Καναρινάκι καραφλιάζει

Συζήτηση με θέμα Καναρινάκι καραφλιάζει, που ξεκίνησε από xaxo4, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 6 Ιουλ 2016.

 1. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  καλημέρα σε όλους. σήμερα παρατήρησα ότι ένα καναρινάκι έχει χάσει λίγο φτέρωμα από την κορυφή του κεφαλιού του. το πουλάκι είναι 3 μηνών. βρίσκεται σε μία άνετη κλούβα μαζί με άλλα 7 πουλάκια. όλα νεοσσοί και μανάδες. η κλούβα βρίσκεται εξωτερικά προστατευμένη καλά. ταίζω τα πουλάκια μείγμα σπόρων, φρούτα, μια φορά την εβδομάδα αυγό και μπανιά καθημερινά. ωστόσο έλειπα 15 μέρες διακοπες και ο φίλος που τα φρόντιζε σιγουρα δεν έκανε όλα αυτά..γιατί έγινε αυτό στο καναρινάκι? θα μεγαλώσει η απώλεια των φτερών του? κινδυνεύουν τα άλλα ή απλά είναι πτερόροια? τι μπορώ να κάνω? ευχαριστω.
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Γιώργο παρατήρησε αν τα υπόλοιπα μικρά καραφλιάζουν το συγκεκριμένο μικρό. Αν γίνεται αυτό (συμβαίνει συχνά ειδικά στην ηλικιά που είναι μικρά και πειραχτήρια) τότε θα πρέπει να μπει μόνο του και μετά το καλοκαίρι θα αποκτήσει και εκεί φτερά! Αν δεν το καραφλιάζουν τα υπόλοιπα τότε θα πρέπει να δούμε και κάποιες φώτο της γυμνής περιοχής. Έχεις κοιτάξει για ψείρες στο χώρο σου?
   
 3. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  δεν έχω παρατηρήσει να το πειράζουν, βέβαια είναι μάζι και η μάνα του που είναι πυρωμένη..λές να το μαδάει αυτή? έψαξα τις πατήθρες για ψείρες αλλά δεν είδα κάτι..θα τις ψεκάσω ωστόσο..να το απομονώσω?τρώει όμως και είναι ζωηρό..
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μπορεί!!

  Καλύτερα ναι... Να το παρακολουθείς από κοντά.. Αν και πιστεύω πως μετά την πτερόροια δε θα είναι πια καραφλό! Αλλά καλού κακού βάλτο μόνο του. :)

  Βάλε μια χαρτοπετσέτα λίγο νωπή το βράδυ στο κάγκελο, και το πρωί τσέκαρε αν θα έχει μαυράκια η χαρτοπετσέτα. Ούτε εγώ πιστεύω πως θα έχεις ψείρες, αλλά τσέκαρε! ;)
   
 5. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  θα έχω τον νου μου και θα επανελθω με νεοτερα.ευχαριστω
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Περιμένουμε! Να σαι καλά! :)
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είναι ακριβώς στην ηλικία της πρώτης πτερόρροιας... λογικά θα ταλαιπωρηθεί για λίγο ακόμη.
  Πλούσια και ισορροπημένη διατροφή, τακτικό μπάνιο νωρίς το πρωί, φυσικός φωτισμός...
  Αν επιμείνει το κενό στο φτέρωμα ίσως χρειαστεί να βοηθηθεί με κάποια σκευάσματα.
  Μέχρι τότε υπομονή...
   
Φόρτωση...