Καναρίνι στο μπαλκόνι

Συζήτηση με θέμα Καναρίνι στο μπαλκόνι, που ξεκίνησε από Mitsos987, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 25 Ιουλ 2016.

 1. Γειά σε όλους. Είμαι καινούργιος στο φόρουμ ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για τυχόν λάθη στο πρώτο μου ποστ. Προχθές έπεσε στο μπαλκόνι μου ένα κίτρινο καναρίνι και θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε τη ράτσα είναι. Δεν ξέρω αν άκουσε το μαλινουά που έχω στο μπαλκόνι και γι αυτό ήρθε πάντως φορά δαχτυλίδι στο πόδι που γράφει 2015 αν ειδα καλά και στο ένα πόδι του του λείπει το πίσω δάχτυλο ενώ τα δύο από τα τρία μπροστά δάχτυλα φαίνεται σαν να μην μπορεί να τα κουνήσει και τα χει συνέχεια μαζεμένα. Τώρα το βάλα σε ένα πρόχειρο κλουβί προς το παρόν. Πάντως δεν κελαηδάει μόνο κάτι φωνές βγάζει. Προσπαθώ να ανεβάσω φωτογραφία από το κινητό αλλά δεν μπορώ.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 26 Ιουλ 2016
 2. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

 3. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Καλωσήρθες στην παρέα μας. Καταρχήν σου προτείνω να διαβάσεις αυτό το άρθρο
  https://petbirds.gr/articles/Καραντίνα-στα-πουλιά.187/
  Τα πουλιά να τα έχεις σε χωριστό χώρο για 40 ημέρες.
  Για ρίξε μια ματιά εδώ
  https://petbirds.gr/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-φωτο-στο-μήνυμά-μου.27492/
  Μόλις βγάλεις τη φωτογραφία ίσως κάποιο μέλος να σε βοηθήσει προς τη ράτσα του. Καλό θα ήταν να ανεβάσεις και φωτογραφία με τα πόδια του πουλιού που υπάρχει πρόβλημα.
   
 4. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την άμμεση ανταπόκριση σας και τα μηνύματα σας. Αυτό είναι το καναρίνι. Απ' το λίγο που έψαξα στο ιντερνέτ εμένα μου μοιάζει για κίτρινο λιποχρωμικό αν το λέω σωστά. Θα προσπαθήσω να βγάλω και το πόδι του μια φωτογραφία και να την ανεβάσω και να διαβάσω το δαχτυλίδι αν γραφεί κάτι ακόμα.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  Τελευταία επεξεργασία: 25 Ιουλ 2016
 5. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Μοιάζει με κίτρινο λιποχρωμικό,κυρίαρχο και χιονέ(όχι έντονο).Μάλλον είναι του 2015(μώβ δακ.).
  Αν μας πείς και τα στοιχεία του μπορούμε να βρούμε και τον εκτροφέα.
  Αν γίνεται αύριο να του πάρεις καινούργια ποτίστρα και στρογγυλές πατήθρες θα συνέλθει πιο γρήγορα!
  Χάνει φτερά;
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Σήμερα!! Η ποτίστρα φαίνεται πολύ βρώμικη απ τη φώτο.. Είναι κρίμα να πίνει νερό με άλγη και τόση βρώμα ένα τόσο όμορφο καναρινάκι! Να το χαίρεσαι! :)
   
