Καναρίνι με δύο εξογκώματα

Συζήτηση με θέμα Καναρίνι με δύο εξογκώματα, που ξεκίνησε από elen981, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 28 Νοε 2013.

 1. elen981

  elen981 PB New Member

  Καλησπέρα σας,

  Έχω ένα καναρίνι ενός έτους το οποίο στην πλάτη του έχει βγάλει δύο εξογκώματα όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες. Το καναρίνι βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.
  Θέλω να σας ρωτήσω αν είναι ευλογιά και αν θεραπεύεται.

  Επίσης επειδή έχω και άλλα καναρίνια πρέπει να πάρω κάποια μέτρα για να τα προστατέψω προληπτικά. Παρεμπιπτόντως έχω χάσει και άλλο ένα καναρίνι που είχε εξόγκωμα στην πλάτη.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  γεια σου καλώς ήρθες! δυστυχώς προσωπικά δεν γνωρίζω καθόλου για τις ασθένειες των καναρινιών περίμενε να "μπει" κάποιο από τα άτομα που γνωρίζουν. περαστικά να είναι για το πουλάκι σου
   
 3. Εμένα μου φαίνονται για κύστεις (ανοιχτή, αυτή της φωτογραφίας)
   
 4. Δεν ξέρω σίγουρα αν είναι ευλογιά ή αν έχει γυρίσει προς τα μέσα κάποιο πούπουλο που πήγε να βγεί.Είναι σκληρό ή φαίνεται σαν πύον;
   
 5. elen981

  elen981 PB New Member

  Είναι σκληρό όπως το ακούμπησα και δε φαίνεται σαν πύον.
   
 6. Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να είναι φτερό που γύρισε.Καλό είναι να το πάς να το δεί γιατρός.Αν είναι φτερό θα το ανοίξει να το απελευθερώσει.Διαφορετικά αν είναι ευλογιά θα σου δώσει την αλοιφή για την πάθηση.
   
 7. Gardelius

  Gardelius PB New Member

  Θέλει σίγουρα Γιατρό.!
   
 8. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Είναι https://petbirds.gr/articles/asminine-tafarm.108/ όπως σου είπε και η Σίσσυ στο ποστ #3. Χρειάζεται επέμβαση από έμπειρο άτομο που να γνωρίζει ή από γιατρό.
   
 9. elen981

  elen981 PB New Member

  Σας ευχαριστώ που με κατατοπίσατε! Ξέρει κάποιος αν η επέμβαση αυτή είναι επικίνδυνη ή ιδιαίτερα επώδυνη για το καναρίνι; Επίσης, αν δεν σας είναι δύσκολο, μπορείτε να μου πείτε πόσο περίπου στοιχίζει; Δεν μου έχει ξανατύχει κ ανησυχώ λίγο.
   
 10. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

 11. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Οσο γρηγορότερα αφαιρούνται αυτής της αιτιολογίας οι κύστες, τόσο μικραίνει ο κίνδυνος ( που είναι ο βασικός ) για έντονη αιμορραγία κατά την "επιχείρηση" αφαίρεσης.
  Βέβαια και εδώ ισχύει το ...καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις. Πρόκειται για αποτελέσματα που προκύπτουν ,σε μεγάλα ποσοστά, απο το ανεξέλεγκτο ζευγάρωμα. Συνήθως κάνουμε το λάθος να ζευγαρώνουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν κάποιους περιορισμούς που επιβάλει η ποιότητα του πτερώματος αλλά και παράγοντες όπως η κατηγορία και η μετάλλαξη του. Οσο κι' αν νομίζουμε απλό το ζευγάρωμα δυό καναρινιών , κάποιες γνώσεις ιδιαίτερα γύρο απο το πτέρωμα του είναι απαραίτητες για να αποφεύγουμε τα λάθη. Μια συμβουλή. Μη ζευγαρώνετε ΠΟΤΕ, πουλάκια, που αυτά ή οι γονείς τους παρουσιάζουν κύστες.
   
 12. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Συμπληρωματικά στα όσα αναφέρει ο Μάκης...

  Από το άρθρο https://petbirds.gr/articles/Έλεγχος-τύπου-πτερώματος-καναρινιών-πριν-το-ζευγάρωμα.214/
   
  Τελευταία επεξεργασία: 10 Ιουλ 2016
Φόρτωση...