Καναρινάκι άρρωστο

Συζήτηση με θέμα Καναρινάκι άρρωστο, που ξεκίνησε από Helleni, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 27 Σεπ 2008.

 1. Helleni

  Helleni PB New Member

  καλησπέρα σε όλους σας,
  Λέγομαι Ελενη και έχω ένα καναρίνι εδώ και ένα χρόνο, μου το έδωσε ο αδελφός μου γιατι δεν κελαιδούσε. Φέτος πριν φύγω διακοπές το έδωσα για 14 μέρες φιλοξενία μαζί με ένα love bird σε ένα pet shop στο Μαρούσι. Στις 27 Αυγουστου που τα πήρα πίσω το καναρίνι είχε μισόκλειστο το ένα ματάκι του. Το πήγα κατευθείαν σε ένα πτηνίατρο ( κος Δημητριάδης ) και αφού πήρε δειγμα από εκκρίσεις στο μάτι, μια εβδομάδα αργότερα με ενημέρωσε ότι πάσχει από χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο. Η θεραπεία που μου συνέστησε ειναι: 1ml vibramycin σιρόπι στη ποτήστρα για 15 μέρες, μετά 10 μέρες διακοπή και ξανά άλλες 15 μέρεs vibramycin. Επίσης για 4 μέρες σταγόνες Tobrex στο άρρωστο μάτι. Τώρα είμαι στην 21η μέρα. Εδώ όμως και 2 μέρες το άλλο μάτι του έχει πριστεί και ξεκίνησα ξανά ΤΟΒΡΕΧ. Τι άλλο να κάνω :confused:???
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  --Αν στο πρώτο μάτι είδες θεραπεία,να ακολουθήσεις την ίδια
  αγωγή.Πρέπει όμως παράλληλα να καθαρήσεις με σχολαστικό τρόπο,
  όλα τα σκεύη του κλουβιού και τις πατήθρες του.
   
 3. Ελένη περαστικά για το πουλάκι, θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσο στοίχισε η καλλιέργεια ?
   
 4. Helleni

  Helleni PB New Member

  καλησπέρα,

  Στοίχισε EURO 40. Δηλαδή όσο και η αγορά του καναρινιού. Το θέμα είναι ότι δεν έχεις επιλογή όταν έχεις κάποιο ζώο. Που να δείτε τα ιατρικά κόστοι του σκύλου που εχουμε! Ο κακομοίρης ο Πίπης σήμερα άρχισε να ψιλοκελαηδάει. Σημαίνει ότι προσπαθεί για κάτι. Εσεις ξέρετε κάποιον με καναρίνι με τέτοια αρρώστια? Το περιέργο είναι οτι το τωρινό πρησμένο μάτι του δεν είναι αυτό που τον Αύγουστο ήταν εντελώς κλειστό! Επίσης του αγόρασα και νέο κλουβί μήπως και αυτό ήταν μολυσμένο.
   
 5. Helleni

  Helleni PB New Member


  ευχαριστώ πολύ, ξεχασα να πω ότι του αγόρασα νέο κλουβί με όλα τα σκεύη καινούργια. Το TOBREX του το ψεκάζω ( δεν του το ρίχνω σε σταγόνες ) αλλά μετά ξύνει το κεφαλάκι του πολύ πάνω στα κλαριά. Μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό? Πχ αλλεργία στο μάτι? αντί για μόλυνση, αυτό που είναι πρησμένο είναι το άλλο του μάτι
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  --Το καινούργιο κλουβί και τα νέα σκεύη θα βοηθήσουν,αλλά θέλουν και αυτά καλό πλήσιμο και μιά στοιχειώδη αποστήρωση μιας και το πουλάκι έχει πρόβλημα στα μάτια.Ιδιαίτερα οι πατήθρες.Το τί έχει, στο έχει πει ήδη ο γιατρός.Απλά η μόλυνση πέρασε και στο άλλο μάτι. Με λίγη υπομονή θα γίνει και το άλλο μάτι καλά.Δεν ήξερα οτι υπάρχει και σε σπρέυ το TOBREX.Αν το ψεκάζεις απο μακρυά θα βρέχεται όλο το κεφάλι,αν το ψεκάζεις απο πολύ κοντά κυνδινεύει το μάτι.Καλό θα ήταν να πάρεις σταγώνες ή αλλοιφή.
   
Φόρτωση...