Καναρίνι μασάει χαρτί

Συζήτηση με θέμα Καναρίνι μασάει χαρτί, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 1 Μαϊ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Παιδιά καλησπέρα και καλό μήνα.Τις τελευταίες 2 μέρες ο μικρός κόβει χαρτάκια από τον πάτο του κλουβιού και τα μασάει.Από ότι βλέπω τα πετάει ξανά κάτω αλλά δεν ξέρω αν καταπίνει και κάποια.Του βάζω κόλλες λευκές Α4 και τις αλλάζω συχνά λέτε να έχει πρόβλημα ή απλά παίζει?
   
 2. BabisNL

  BabisNL PB New Member

  Το έχω δει παλιότερα και στα δικά μου καναρίνια. Μάλλον παίζει. Το κάνουν και με τα φτερά τους πολλές φορές. Πόσο μικρός είναι ο μικρός?
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Πόσο μικρός; Τι ηλικία έχει; Αν είναι φετινό πουλί, μάλλον παίζει αλλά είναι καλό να μην το κάνει. Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρεις είναι να μη φτάνει στο χαρτί. Διαφορετικά, θα πρέπει να βρεις κάποιο άλλο υλικό υγιεινής για να μην έχεις τέτοια προβλήματα.
   
 4. BabisNL

  BabisNL PB New Member

  Γιά παράδειγμα μπορείς να του πάρεις την ειδική άμμο για τα πουλάκια (εγώ προς το παρόν αυτή χρησιμοποιώ) η οποία δεν έχει και τρελλό κόστος. Εδώ τουλάχιστον την πουλάνε γύρω στα 7 Ευρώ τα 20 κιλά. Εναλλακτικά, πωλείται τουλάχιστον στην Ολλανδία, μπορείς να βρείς ζεόλιθο (διαφορετικές κοκκομετρίες) το οποίο φημίζεται για την ικανότητα απορρόφησης υγρασίας και αμμωνίας και κρατάει 5 φορές περισσότερο από την άμμο με όστρακα. Πιστεύω ότι μπορείς να βρεις και Ελλάδα εύκολα. Ρίξε μια ματιά για να δεις για τι μιλάω.
  Zeolite Products - ZeoPet; dé bodembedekking voor volières en kooi
   
 5. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Φλεβάρη του 14 είναι γεννημένο.Απλά προτιμώ το χαρτί για να βλέπω και το χρώμα των κουτσουλιών.Θα προσπαθήσω να το βάλω πιο κάτω αν γίνεται.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δέσε 2-3 κομματάκια σχοινί στα κάγκελα ... και θα σταματήσει να κόβει το χαρτί... θα έχει άλλο παιχνίδι.
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ έχω παρατηρήσει ότι αυτό το συνήθειο το ξεκινούν τα αρσενικά όταν είναι πυρωμένα! Ακολούθα τις από πάνω συμβουλές! ;)
   
 8. mafin

  mafin PB New Member

  Μάλλον το καναρινακι σου έχει έλλειψη από μια πηγή διασκέδασης. Θεωρεί ότι το χαρτί ειναι παιχνίδι (ειδικά αν εξέχουν οι γωνίες). Βαλέ του
  κανένα σκοινάκι με κόμπους. Θα σταματήσει να μασουλάει το χαρτί αλλά μερικές φορές μπορεί να βαριέται το σκοινάκι και θα ξανά μασουλάει το χαρτί γι'αυτό φρόντισε να εναλλάσσονται τα παιχνίδια που έχεις στο κλουβί του!:D:D:D
   
 9. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Τις επόμενες μέρες θα το βάλω σε μεγαλύτερο κλουβί να έχει και περισσότερο χώρο για πτήσεις.Όντως το χαρτί εξείχε.
   
 10. pyroferus

  pyroferus PB New Member

  Αφού εξείχε το χαρτί ήταν πειρασμός!:p
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...