Καναρίνι πέθανε μετά απο χορήγηση φαρμάκου

Συζήτηση με θέμα Καναρίνι πέθανε μετά απο χορήγηση φαρμάκου, που ξεκίνησε από Georgia1987, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 30 Δεκ 2015.

alicedros
Best Answer alicedros, 30 Δεκ 2015
Το πρόβλημα είπε οτι οφείλεται στον καπνό απο τα τζάκια που είναι έντονο αυτή την εποχή αν κ το βράδυ συνήθως το έβαζα μέσα στο σπίτι. Αυτό το μέσα έξω... Ολόκληρο το Post
 1. Georgia1987

  Georgia1987 PB New Member

  Καλησπέρα σας!θα ήθελα την βοήθεια σας για να καταλάβω τι πήγε λάθος.Ειχα ένα καναρίνι εδώ κ ενα χρόνο περίπου.Και λέω είχα γιατι χθες το έχασα δυστυχώς.Πρόσφατα σταμάτησε να κελαηδαει και έκανε έναν θόρυβο τα βράδια σαν να βήχει ή να έχει δύσπνοια.Αρχικά ρώτησα σε ένα pet shop κ μου είπαν ότι έχει ακάρεα της τραχείας.Μου έδωσαν σταγόνες aviomycine για να βάζω στο νερακι του για μια βδομάδα καθώς κ acaricine για να βάζω μια σταγόνα στο σβέρκο του.Ακολούθησα τις οδηγίες αλλα το πουλάκι χειροτέρευε κ έτσι το πήγα σε έναν γιατρό.Μου είπε να συνεχίσω τις σταγόνες στο σβέρκο του για 2 βδομάδες ακόμα και να διαλύω μια σταγόνα aviomycine με 4 σταγόνες νερό κ να του δινω απο μια πρωί βραδυ για 2 μέρες για να δράσει πιο γρήγορα το φάρμακο.Δυστυχώς ακολούθησα κ παλι τις οδηγίες του κ με την πρώτη σταγόνα το πουλάκι πέθανε.Θα ήθελα να ρωτήσω αν η οδηγία του γιατρού ήταν λάθος γιατι οι οδηγίες του φαρμάκου ειναι διαφορετικές.Σας ευχαριστώ κ συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
   
 2. Best Answer:
  Post #301562 by alicedros, 30 Δεκ 2015
 3. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Καλημέρα, και λυπάμαι για την απώλεια σου.. διαβάζοντας το μήνυμα σου μια απορία μου δημιουργήθηκε πόσες σταγόνες έβαλες στον σβέρκο του πτηνού σε τι διάστημα συνολικά;
   
 4. Georgia1987

  Georgia1987 PB New Member

  Σ ευχαριστω πολύ...Αρχικά μου είπαν απο το pet shop να βάζω τις σταγόνες aviomycine στο νεράκι του (6 με 8 σταγόνες σε 100 ml νερό) για μία βδομάδα κ κάθε δεύτερη μέρα να το αλλάζω. Μετά το σταματησα αυτο το φάρμακο.Του έβαζα μονο μια σταγόνα απο το acarycine στον σβέρκο για μία βδομάδα (2 φορες την βδομάδα),σταμάτησα για μια εβδομάδα κ μετα έγινε παλι επανάληψη με το acarycine.Δεν είδα όμως κάποιο αποτέλεσμα κ έτσι το πηγα στον γιατρό.Εκείνος μου ειπε να συνεχίσω μια φορα την εβδομάδα το acarycine κ το aviomycine να μην το βαζω στο νερακι του αλλα να διαλυω,μια σταγόνα με 4 σταγόνες νερό κ με μια σύριγγα να του ριχνω στο στόμα απο μια σταγόνα πρωί βράδυ για 2 μέρες.Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα πολυ..:(
   
 5. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Δεν
  Δεν με μπέρδεψες καθολου! Η χρήση των φαρμάκων είναι απολύτως σωστή μέχρι και την στιγμή που πήγες στον γιατρό.. Δεν ξέρω γιατί σου είπε να κάνεις και τρίτη επανάληψη στο acaricine.. ήταν Ρίσκο πιστεύω.. αλλά από την άλλη γιατρός είναι και κάτι παραπάνω είδε.. το μόνο ελαφρυντικό που είχε είναι ότι τα φάρμακα ήταν της ταφαρμ τα οποία δεν είναι όλα και τόσο αποτελεσματικά.. Θα ήταν ίσως καλύτερα να σου έδιναν το Pulmosan αντί για το acaricine. Σίγουρα το πρώτο λάθος έγινε στο pet shop.. σου είπαν για ακαρεια της τραχειας και σου έδωσαν το aviomycine που είναι για άλλες παθήσεις, Εκεί χάθηκε μια πολύτιμη εβδομάδα για το πουλάκι σου.. Μετά νομίζω ότι το πουλί εξασθενησε πλέον από την υπερχορηγηση φαρμάκων.
   
