Καναρίνι με λέπια στα πόδια και πληγή στο ράμφος

Συζήτηση με θέμα Καναρίνι με λέπια στα πόδια και πληγή στο ράμφος, που ξεκίνησε από RENAS, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 5 Ιουν 2009.

 1. RENAS

  RENAS PB New Member

  Έχω ένα καναρίνι σκουφάτο και είναι περίπου 5 ετών. Παρατήρησα τις τελευταίες μέρες πως έχει βγάλει κάποια εξογκώματα μελανού χρώματος στα πόδια αλλα αυτο που μου φαίνεται σοβαρότερο είναι οτι του έχει πέσει το τρίχωμα γυρώ απο το ράμφος και έχει πληγούλα. Όσο παιρνούν οι μέρες είναι και πιο άκεφο, σηκώνεται με δυσκολια απο το κλαράκι του και μένει την περισσότερη ώρα φουσκωμένο.
  Ανησυχώ πολύ και δεν ξέρω πως να το φροντίσω?

  Να σας αναφέρω οτι έχει ξαναπεράσει κάτι τέτοιο κ πέρυσι αλλά μόνο στα πόδια του. Το είχα πάει σε ένα petshop και του εκανέ μια θεραπεία με σταγόνες για μερικές εβδομάδες, του έβαζα αλοιφη στα πόδια του έδινα αντιβίωση και βιταμίνες για λίγο διάστημα. Βελτιώθηκε αρκετά αλλα σχδόν σταμάτησε να κελαιδάει. Είχα ρωτήσει γιατί ενώ παλαιότερα καλαιδουσε μετα σταμάτησε και γενικά μια κελαιδαει και μια οχι, μου είχαν απαντησεί πως δεν ήταν σίγουροι για το φύλο του, οτι μπορούσε να είναι θηλυκό και να κελαιδαεί όταν θέλει να ζευγαρώσει οπότε δεν ασχολήθηκα αλλο με αυτο.

  Αυτή την φορά όμως είναι πολυ σοβαρά κ ανησυχώ πραγματικά γιατί δεν σηκώνετε καλά καλά για να τραφεί.
  Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας στα θέματα που με απασχολούν?
  1. Τι ακριβώς είναι αυτο που έχει, ποσο σοβαρό είναι και αν ειναι το ίδιο με αυτο που αντιμετώπισε και πέρυσι γιατί εμφανίστηκε πάλι φετός?
  2.Πρέπει να το φροντίζω με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο για να αποφύγω τέτοιες ασθένειες?
  3. Γιατί το παθαίνει τόσο συχνά μηπώς είναι κάποιο μικρόβιο που δεν θεραπευεται και του δημιουργει συνεχώς προβλήματα?
  4.Με τις θεραπείες αντιμετώπιζω μόνο τα συμπτώματα και όχι την αιτία?

  Ελπίζω να μην σας κούρασα ευχαριστώ πολυ!
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Ρένα ρίξε μια ματια στο άρθρο αυτό Ακάρεα της Τραχείας και ενημερώσου σχετικά για τις θεραπέιες.

  Αν εχεις το καναρινάκι σου γυρω στα 5 χρόνια, υπολόγισε οτι είναι ήδη μεσίληκας και στην ηλικία αυτή αρχιζουν και εμφανιζονται (οπως και στους ανθρώπους) παρόμοια προβληματα. Καθοριστικός είναι ο ρόλος της διατροφής του όλα αυτα τα χρόνια,καθώς και η φροντίδα που του παρείχες. https://petbirds.gr/articles/Η-διατροφή-των-καναρινιών.110/
   
 3. RENAS

  RENAS PB New Member

  Ευχαριστώ πολυ!Ηταν πολυ κατατοπιστικό το άρθρο και από οσά αναφέρει καταλήγω πως αυτή είναι η ασθένεια που ταλαιπωρεί το καναρινάκι μου. Θα επισκεφτώ σήμερα κιόλας ενα petshop να προμηθευτώ ότι χρειάζεται. Θα σας κρατήσω ενήμερους για την εξελιξή του που ελπίζω να είναι θετική.
   
 4. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Ρένα μου ποτε μα ποτέ μην εμπιστεύεσαι την γνώμη ανθρώπων που δεν εχουν εκπαιδευτεί για ιατρικά ζητήματα. Λυπαμαι που στο λεω, αλλα αν πας σε πετ σοπ θα χασεις το αγαπημενο φιλαράκι. Αν θες να το σώσεις εμπιστευσου τον σε εναν https://petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ που αναφέρονται στην λιστα που εχουν φτιάξει τα ίδια τα μέλη. Ο Γιατρός και μόνον εκέινος μπορεί να κάνει μια εγκυρη διάγνωση και να χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία.
  Εμπιστευσου το πουλάκι σου μόνο σε εναν ειδικό όπως θα έκανες και με το παιδί σου:)
   
Φόρτωση...