 7. Παιδιά εδώ που βρίσκομαι τώρα στο εξοχικό δεν έχω την δυνατότητα να του πάρω ούτε κλουβί ούτε ποτιστρα και αυτά τα βρήκα κατά τύχη από ένα γείτονα, αν και τώρα που θυμάμαι καλύτερα πρέπει να έχω μια ποτιστρα κάπου μόλις την βρω θα την αλλάξω, το καναρινακι θα το στείλω στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και θα το χαρίσω σε μια γνωστή μου που μου το ζήτησε και θα πάρει καινούργιο κλουβί ποτιστρες και τα σχετικά. Δεν ξέρω αν χάνει φτερά δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο ως τώρα. Αυτό με την καραντίνα δεν το ήξερα καθόλου οπότε τα είχα μαζί με το μαλινουά κοντά για δύο ημέρες τώρα όμως τα χωρισα. Μπορείτε να μου πείτε τι τροφή πρέπει να τρώει; Γιατί φαντάζομαι τα καναρίνια χρώματος τρώνε διαφορετική τροφή απ τα καναρίνια φωνής.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 26 Ιουλ 2016
 8. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι η αισθητική.Θα το ταίσεις ότι ταίζεις και το δικό σου,σύν τα έξτρα για να πάρει τα πάνω του.
  Προέχει επίσης να δούμε και το πόδι,μπορεί ενδεχομένως να είναι κάποια ασθένεια.
  Σε κάθε περίπτωση ελπίζω να παραμείνεις,εσύ ή η φίλη σου,στο site για τις όποιες πληροφορίες μπορούμε να προσφέρουμε.
  Καλή τύχη!
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μπράβο σου που το έσωσες και μπράβο σου για ό,τι κάνεις γι αυτό αλλά αν συνεχίζει να πίνει από κει νερό θα αρρωστήσει.. Αν δεν βρεις την άλλη ποτίστρα χίλιες φορές καλύτερο να του βάλεις κάτω ένα ρηχό πιατάκι με νερό και να το αλλάζεις τακτικά. ;)

  Κανείς δεν ξέρεις στην αρχή! Αλλά μείνεις στην παρέα μας θα μάθεις πολλά!! Το δικό σου το καναρινάκι το δέχτηκε στο ίδιο κλουβί μαζί?? Δεν υπήρχαν τσακωμοί?? Στο δικό σου καναρινάκι έχεις μόνο μια ποτίστρα?

  Ποιο είναι μαλίνουα? Πως είσαι σίγουρος πως είναι καναρίνι φωνής εννοώ....? Αυτό που βρήκες ή το δικό σου?? Διάβασε αυτό και αυτό . Τώρα όσον αφορά την τροφή δε ξέρω να σε βοηθήσω, αλλά όντως ο κάθε σπόρος αλλοιώνει τις φωνές των καναρινιών φωνής...
   
 10. Μέχρι να μου φέρει το κλουβί ο γείτονας το έβαλα στην μεγάλη ζευγαρωστρα που έχω το μαλινουά και τα χωρισα με χαρτόνι. Και έπινε νερό από την μπανιέρα που έχω στο μαλινουά αυτό έγινε για κάποιες ώρες μετά το έβαλα στο κλουβί που μου έδωσε ο γείτονας. Το μαλινουά είναι το δικό μου που έχω εδώ και ένα χρόνο.
   
 11. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τώρα για λίγες μέρες, πλύνε καλά -καλά την ποτίστρα που έχεις, καθάρισε την γούβα που πίνει νερό με βουρτσάκι κάτι τέτοιο και ρίξε την για ένα-δυο λεπτά σε νερό που βράζει. Θα είναι εντάξει από μικρόβια. Στο νερό μπορείς να ρίχνεις και μια σταγόνα ξύδι ή καλύτερα μηλόξυδο.
   
 12. Παιδιά βρήκα την καλή ποτιστρα που είχα τελικά και του έβαλα εκεί νερό. Οπότε όλα οκ.
   
 13. Ναι τώρα τρώει από την υπάρχον τροφή. Ρωτάω για να πω στην γνωστή μου που θα το δώσω τι τροφή να πάρει επειδή θα πάει να ψωνισει από πετ-σοπ κλουβί πατήθρες κτλ. Λογικά θα ζητήσει τροφή για καναρίνι χρώματος αφού είναι λιποχρωμικό. Σωστά;
  Όσο για το πόδι θα προσπαθήσω να βγάλω κάποια φώτο και να δείτε τι θέμα έχει.
   
 14. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Αυτό που μας νοιάζει στα χρώματος είναι να μήν βάφει κίτρινο όταν έχουμε ένα κόκκινο καναρίνι.Στην περίπτωσή σου δεν έχουμε κανένα θέμα.Προτείνω να πάρει όποιο μείγμα θέλει αρκεί να μην έχει μπισκότα μέσα,με πρόσθετα.
  Περίμενε όμως και για επιβεβαίωση των όσων είπα:rolleyes:!
   