 6. Georgia1987

  Georgia1987 PB New Member

  Δεν πρόλαβα να κάνω την τρίτη δόση με το acaricine.το μόνο που έκανα μετα τον γιατρό είναι να του δώσω το φάρμακο απο το στόμα οπως μου είπε.κ μεσα σε λιγα λεπτά χάθηκε το πουλάκι.Αναρωτιέμαι αν οφείλεται σε αυτό ή αν με τόσες μέρες που ταλαιπωριοταν δεν άντεξε.
   
 7. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Μάλλον το δεύτερο.. Όπως και να έχει κρίμα ήταν..
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κρίμα, λυπάμαι πολύ και γι' αυτό που χάθηκε και για τις προσπάθειές σου που δεν είχαν αποτέλεσμα δυστυχώς.
  Συμφωνώ με τον Κώστα.
  Θα ήθελα να μας πεις, πως μετέφερες το πουλάκι στον γιατρό, με το κλουβί του, σκεπασμένο, ξεσκέπαστο; Σκέφτομαι μήπως στρεσσαρίστηκε και επιδεινώθηκε η κατάσταση από αυτό ή και από την αλλαγή θερμοκρασίας και ρευμάτων στο πήγαινε-έλα.
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Χωρίς να γνωρίζουμε αν η κατάσταση του πριν τη χρήση των φαρμάκων ήταν αναστρέψιμη δεν μπορούμε να κρίνουμε τα φάρμακα ή τη δοσολογία.
  Θεωρώ πως η υγεία του είχε επιβαρυνθεί πολύ και η χρήση των φαρμάκων δεν μπόρεσε να αναστρέψει την κατάσταση.
  Αναφέρεται μάλιστα πως την πρώτη φορά που θα γίνει χρήση των φαρμάκων για το ακάρι της τραχείας, ξεσηκώνεται ο πληθυσμός που παρασιτεί στην τραχεία του πουλιού, δημιουργώντας έναν εξαιρετικά μεγάλο ερεθισμό και ενόχληση στο πουλί που πλησιάζει στο σοκ. Αν ο πληθυσμός αυτών των παρασίτων είναι μεγάλος ίσως αυτό από μόνο του προκαλέσει αναπνευστική απόφραξη και φυσικά το θάνατο του πουλιού.
  Φυσικά θα περιμένω και τις γνώμες ανθρώπων με "ειδικές" γνώσεις που εγώ δεν έχω.
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Οι συζητήσεις στο φόρουμ γίνονται ανάμεσα σε ερασιτέχνες. Κανείς πέραν των πτηνιάτρων-κτηνιάτρων δεν μπορεί να πει πως έχει "ειδικές" ή ειδικές γνώσεις και οι οποίοι φυσικά δεν σχολιάζουν τα θέματά μας.
  Μην περιμένει η κοπέλα κανέναν φωστήρα να της απαντήσει :)
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Το μόνο "φταίξιμο" ήταν που αμέσως πήγες στο πετ σοπ αντί για τον γιατρό. Δε σε κατηγορώ όλοι έτσι κάναμε στην αρχή που δεν ξέραμε... αλλά γενικά να ξέρεις μόλις αντιληφθούμε κάποιο σύμπτωμα τρέχουμε σε εξειδικευμένο στα πτηνά γιατρό και όχι στο πετ σοπ. Το πουλάκι έχασε πολύ πολύτιμο χρόνο απ τις βλακείες που σου είπαν στο πετ σοπ..

  Γενικά όπως είπε ο Κώστας και ο Γιάννης θεωρώ πως αυτό οφείλεται για το θάνατό του μικρού σου φίλου:
  Τώρα ό,τι και να πούμε δε θα γυρίσει ο φιλαράκος σου πίσω.. Λυπάμαι πολύ γιατί όντως ενδιαφέρθηκες και προσπάθησες να το σώσεις... την επόμενη φορά θα ξέρεις όμως ότι ο χρόνος είναι χρυσός όταν πρόκειται για τα πουλάκια μας και δεν ρισκάρουμε την υγεία τους ακούγοντας τις βλακείες των πετσοπάδων. Μόνο οι γιατροί έχουν πτυχίο και εμπειρία στα πτηνά και πάλι όχι όλοι...
   
