Καναρίνι με ευλογιά; Παρακαλώ συμβουλές απο γνώστες

Συζήτηση με θέμα Καναρίνι με ευλογιά; Παρακαλώ συμβουλές απο γνώστες, που ξεκίνησε από giakap, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 28 Μαρ 2014.

 1. giakap

  giakap PB New Member

  Καλησπέρα στο forum.Έχω ένα καναρινάκι με παραμορφωμένα πόδια.Έιναι 27 ημερών.Τα 2 αδερφάκια του τα έχω βάλει σε ξεχωριστή κλούβα τρώνε μόνα τους και φαίνονται υγιέστατα.Αυτό κάπως πιο μικρόσωμο και με το πρόβλημα στα ποδαράκια του το έχω αφήσει με την κανάρα η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε επόμενη γέννα και έχει και 2 αυγά.Διάβασα κάπου για μια ασθένεια ονόματι ευλογιά.Αναφέρει ότι συνήθως είναι θανατηφόρα οφείλεται σε μικρόβιο και τα συμπτώματα είναι κιτρινόασπρες κηλίδες σε πόδια κεφάλι στήθος φτερά.Επίσης μια απο τις πρώτες ενδείξεις ευλογιάς είναι κόμβοι και πρηξίματα στα πόδια.Απο τα παραπάνω στο καναρίνι βλέπω τα πρηξίματα και τους κόμβους στα πόδια καθώς και κάτι σαν άσπρες κηλίδες στο κεφάλι!Τα πόδια μάλλον έχουν παραλείσει εντελώς καθώς δε μπορεί να σταθεί όρθιο.Μπορώ να κάνω κάτι για να το βοηθήσω?Παρουσιάζεται σε τόσο νέα καναρίνια?Πιστεύω το πρώτο και σημαντικό είναι να το βάλω σε καραντίνα σωστά?Είναι παιδάκι απο ζευγάρι μαμάς με γιο.Μήπως αυτό προκάλεσαι κάποια το πρόβλημα.Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και photo.Ευχαριστώ

  rsz_2014-03-28_14-45-56_910.jpg rsz_1rsz_2014-03-28_14-49-01_499.jpg rsz_2014-03-28_14-51-42_835.jpg
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Σε ιό. Συνήθως καταλήγουν από επιπλοκές (μολύνσεις πληγών, ασιτία κλπ) που προκαλούνται από τον ιό.
  Εκεί πήγε το μυαλό μου από την αρχή.

  Βάλε φωτο να έχουμε καλύτερη εικόνα.
   
 3. giakap

  giakap PB New Member

  προσπάθησα να ανεβάσω φωτό Σταύρο αλλά μάλλον φταίει το μέγεθος.Εννοώ είναι 3 συμπιεσμάνες φωτογραφίες με μέγεθος 4,5 MB.ούτε ξεχωριστά την κάθε μια μπορώ να ανεβάσω.Σταύρο έχεις προηγούμενη εμπειρία.Θα μπορούσα να στις στείλω μήπως στο mail σου?
   
 4. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Bάλε betadine και πλύνε το σημείο που υπάρχει ο μωβ όγκος. Πάρε μια αντιβιοτική αλοιφή (π.χ. fucidin) και βάζε του πρωϊ βράδυ. Απομόνωσε το πουλάκι. Θα είσαι τυχερός αν τα υπόλοιπα γίνουν απλά φορείς και δεν νοσήσουν. Απομόνωση στο άρρωστο και καθημερινή παρατήρηση στα άλλα. Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά αν γίνουν φορείς, δεν θα κινδυνέψουν. Μόνο πρόβλημα ότι αν τα βάλεις για αναπαραγωγή και έχουν μέσα τους τον ιό, θα τον περάσουν και στους απογόνους.
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Φωτογραφία , γιατί χωρίς αυτήν μιλάμε στον αέρα. Αιμομιξία και πιθανά χαμηλή θερμοκρασία στην επώαση, συνήθως απαντούν στην εικόνα παραλυσίας που βλέπεις.
   
