Καναρίνια Japan Hoso

Το καναρίνι Japan Hoso είναι μια μικρογραφία του Scotch Fancy και δημιουργήθηκε το 1920 από τον Ιάπωνα εκτροφέα Μ. Nakamura. Πήρε το όνομα του από την Ιαπωνική λέξη "Hosei", που σημαίνει λεπτό, αδύνατο.

Περιγραφή των καναρινιών Japan Hoso

Το Japan Hoso ήρθε στην Ευρώπη το 1960 και το 1974 έγινε η αναγνώριση του ως καναρίνι τύπου από την διεθνή COM. Στη χώρα μας υπάρχουν αρκετοί εκτροφείς που ασχολούνται συστηματικά με αυτό το παράξενο μικρό καναρίνι.

Χαρακτηριστικό της ράτσας των Japan Hoso είναι η στάση μισοφέγγαρου των πουλιών. Δεν είναι καθόλου απίθανο να δείτε την ουρά τους να "κλείνει" κάτω από τις πατήθρες.

Το γενικό μήκος του πουλιού δεν ξεπερνά τα 11-11.5 εκατοστά. Το μέγεθος του κεφαλιού είναι μικρό, σε σχήμα οβάλ και ο λαιμός πρέπει να είναι λεπτός και μακρύς.

Οι ώμοι πρέπει να είναι υψηλοί, αρκετά στενοί και πολύ καλά στρογγυλεμένοι. Η ουρά, μακριά και στενή και ελαφρώς διχαλωτή στα άκρα. Τα πόδια μακριά και σε ευθεία γραμμή χωρίς να παρεκκλίνουν προς την εξωτερική πλευρά και οι μηροί εμφανείς.

Τα Japan Hoso που προορίζονται για εκθεσιακούς σκοπούς, δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 11 - 11.5 εκατοστά, μιας και η μεγαλύτερη βαθμολογία αφορά στο μέγεθος του πουλιού.

Η στάση των Japan Hoso πρέπει απαραιτήτως να είναι σε μισοφέγγαρο και για αυτό το λόγο αρκετοί εκτροφείς χρησιμοποιούν κούνιες, κατά την εκπαίδευσή τους, ώστε να αποκτήσουν την σωστή στάση σώματος.

Τα χρώματα είναι όλα αποδεκτά, όπως λευκό, μπλε, πράσινο, κίτρινο, καφέ.

Διατροφή

Η διατροφή του αποτελείται από μείγμα καναρινιών τύπου που περιέχει κεχρί κατά 70% περίπου, νίζερ, περίλα, βρώμη, καναβούρι, ρούπσεν και ανά τακτά χρονικά διαστήματα φρούτα, λαχανικά και αυγοτροφή.

Αναπαραγωγή

Στην αναπαραγωγή δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, είναι αρκετά στοργικοί γονείς και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το τάισμα των νεοσσών.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και οι κλασικές φωλιές των καναρινιών διαμέτρου 12-14 εκατοστών και δεν χρειάζονται πιο μικρές φωλιές, ασχέτως του μεγέθους του.

Γεννούν από 4-6 αυγά (σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και 7) και τα μικρά δαχτυλιδώνοντε με δαχτυλίδια διαμέτρου 2,5 χιλ.

PBCP Authors
Αρχικός Συντάκτης: inca1099, 15 Φεβ 2009.
Συντάκτες Ανάπτυξης
-
PB Archive: Καναρίνια Japan Hoso


 
PBCP

Σχόλια

PBCP
#2
Το άρθρο παραχωρείται από τον inca1099 στην Κοινότητα του PetBirds. Στο εξής, θα είναι "ανοιχτό" για προσθήκες και εμπλουτισμό των πληροφοριών του από τα μέλη μας.

Για να προσθέσετε τις δικές σας πληροφορίες, ακολουθήστε τις Οδηγίες Υποβολής Άρθρου και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για την Υποβολή και Συμμετοχή στη Δημιουργία Άρθρων, θα προστεθούν στο υπάρχον.
 

Περισσότερα άρθρα

Top