  • Σε ανικανότητα συντήρησης του πτερώματος
  • Σε μολύνσεις από βακτήρια ή μύκητες ή ιούς
  Ανάλογα με την αιτία , υπάρχει και η κατάλληλη θεραπεία. Διαβασε το προσεκτικά και μιας και είσαι ο μόνος που έχεις άμεση επαφή με τα πουλιά σου και τα παρατηρείς, προσπάθησε να δεις τι μπορεί να συμβαινει...Δες:η διατροφή είναι πλήρης και ισορροπημένη; Μήπως λείεπει κατι απο την διατροφή του;
  Υπάρχει καλή καθαριότητα του κλουβιού και των σκευών; Μηπως υπάρχουν παρασιτα; Ελεγξες αν υπάρχει καποια κύστη ή λοιμωξη του ουροπύγιου αδένα; Αν ολα αυτα είναι εντάξει, μήπως συντρέχουν λόγοι στρεσσαρίσματος του πουλιού;
  Αν αποκλέισεις όλα τα παραπάνω, πρέπει καποιος ειδικός να αξιολογήσει τη περίπτωση και να αποφανθεί για να σου δώσει παρεταιρω οδηγίες. Δες την λίστα με τους Πτηνιάτρους και επισκέψου έναν το συντομότερο , αν δεν σε κάλυψαν όλα αυτα που διάβασες στο άρθρο.

  Αν θες την γνώμη μου, χωρισε το ζευγαρι σε ξεχωριστά κλουβιά και μην σκεφτεσαι την αναπαραγωγή, αλλά δώσε πρωτευουσα σημασία στο να συνέλθει το πουλί απο αυτη την κατάσταση.
   
Φόρτωση...