Καναρίνι χάνει φτερά

Συζήτηση με θέμα Καναρίνι χάνει φτερά, που ξεκίνησε από Γιάννης Γ., στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 12 Απρ 2014.

 1. Γιάννης Γ.

  Γιάννης Γ. PB New Member

  Καλημέρα σε όλους. Η κανάρα μου έχει μια εβδομάδα περίπου χάνει φτέρα. Της έδωσα βιταμίνες για τρεις μέρες. Σήμερα παρατήρησα ότι έχει και διάρροια... Τι να κάνω; Από διάθεση καλά είναι και τρώει.
   
 2. Θα πρέπει να μας δώσεις περισσότερα στοιχεία:

  1. Τι διατροφή κάνεις? Άλλαξες κάτι το τελευταίο διάστημα?

  2. Τι διάρκεια έχει ο φωτισμός εκεί που είναι η κανάρα? Υπήρξε απότομη αλλαγή το τελευταίο διάστημα?

  3. Υπάρχει πιθανότητά κάτι να στρέσαρε το πουλί?
   
 3. Γιάννης Γ.

  Γιάννης Γ. PB New Member

  Δεν άλλαξα κατι στη διατροφή της. Μιγμα σπόρων για καναρίνια, αυγοτροφή κάθε δεύτερη μερα και τα λαχανικά που της δίνω συνήθως. Χθες χρειάστηκε να μετακινήσω το κλουβι της για λίγες ώρες (το έβαλα μάσα στο σπίτι γιάτι έκανα επισκευές στη βεράντα). Μπάνιο επειδη τις τελευταιες μέρες φυσά αποφευγω να της βάζω.
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

 5. Γιάννης Γ.

  Γιάννης Γ. PB New Member

  Χάνει ακόμα φτερά αλλά σε ότι αφορά τη διάρροια μάλλον πάει καλυτέρα. Αν τα καταφέρω λόγο ωραρίου δουλειάς θα προσπαθήσω τουλάχιστο να βγάλω φωτο τις κουτουλιές. Πάντως τρώει και είναι ζωηρή.

  Έριξα μια ματιά στο site kiklos.infoκαι οι κουτουλιές της είναι ταιριάζουν ακριβώς στην περιγραφή ‘λείπει το άσπρο’ . Επειδή αντιβίωση δεν της έδωσα μάλλον υποθέτω ότι είναι έλλειψη βιταμινών και στρες. Θα προσπαθήσω να βγάλω φωτο.
   
 6. marakilil2013

  marakilil2013 PB New Member

  μήπως βγάζει μονή της τα φτερά της από το στρες
   
 7. Γιάννης Γ.

  Γιάννης Γ. PB New Member

  Ίσως στην αρχή... Τώρα έχει σχεδόν σταματήσει η πτερόροια και η καημένη έχει μείνει χωρίς ουρά... Βέβαια φαίνεται ότι βγάζει καινούργια φτερά. Από διάθεση όμως μια χαρά!
   
 8. marakilil2013

  marakilil2013 PB New Member

  τοτε μην ανησυχεις θα βγαλει συντομα...
   
Φόρτωση...