Καναρίνι μιμείται τις φωνές από άγρια πουλιά, θα τις διατηρήσει;

Συζήτηση με θέμα Καναρίνι μιμείται τις φωνές από άγρια πουλιά, θα τις διατηρήσει;, που ξεκίνησε από xaxo4, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 14 Οκτ 2014.

 1. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  καλησπέρα. το αρσενικό καναρίνι που έχω τελείωσε την πτεροροια του και άρχισε να κελαηδάει λίγο. όμως κάνει ένα μικρό κελάηδημα που δεν έκανε πέρσυ που δεν θα έλεγα ότι μοιάζει πολύ με καναρίνι. το πουλάκι το έχω συνέχεια εκτός σπιτιού, προστατευμένο. μένω όμως σε εξοχή και έρχονται κοντα συχνά καρδερίνες, φλώροι, κοτσύφια. έχει πάρει φωνή από κάποιο αγριοπούλι? θα την κρατήσει ή θα επιστρέψει στο παλιο του κελάηδημα ? ευχαριστώ πολυ.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Οι αρχικές προσπάθειες για την επανέναρξη της "ωδικής" χρονιάς κάθε άλλο παρά μελωδικές είναι.
  Θυμίζει τα νεαρά πουλιά που έχουν όλη τη διάθεση να τραγουδήσουν αλλά η ηλικία δεν τα βοηθά.
  Έτσι λοιπόν ξεκινά διστακτικά τις "προπονήσεις" και σιγά σιγά βρίσκει τη φόρμα του. Αν τώρα έχουν εισέλθει στο ρεπερτόριό του καλλίφωνα ακούσματα θα βρεθείς με ένα εξαιρετικά μελωδικό σύντροφο.. αν έχει υιοθετήσει κάποιες παραφωνίες... ίσως χρειαστεί να τον ανεχτείς.. άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος...
  Γνώμη μου είναι πως σύντομα θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.. απλά δώσε στο φιλαράκο σου μερικές μέρες περιθώριο.. Ίσως επηρεαστεί από τα άργια κάπως αλλά δεν πιστεύω να τις υιοθετήσει.
   
 3. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Αν δεν ακούει άλλα καναρίνια με το καιρό θα ξεχάσει πολλές απο τις δικές του φωνές και θα κάνει αυτές των άγριων.
  Είχα με καρδερίνες ,φανέτα και μούλους ένα καναρινάκι αρσενικό, που το είχα βρεί, το οποίο αν το άκουγες νόμιζες οτι είναι καρδερινοκάναρο
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εμένα ένας γνωστός μου έχει καναρίνι που μένει στην εξοχή και δεν έχει παρέα άλλα καναρίνια και κελαηδάει σαν σπουργίτι και του την βαράει! :p Εμένα πάλι όλα τραγουδάνε σαν καναρίνια.. Άλλα πιο ψηλά... άλλα πιο χαμηλά... άλλα με πιο μεγάλη ποικιλία! :thumbsup:
   
 5. Μια απορία που πάντα είχα σχετικά με την ανάπτυξη του κελαηδίσματος στα καναρίνια είναι η εξής: Άν κάποιος υιοθετήσει ένα μικρό καναρίνι π.χ. 3 μηνών και δεν υπάρχουν άλλα καναρίνια στο ίδιο σπίτι ή σε κάποιο γειτονικό σπίτι, θα μάθει να κελαηδά αν είναι αρσενικό;
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  ΝΑΙ. Θα κελαηδήσει ακριβώς ό,τι κελάηδημα φέρει σαν γενετική παρακαταθήκη απο τους γονείς και τους παππούδες του. Πιθανότατα θα μιμηθεί και κάποιους ήχους απο τα περαστικά κατα διαστήματα απο το μπαλκόνι σου άγρια πουλιά του μεγέθους του.
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τελευταία επεξεργασία: 10 Ιουλ 2016
Φόρτωση...