Καναρίνι κάθεται στην πατήθρα μαζεμένο

Συζήτηση με θέμα Καναρίνι κάθεται στην πατήθρα μαζεμένο, που ξεκίνησε από hristosp, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 11 Δεκ 2008.

 1. Καλησπέρα σε όλους, πριν από λίγες εβδομάδες το καναρίνι μου είχε κάτι στο πόδι το οποίο ανακάλυψα με τη βοήθεια σας ότι είναι ξερή ευλογιά. Αυτό ευτυχώς πάει πολύ καλύτερα αλλά τώρα το πουλάκι δεν είναι καλά, κάθεται στην πατήθρα μαζεμένο και κουνάει το σώμα του σε συγχρονισμό με την αναπνοή του και το βράδυ κατεβαίνει και κοιμάται στο πλέγμα και όχι στην πατήθρα. Επίσης βλέπω ότι δεν μπορεί να πατήσει καλά τα πόδια του σαν να πονάνε. Μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορεί να έχει; από την εμπειρία του ο καθένας. Βέβαια ούτε λόγος για κελάηδημα άλλα τρώει κανονικά. Σας ευχαριστώ πολύ.
   
 2. Sergios

  Sergios PB New Member

  Καλησπέρα Χρήστο.Μήπως το καναρινάκι έχει χάσει τις δυνάμεις του και νομιζεις οτι του πονάνε τα πόδια του?Απο κουτσουλιές πως είναι?Επίσης στο πάτο είναι συνέχεια?Ανεβαίνει να φάει,έχει δυνάμεις να πετάξει?πως το βλεπεις?
   
 3. Φιλε χρηστο τι θαραπεια του εδωσες για την ευλογια ? Πως ειναι απο φυσικη κατσταση? πες δυο λογια
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  - -Η περιγραφή σου είναι "απογοητευτική" για την ζωή του πουλιού.
  Στον γιατρό και γρήγορα.Με αυτά τα συμπτώματα για να προλάβεις το
  μοιραίο πρέπει να βάλεις το πουλί σε άμεση φαρμακευτική (και όχι μόνο) αγωγή.
  Κάποιος λοιπόν πρέπει να διαγνώσει άμεσα απο τί πάσχει, και να σου δώσει περαιτέρω κατευθύνσεις για τον χειρισμό της κατάστασης.:(
   
 5. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. φίλε Σέργιο οι κουτσουλιές είναι κανονικές μπορεί να πετάξει γιατί όταν πάει από πατήθρα σε πατήθρα το κάνει πετώντας αντί να πηδάει όπως έκανε σηνήθως.Στόν πάτο κάθεται μόνο το βράδυ οταν κοιμάται και σηνήθως μαζέυεται στη γωνία του κλουβιού την υπόλυπη ημέρα κάθεται μαζεμένο στην πατήθρα.Ντίνο η θεραπεία για ευλογιά ήταν batadin και epithol εναλάξ.Μάκη γιατί το λές αυτό έχεις κάτι υπ'όψην σου; σου εχει ξανατύχει κάτι τέτοιο; γιατί απο ότι ξέρω η εμπειρία σου είναι μεγάλη σχετικά με τα καναρίνια. Του έχω δώσει Aviomycine και ferti-vit.αλλά εδω και μια εβδομάδα δέν εχει αλάξει κάτι?? ούτε πρός το χειρότερο ούτε προς το καλύτερο???
   
 6. Φιλε χρηστο ισως το πουλι χρηαζεται αντιβυοση συνφονω με τον Μακη πρεπει να το πας σε γιατρο
   
Φόρτωση...