Καναρίνι έχει σταματήσει να κελαειδάει και αλλάζει φτέρωμα

Συζήτηση με θέμα Καναρίνι έχει σταματήσει να κελαειδάει και αλλάζει φτέρωμα, που ξεκίνησε από ΧΑΡΗΣ ΝΑΡΙΝΟΣ, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 5 Μαϊ 2015.

 1. Καλησπέρα είμαι ο Χάρης ευχαριστώ για την αποδοχή έχω ενα πρόβλημα με το καναρίνι μου , εδώ και 2-2.5 μήνες το καναρίνι έχει σταματήσει να κελαειδάει και αλλάζει φτέρωμα , το θέμα προέκυψε όταν χρειάστηκε να το αφήσω μόνο του για 3 ημέρες στο σπίτι στο Δήλεσι όπου μένω μόνιμα και κατεύηκα στην Αθήνα για γιατρούς φυσικά ήταν τακτοποιημένος τον έβαλα στο μπάνιο που έχει φώς απο το παράθυρο που δεν έχει πατζουρι απο τότε άρχισε το πρόβλημα ακόμη και μέχρι σήμερα βγάζει τα φτερά του και δεν κελαηδάει το βλέπω να κάνει σαν να ξεψειρίζεται δεν ξέρω τι φταίει μήπως έχει πιάσει ψύλλους αν ναι πως θα το διαπιστώσω και τι φάρμακο θα πρέπει να του δώσω αν επιτρέπεται . Σας παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος αρμόδιος , ήταν πολύ καλό καναρίνι δεν σταμάταγε όλη μέρα να κελαηδάει και τώρα μόνο τσίου κάνει όταν μας βλέπει . Ευχαριστώ
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Κατά πάσα πιθανότητα είναι η αλλαγή περιβάλλοντος - τοποθεσίας που το προκάλεσε. Που το είχες το προηγούμενο διάστημα; Το έχεις επιστρέψει στη θέση που ήταν;
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Η Παθολογική Πτερόρροια των Πτηνών ξεκινά και από έντονο στρες και τέτοιο πιθανόν να βίωσε τις μέρες που εσύ απουσίαζες.
  Είναι ο κόσμος τους δύσκολος να εξηγηθεί στη δική μας τη λογική και ακόμη πιο δύσκολο να ερμηνευτούν οι καταστάσεις.
  Δυστυχώς πέρα από καλή και προσεγμένη διατροφή και κάποιο βιταμινούχο συμπλήρωμα για να καλύψει τις ανάγκες του δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο...
  Ίσως μόνο υπομονή μέχρι να το ξεπεράσει...Και όταν αυτό θα γίνει θα επιστρέψει στα ωδικά του καθήκοντα με την ίδια ευχαρίστηση.
   
 4. Ευχαριστώ για την ταχύτητα σας υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο βιταμινούχο ;
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μήπως όμως το μπάνιο είχε κάποια υγρασία ή κάποιες άλλες συνθήκες, μαμούνια κτλ και κάτι πείραξε το πουλάκι. Δεν θα ήταν κακό να το ψεκάσει με ένα ήπιο ψειροκτόνο.
   
 6. Μόλις επέστρεψα το ξαναέβαλα στην θέση του , τώρα το έχω έξω στην βεράντα η οποία είναι περιφραγμένη με διαφανές τέντα δεν υπάρχει πρόσβαση απο γάτες .

  Ποιό θα ήταν το κατάλληλο κατα την γνώμη σας
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Προσωπικά χρησιμοποιώ το pinex αλλά ας πουν καλύτερα τα παιδιά που έχουν καναρίνια.
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν τα φτερά είναι ολόκληρα, με το καλάμι τους ... τότε μιλάμε για πτερόρροια.
  Αν είναι σπασμένα, δηλαδή το μισό φτερό κάτω και το άλλο μισό πάνω στο πουλί μπορεί να υπάρχει φτεροφάγος και ανάγκη σκευασμάτων με το pinex spray να είναι πολύ καλό.
  Η γνώμη μου παραμένει στην πρώτη περίπτωση... αλλά επειδή δεν είναι και ο "ειδικός" ας πουν τη γνώμη τους και οι υπόλοιποι.
   
 9. ευχαριστώ

  Τα φτερά του είναι ολόκληρα μαζί με το καλάμι , πάντος σε ευχαριστώ για την γνώμη σου
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Άρα μιλάμε καθαρά για πτερόρροια (ίσως και όχι εντελώς εκτός εποχής) και προσδοκούμε το καναρίνι σύντομα να επανέλθει στην αρχική καλή κατάσταση.
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πιστεύω διαβάζοντας τα άρθρα παραπάνω είσαι καλυμμένος. Περαστικά του! Εύχομαι να γίνει καλά και να ξεκινήσει ξανά το τραγούδι! :)
   
Φόρτωση...