Καναρινι δεν τρώει καθόλου σπόρια

Συζήτηση με θέμα Καναρινι δεν τρώει καθόλου σπόρια, που ξεκίνησε από EYAGGELIA, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 18 Μαρ 2015.

 1. EYAGGELIA

  EYAGGELIA PB New Member

  Χρειάζομαι την συμβουλή σας.
  Το καναρινι μου έχει αδυνατίσει παρα πολύ και πλέον δεν τρώει άλλο σπόρια,μόνο αυγό και μήλο,αγγούρι και αυτό όχι σε μεγάλες ποσότητες.Το πουλάκι έχει αρχίσει και πέρνει τον κατήφορο.Σας είχα και παλιότερα γράψει για ενα εξωγκομα που έχει στο ράμφος.Είχα βάλει celestoderm και ειχα δει κάποια βελτίωση.Αυτό δεν είναι το μόνο μας πρόβλημα.Έχει χάσει και χάνει πολλά πούπουλα,ειδικά γύρω από το λαιμό και μάτια.Πιστεύω πως έχει ακαρεα της τραχείας ,έχει όλα τα συμπτώματα,μόνο που δεν ακούω αυτο το τσικ τσικ(αυτο νομίζω οτι είναι και στο τελευταίο στάδιο) .Χθες το πήγα σε ειδικό,ο οποίος μου έδωσε μόνο κατι για την πτεροροια,γιατί δεν ακούει βραχνάδα.Για το ράμφος λέει μπορεί να είναι κάποια μυκητίαση,αλλά ας το τώρα.Επειδή το πουλάκι κάθεται μόνο στην κούνια φουσκωμένο,δεν τρώει και είναι χάλια θα του κάνω κακο αν του δώσω aviomicine ή καλύτερα pulmosan (εστω και προληπτικά εφόσον δεν υπάρχει σαφή διάγνωση).Σας ευχαριστώ!
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σε πολλές περιπτώσεις ασθενειών αυτό που εμείς νομίζουμε ή πιστεύουμε απέχει πολύ από τις πραγματικές αιτίες που το έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση.
  Σίγουρα το pulmosan δεν θα βελτιώσει την κατάστασή του μια και όπως λες οι αιτίες ενός τμήματος από την κατάστασή του είναι εξωτερικοί ερεθισμοί και παράσιτα. Αν είναι τέτοια θέλουν άλλη αγωγή και άλλη αντιμετώπιση.
  Η ανορεξία ή η προσπάθεια διατροφής από ποιο εύκολες τροφές (αυγό και μήλο) δείχνουν και σοβαρά εσωτερικά προβλήματα .... Μάλιστα αυτή η διατροφή ίσως είναι η αιτία που βρίσκεται ακόμη στη ζωή... Φυσικά όλα αυτά με μόνο τις περιγραφές σου...
  Στη θέση σου θα πήγαινα σε άλλο ειδικό που οι απαντήσεις του θα ήταν... έχει και όχι μπορεί να έχει...
  Γιατί στο "έχει" υπάρχει φάρμακο... στο "μπορεί να έχει" όχι....
  Άλλωστε το τι μπορεί να έχει μπορούμε να το παλέψουμε κι από δω... κι όπως βλέπεις χωρίς πάντα καλά αποτελέσματα.
   
 3. EYAGGELIA

  EYAGGELIA PB New Member

  Το ξέρω.Δυστυχώς όμως κάποιοι νομίζουν πως είναι ειδικοί και πολύ απλά κάνουν πειράματα και οτι κάτσει.Εμείς όμως που αγαπάμε τα ζωάκια μας είμαστε σ'αυτή την περίπτωση εκτεθειμένοι.Γι' αυτό ρώτησα αν μπορώ να εφαρμόσω εγώ κατι από τα δύο,πριν είναι αργά.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Η κατάσταση του πτηνού που μας περιγράφεις είναι σημαντικά κρίσιμη... ίσως επικίνδυνη...
  Φρόντισε να βρεις τις λύσεις που σου πρότεινα... γιατί θα γίνω "μάντης κακών" και δεν το θέλω.
   