 15. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Φίλε μου Δημήτρη (ή Μήτσο?? :p ) να πάει να πάρει οπωσδήποτε συσκευασμένη και όχι χύμα! Οι λόγοι εδώ!! Και πατήθρες καλό θα ήταν αν βρει να πάρει τέτοιες. Αλλιώς να είναι απλές ίσιες. Αυτές που είναι σαν κλαδάκια δεν κάνουν καλό στα ποδαράκια τους..
  Και όμως οι σπόροι επηρεάζουν την φωνή των καναρινιών φωνής. Αλλά ως "μπογιατζού" που είμαι δεν ξέρω.. :p Αλλά ξέρω πως κάποιοι σπόροι όπως νίζερ, καναβούρι επηρεάζουν το πόσο γλυκό ή τραχύ θα είναι το τραγούδι τους. Ίσως αυτοί που έχουν καναρίνια φωνής jk21 TheBigL και δε θυμάμαι ποιοι άλλοι είναι στην παρέα μας, μας βοηθήσουν εδώ!!
  Πάντως και σαν αυτή την τροφή να πάρεις:
  http://www.pet4u.gr/vadigran-kanarini-4seasons.html
  [​IMG] στα 3.50 € μια χαρά θα είσαι!!Οτιδήποτε σε συσκευασμένο είναι πολύ καλύτερο απ το χύμα!!!

  Τι άλλο τους δίνεις πέρα από σπόρους??

  Άνοιξε νέο θέμα!! Να το αναλύσουμε πιο διεξοδικά! ;)
   
 16. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Φυσικά και το κάνουν,δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το λές,ο Δημήτρης ρωτά για το λιποχρωμικό.Το ρούπσεν ας πούμε υποτιθεται κάνει πιο γλυκιά την φωνή αλλά βάφει συνάμα.Βάφει κίτρινο άρα αφου έχει κίτρινο καναρίνι δεν έχει πρόβλημα.Το ίδιο και το καναβούρι.
   
 17. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αχ παιδιά συγγνώμη για κάποιο λόγο νόμιζα πως μιλάμε για το μαλίνουα τόση ώρα.. με συγχωρείτε!! :D

  Απλά επειδή δεν μπορεί να παίρνει μια τροφή για το μαλίνουα και μια άλλη για το λιποχρωμικό, η γνώμη μου είναι να πάρει μια συσκευασμένη για χρώματος χωρίς ρούπσεν..
   
 18. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Αλίκη σε στρεσάρω?:cool::cool::cool:
  Το λιποχρωμικό θα το δώσει σε μια φίλη του η οποία και θα έχει μόνο αυτό!Το μαλινουά θα μείνει στον Δημήτρη!
  Δεν θα πειράξει το ρούπσεν το ΛΙποχρωμικό γιατί βάφει κίτρινο ενα ήδη κίτρινο καναρίνι!!!!!!!!!!!!!
   
 19. Εννοείται πως θα της πω να πάρει συσκευασμένη τροφή και ξύλινες στρογγυλές πατήθρες, όπως έχω κι γω στο μαλινουά και στο καρδερινοκάναρο. Τώρα όσο για τη διατροφή του μαλινουά που με ρωτήσατε κάνω οτι ακριβώς μου είπε ο εκτροφέας που το πήρα, δηλαδή: 1) του δίνω συσκευασμένη τρόφη, εγώ προτιμώ την Versele-Laga Prestige Premium 2) αυγοτροφή πατέ 3) μήλο σπάνια και πρασινάδες ακόμα πιο σπάνια. Απ' όσο ξέρω το ρούπσεν ενδείκνυται για καναρίνια φωνής για πιο λόγο όμως δε γνωρίζω. Τα ίδια περίπου δίνω και στο καρδερινοκάναρο συν πολύ λίγο κόκκινη χρωστική ή βιταμίνη όπως μου είπαν για να πάρει κόκκινο χρώμα η μάσκα του.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 26 Ιουλ 2016
 20. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Γιατί; Κι αυτό συμβουλή του εκτροφέα να υποθέσω;
   
Φόρτωση...