 6. giakap

  giakap PB New Member

  Συμβουλεύτηκα κτηνίατρο και του έδειξα και photo μου είπε πιθανότατα έλλειψη βιταμίνης , είναι πολύ νέο για ευλογιά όχι όμως και αδύνατον.Δεν του ανέφερα το ενδεχόμενο αιμομιξίας.Μου έχει πεί όμως εκτροφέας ότι γονιός με παιδί δεν υπάρχει κίνδυνος αιμομιξίας.Βέβαια δεν είναι και ότι καλύτερο.Τεσπα αυτό που έκανα είναι το απομόνωσα ψέκασα με ανά frontline όλα τα πουλιά το ποτίζω με την πολυβιταμίνη (beaphar multi-vit) 4-5 ημέρα για 10 μέρες βάζω το betadine όπως μου'πε ο PAIANAS και θα ψάξω και για αντιβιοτική αλοιφή.Δυστυχώς φωτό δεν κατάφερα να ανεβάσω στο forum έστειλα όμως σ'ένα mail που μου στειλε ο Stavros
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Οι φωτογραφίες ανέβηκαν.
  Γιάννη, εγώ προσωπικά δεν βλέπω ευλογιά. Το πουλάκι έχει το πρόβλημα εκ γενετής οπότε το μυαλό μου πηγαίνει περισσότερο σε γενετικό πρόβλημα που προέκυψε από αιμομιξία.
  Η αιμομιξία δεν "κίνδυνος". Δεν είναι αρρώστια. Είναι μια κατάσταση που συμβαίνει από τη στιγμή που θα προκύψει απόγονος από ένα ζευγάρι ατόμων που έχουν συγγένεια αίματος μεταξύ τους. Το ότι θα προκύψουν προβλήματα από αυτή την κατάσταση δεν είναι δεδομένο. Οι πιθανότητες όμως είναι διαφορετικές ανάλογα με τον τύπο της αιμομιξίας.
   
 8. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Λυπηρή εικόνα. Δεν υπάρχει ευλογιά. Αν υπήρχε σοβαρή έλλειψη κάποιας βιταμίνης ,θα επηρέαζε σε κάποιο βαθμό και τα αδέλφια του. Η αμάρα του δείχνει διάρροια. Αλλά πως να μην έχει με τον τρόπο που ζεί. Σ' αυτήν την κατάσταση δεν μπορεί να επιζήσει . Δυστυχώς χρειάζεται ευθανασία
   
 9. giakap

  giakap PB New Member

  Καλημέρα σας.Δυστυχώς ο μικρούλης δεν τα κατάφερε σήμερα τον βρήκα νεκρό.Ευχαριστώ για την πολύτιμες συμβουλές σας
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δυστυχώς ήταν το καλύτερο γι αυτό. Ας ξεκουραστεί από την σύντομη ταλαίπωρη ζωούλα του :(
   
 11. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Aπορώ με την απορία μερικών ...είναι δυνατόν να ζουν σε τέτοιες συνθήκες τα πουλιά ..και να αναριωτόμαστε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε ?
   
 12. Επειδή έτυχε να έχω το fucidin......διαβάζω στις αντενδείξεις οτι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για ανεμοβλογιά.
   
 13. giakap

  giakap PB New Member

  PAIANA αν εννοείς τις συνθήκες περί υγιεινής και καθαριότητας σου απαντώ ότι ναι είναι δυνατόν να ζουν σε τέτοιες συνθήκες τα πουλιά.Ο καθένας χρησιμοποιεί τα μέσα που έχει.Την υπομονή ,την επιμονή την λογική του και την εμπειρία για να γίνεται καλύτερος με τον καιρό.Πιστεύω σκοπός του forum είναι να μοιραστούμε την αγάπη , τις γνώσεις και την εμπειρία μας σχετικά με τα πουλιά και όχι να κατακρίνει ο ένας τον άλλο.
   
 14. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Γιάννη μου να με συμπαθάς..και ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλλέτω, αλλά ρε φίλε ...δεν είναι συνθήκες αυτές που φαίνονται...το Γιάννη Αγιάννη σε πετούμενο μου θύμισε το κακόμοιρο..Δεν χρειάζεται εμπειρία για το αυτονόητο και το ελάχιστο ανεκτό.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...