 5. EYAGGELIA

  EYAGGELIA PB New Member

  Σ'ευχαριστώ,ψάχνω είδη.
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

 7. Θα βοηθούσε πολύ αν καταφερνες να δεις βαθιά μέσα στο ράμφος του. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
   
 8. ianos

  ianos Daily Active Member

  Ευαγγελία, πήγαινε άμεσα σε έναν εξειδικευμένο πτηνίατρο διότι η κατάσταση είναι επείγουσα και οι εικασίες δε θα μας βοηθήσουν.
  Σχετικά με όσα γράφηκαν παραπάνω: με φακό κοιτάς μέσα στο στόμα του. Επιφάνειες υπό κίτρινες η λευκές υποδηλώνουν μύκητες. Σε αυτήν την περίπτωση, αποφεύγονται σακχαρώδεις τροφές, όπως φρούτα, sticks, κλπ Μάζα κίτρινη στο λαιμό, δηλώνει μάλλον τριχομοναδες.
  Με φακό επίσης κοιτάς εξωτερικά σε λαιμό και σβέρκο. Μικρά σκουρόχρωμα στίγματα μπορεί να οδηγούν σε υποψία ακάρεων της τραχείας. Όσον αφορά στο pulmosan, αν εχει έντονη προσβολή από ακάρεα της τραχείας, αυτά όπως θα πεθαίνουν μετά τη χρήση του φαρμάκου ενδέχεται να φράξουν το λαιμό και το πουλάκι να καταλήξει και για αυτό χρειάζεται ειδικευμένος πτηνίατρος.
  Celestoderm: συνήθως χρησιμοποιούμε το σκεύασμα με το αντιβιοτικό, αλλά έχουμε πάντα κατα νου ότι η κορτιζόνη ρίχνει το ανοσοποιητικό του οργανισμού καθιστώντας τον ευάλωτο σε μολύνσεις, όποτε μια και τα καναρίνια είναι μικροί οργανισμοί, είμαστε προσεκτικοί με τα κορτιζονούχα.
  Αντιβιώσεις: ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ανισορροπία των μικροοργανισμών, όποτε και σε μυκητιάσεις, όποτε είναι απαραίτητη η χρήση προβιοτικών.
  Είχε το καναρίνι σου ευλογιά στο παρελθόν; Το έχεις ελέγξει για έξω παράσιτα;
  Καλή ανάρρωση
   
 9. EYAGGELIA

  EYAGGELIA PB New Member

  Τι να πω.Το πήγα το πουλάκι σε άλλο ειδικό,ο οποίος του έβαλε pulmosan.Τωρα περιμένω.Για το ράμφος μου είπε ότι πέρασε κάποια μυκητίαση αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κατι γι'αυτό,μην το τρελανουμε.Το πουλι συνεχίζει να τρώει μόνο αυγό,μήλο και καθόλου σπόρους.Στο νερακι βάζω και βιταμίνες.Παρατήρησα οτι κάτι το ενοχλεί."Τρέχει" στην κούνια του πέρα-δώθε και τσιμπάει τα κάγκελα πάνω.Ή θα κοιμάται όλοι μέρα φουσκωμένο.Κάποια βελτίωση δεν είδα.Ειναι θαύμα που ζει με τόσο λιγο που τρώει.
   
 10. ianos

  ianos Daily Active Member

  Δλδ, στην πράξη ο γιατρός που το πήγες θεώρησε ότι εχει άκαρδα της τραχείας. Και δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ποτέ θα πρέπει να γίνει η επανάληψη του φαρμάκου;
   
 11. EYAGGELIA

  EYAGGELIA PB New Member

  Θα το παω πάλι σε μια εβδομάδα.
   
Φόρτωση...