Καναρα κι ένα μικρό 15 ημερων απεβιωσαν

Συζήτηση με θέμα Καναρα κι ένα μικρό 15 ημερων απεβιωσαν, που ξεκίνησε από gloster1995, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 18 Μαϊ 2016.

 1. Καλημέρα σας.Σήμερα το πρωί απεβίωσαν η καναρα κι ένα μικρό 15 ημερών.Ήταν βέβαια όλα τα πουλιά εδώ και μια βδομάδα λίγο φουσκωμένα.Τώρα έμεινε ο καναρος και άλλα 2 μικρά αλλά νομίζω πως δεν ταιζονται μονά τους.τι κάνω από εδώ και πέρα.τα 2 μικρά που έμειναν είναι 20 ημερών
   
 2. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  πω πω..ειλικρινά λυπάμαι!!
  πρωτίστως πρέπει να ενώσεις τα μικρά με τον πατέρα τους,να τους παρέχεις καθημερινά και σε επαρκή ποσότητα ένα καλό μείγμα σπόρων,αυγό βραστό,αυγοτροφή,και μέρα παρά μέρα φρούτο/λαχινικό ενναλάξ,αλλά να παρατηρείς όμως από απόσταση για τυχόν παραβατικές συμπεριφορές του μπαμπά.
  Δευτερευόντως,να ψαχτείς και να προσπαθήσεις να εντοπίσεις τι έφταιξε για την απώλεια αυτή!
  έχεις την καλοσύνη να μας πεις,με ακρίβεια και σαφήνεια,τι ακριβώς τους παρείχες στην διατροφή τους;
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν δεν αντιμετωπιστεί, αφού πρώτα βρεθεί, η αιτία του θανάτου των μικρών κινδυνεύουν και τα μικρά (έτσι η αλλιώς είναι σε κίνδυνο) αλλά και ο αρσενικός.
  Υπάρχει δυνατότητα φωτογράφισης των κουτσουλιών (σε λευκό χαρτί) και της κοιλιάς του νεκρού θηλυκού?
  Μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδικασία ταΐσματος εσύ?
  Χρειάζεσαι βοήθεια για αυτό?
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Λυπάμαι πολύ αλλά θα έπρεπε να είχες δράσει όταν τα είδες φουσκωμένα....

  Δύσκολο 20 ημερών καναρινάκια να ανοίξουν στόμα αν δεν έχουν ταιστεί από χέρι από μικρά... Ο μπαμπάς τα ταίζει καθόλου????
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Έχεις δίκιο, αλλά αν κι ο πατέρας είναι άρρωστος και δεν ταΐζει, είναι η μοναδική λύση.
  Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ταϊστούν ακόμη κι αν το πρώτο φαγητό θα είναι με πίεση και κυρίως επιμονή.
   
 6. Παιδιά καθημερινά τα είχα σφιχτοβρασμενο αυγό,σπορια του εμπορίου για καναρινια ζητούσα και αυγοτροφη ετοιμη.Αυτά.Ο αρσενικός ναι τα ταΐζει.Τώρα φωτογραφία δε μπορώ να βάλω γιατί είναι λίγο δύσκολο με το κινητό που έχω.Α ξέχασα να σας πω πως πριν 1 εβδομάδα μπήκε ένα φίδι μέσα στο κλουβί κι έφαγε το μικρότερο καναρινακι.Τώρα έβαλα μια πολύ ψηλή σιτα να μην μπαίνει τίποτα μέσα.να τα κόλλησε κάτι το φίδι?να φοβήθηκαν?
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αυτό το βάζεις στην κατηγορία "το ξέχασα"?
   
 8. Νομίζω πως δεν έχει σχέση με τον θάνατο των καναρινιων.γι αυτό το είπα στο τέλος
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μήπως αυτό το φίδι τραυμάτισε και την μαμά και τα μικρά (αφού ήταν φουσκωμένα)?? Τα καναρινάκια σου ζουν όλα μαζί σε κλούβα?? Πόσα έχεις μέσα?? Δώσε και άλλες πληροφορίες για να σε βοηθήσουμε...
   
 10. Τα έχω σε κλουβί.σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο.τα έχω κι ένα προστατευτικό να μην πάνε αρπακτικά.οι συνθήκες με λίγα λόγια είναι καλές.το φίδι δεν είδα να τα τραυμάτισε
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πως είναι δυνατόν να είναι καλές και παρόλα αυτά να μπήκε μέσα στο κλουβί ένα φίδι?

  Στο κλουβί αυτό έχεις μέσα μόνο ένα ζευγάρι καναρίνια που απλά γέννησαν μερικά μικρά?
   
 12. Κι γω αυτήν την απορία εχω πως μπήκε το φίδι.Ναι ένα ζευγάρι εχω που έκανε 4 μικρά αλλά όπως είπα το ένα το έφαγε το φίδι και η καναρα με ενα μικρό απεβίωσαν σήμερα
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Το κλουβί είναι χειροποίητο? Μήπως καλύτερα να πάρεις μια ζευγαρώστρα έτοιμη και να την βάλεις μέσα στο σπίτι? Πότε έγινε η επίθεση?? Μήπως τραυματίστηκαν απ το φόβο τους και για αυτό δεν έζησαν.. δε ξέρω υποθέσεις κάνω και εγώ..
   
 14. ολα γινονται εχω παρομοια εμπειρια πριν περιπου 10 χρονια οταν επαιρνα μαζι μου διακοπες ολο το κοπαδι τα περησοτερα τα εβαζα σε κλουβα και χωριζα 5 αρσενικα σε κλουβια για να τα ακουω κρενασμενα στην περγολα της αυλης. μπηκε ενα φυλι (οχια) και εφαγε το ενα . φανταστητε να πας το πρωι να ταισεις το καναρι και στη θεση του να βρεις φυδι.
   
Φόρτωση...