 12. Αχ πολύ λυπάμαι! Μα πάρα πολύ όμως! είμαι στην ίδια φάση και εγω. Δεν ακολούθησα τις συμβουλές του πετ σοπ, ευτυχώς! ακουσα τα παιδιά εδω μέσα. προς το παρόν ζει ο Μπόλφις μου αλλά τι να πω, είναι τοσο ευαίσθητα ρε γαμώτο. Ήθελα όμως να κάνω ένα σχόλιο και συγνώμη για το θάρρος γιατί είμαι εντελώς άπειρη, όμως αυτό που θα σας πω ήταν απο την συνάντηση μου με τον γιατρό και φυσικά το παραθέτω ως γενική γνώση και βοήθεια, αφου δυστυχώς δεν θα βοηθήσει πουθενα, το μικρούλι σου. Στο δικό μου πουλάκι έβαλε μια σταγόνα pulmosan στο σβέρκο του και τέλος, δεν μου είπε να κάνω τίποτ' άλλο για τα ακάραια, μάλιστα τον ρώτησα αν θα ξαναβάλουμε και μου είπε "όχι τέλος". Θέλω να ρωτήσω το εξής: η θεραπεία για τα ακάραια επαναλαμβάνεται; κάθε πότε; και πως ξέρουμε οτι έχει καθαρίσει; αααααα επίσης μην ξεχάσω, μου είπε ότι έχει πολλά κρούσματα με καναρινο-πνευμονίες, που ίσως οφείλονται στην κακή ατμόσφαιρα! Αυτα προς γνώση και συμόρφωση μας!
   
 13. Georgia1987

  Georgia1987 PB New Member

  Καλημέρα κ σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας..Το περίεργο είναι οτι ο γιατρός που το εξέτασε μου ειπε οτι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα κ ό,τι θα το ξεπεράσει.Το πρόβλημα είπε οτι οφείλεται στον καπνό απο τα τζάκια που είναι έντονο αυτή την εποχή αν κ το βράδυ συνήθως το έβαζα μέσα στο σπίτι.Φυσικά κ οι γιατροί ξερουν καλύτερα κανεις δεν το αμφισβητεί αυτό.Πολυξένη μου εύχομαι να το ξεπεράσει το πουλάκι σου κ να γινει καλά :)
   
 14. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σωστά Μαρία...
  Δεν θέλω να μπαίνω στην κατηγορία με τους φωστήρες αλλά να κρατώ την πιθανότητα λάθους μου, νωπή ...
   
 15. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Κάθε πότε έβαζες;
   
 16. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 1
  Αυτό το μέσα έξω σίγουρα δεν του έκανε καλό.. αν δεν κρύωσε απ αυτό σίγουρα χειροτέρεψε η κατάστασή του... πρέπει να μένουν κάπου μόνιμα με σταθερή θερμοκρασία και θα μάθουν και τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Αντέχουν το κρύο αρκεί να είναι σε εξωτερικό περιβάλλον από Σεπτέμβρη και μετά... Την επόμενη φορά που θα έχει καναρινάκι θα το έχεις μόνιμα έξω ή μόνιμα μέσα! ;)

  Αυτό είναι δυστυχώς αλήθεια... και όχι μόνο αυτό.. εκδηλώνουν τα συμπτώματα μιας ασθένειας σε τελευταίο στάδιο και είναι πολύ δύσκολο να τα επαναφέρουμε.. Γι αυτό λέμε παρατήρηση της συμπεριφοράς τους και μόλις δούμε κάτι "ύποπτο" είμαστε σε επαγρύπνηση και δρούμε άμεσα!!! Δεν το αφήνουμε να εξελιχθεί γιατί το κάθε λεπτό είναι πολύτιμο!!

  Γύρω απ αυτό το φάρμακο υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλές θεωρίες... διάβασε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση του φόρουμ μας:
  https://petbirds.gr/threads/pulmosan-Πότε-μπορεί-να-επαναληφθεί-η-εφαρμογή-του.25450/

  Αυτό θεωρώ πως είναι αλήθεια... πολλά καναρινάκια που ζουν έξω υποφέρουν από αναπνευστικά θέματα. Είναι πολύ ευαίσθητα και όταν ζουν στην πόλη η ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη. Αλλά και ο καιρός είναι τρελαμένος.. Εκεί που είναι άνοιξη εκεί είναι και χειμώνας....
   
Φόρτωση...