Καναρίνια σε κλούβα έχουν βγάλει μεγάλα σπυριά στα πόδια

Συζήτηση με θέμα Καναρίνια σε κλούβα έχουν βγάλει μεγάλα σπυριά στα πόδια, που ξεκίνησε από gloster1995, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 30 Ιουλ 2016.

alicedros
Best Answer alicedros, 23 Αυγ 2016
Στο πρώτο μόνο ειδική διατροφική αγωγή (ενισχυμένη και ποικίλη) χωρίς υπερβολές - άλλωστε δεν είναι και του θανατά τα πουλάκια μας-. Στο δεύτερο μόνο... Ολόκληρο το Post
 1. Καλησπέρα σας.Έχω περίπου 10 καναρινακια μέσα σε κλούβα πτήσης μεγάλη.παρατήρησα ότι στα ποδαράκια τους έχουν βγάλει κατι σαν σπυριά μεγάλα..3-4 καναρινια εχουν βγάλει αυτό το πρόβλημα..τι είναι?Μπορεί να κολλήσουν όλα τα καναρινια?
   
 2. Best Answer:
  Post #345533 by alicedros, 23 Αυγ 2016
 3. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Προτείνω να ανεβάσεις κάποιες φωτογραφίες, ώστε όσοι γνωρίζουν να σε βοηθήσουν.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 25 Νοε 2016
 5. Παιδιά συγνωμη ξέχασα να σας πω ότι δε μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες απ το συγκεκριμένο κινητό.αν μπορούσα θα τις είχα ανεβάσει ήδη..Ναι μαύρα σημάδια(σπυρακια)κι από το βλέπω είναι στο πίσω μέρος του ποδιού
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μέχρι να ανεβάσεις (όποτε μπορέσεις) τις φωτογραφίες ... διάβασε καλά το άρθρο για την ευλογιά που σου έβαλα πιο πάνω και πάρε κρέμα betadine και βάλε πάνω στις πληγές κάθε μέρα.
   
 7. Έτσι θα κάνω.Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις πληροφορίες σας!
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μη θεωρείς πως έκλεισε η υπόθεση.
  Θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις κάθε συμβουλή που γράφτηκε.
  Θα βοηθήσεις και το καναρίνι σου αλλά μελλοντικά κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μάλλον ευλογιά!! Ειδικά αν οι κλούβες είναι εξωτερικές! Μπεταντίν κρέμα όπως είπα ο Γιάννης, αυτά που έχουν προσβληθεί τα βάζεις μακριά απ τα υπόλοιπα, όσα έχουν σπυράκια βάζεις την κρέμα το βράδυ πριν κοιμηθούν με γάντια. Και επιβάλλεται η καθαριότητα!!! Καθαρίζεις πατήθρες κάθε μέρα σε όλα τα κλουβιά και αν μπορείς και τους πάτους ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να κολλήσουν τα υπόλοιπα καναρίνια σου. Αν κάποια απ αυτά που έχουν προσβληθεί δεν τα βλέπεις πολύ καλά βάλε βιταμίνες στο νεράκι τους.. Και γενικά επειδή τα έχεις όλα μαζί να είσαι σίγουρος πως όλα τρώνε.... Αυτά τα λίγα.. Περιμένουμε νεότερα!! Περαστικά!!
   
 10. takoulis

  takoulis PB New Member

  Να ένα καλό θέμα περι ασθενειών .
  Πως πρέπει να αντιμετωπιστεί μια τέτοια κατάσταση αν δεν υπάρχει πιστοποιημένη γνωμάτευση σχετικά με τα συμπτώματα;
  Τα καναρίνια γενικά πάσχουν λόγω της αιχμαλωσίας.
  Εχουμε λοιπόν δέκα πουλιά και 4 από αυτά άρρωστα. Ξεκινάμε την απομόνωση και την ανάλογη θεραπεία.
  Στο πρώτο μόνο ειδική διατροφική αγωγή (ενισχυμένη και ποικίλη) χωρίς υπερβολές - άλλωστε δεν είναι και του θανατά τα πουλάκια μας-.
  Στο δεύτερο μόνο τοπική φαρμακευτική αγωγή (αντιβιοτική ή αντιμυκητιακή).
  Στο τρίτο αγωγή φαρμακευτική για την πιο κοντινή ασθένεια, σύμφωνα με τα συμπτώματα , από στόματος.
  Στο τέταρτο τίποτε περιμένουμε να δούμε την αντιδρασή του μετά την απομόνωσή του και τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα .
  Αν τίποτε από τα παραπάνω δεν πετύχει τότε θα έχουμε ένα πουλάκι να δοκιμάσουμε κάτι άλλο.
   
 11. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Παράδοξο αλλά έξυπνο.
  Όμως όταν έχουμε τόσα πουλιά, δεν πρέπει να έχουμε και τον κτηνίατρο μας από κοντά; Όταν έχεις μια διαχρονική σχέση με έναν γιατρό δεν σου κοστίζει και μια περιουσία και στο κάτω-κάτω γλιτώνεις χρήματα από φάρμακα στα κουτουρού και απώλειες ζώων.
   
 12. takoulis

  takoulis PB New Member

  Μπορει να βρεθει κανεις σε τόπο που δεν υπάρχει κτηνιατρικό ,πρώτο.
  Μια παρακαταθήκη σε φάρμακα όταν έχεις πολλα πουλιά είναι απαραίτητη, δεύτερο και τρίτο όταν είναι να συμβεί το μοιραίο πίστεψέ με δεν το γλιτώνει ο καλύτερος πτηνίατρος του κόσμου.
  Πάντως στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα καναρίνια μου κάνει εντύπωση πώς καμμία από τις εταιρίες που φτίαχνουν φάρμακα και άλλα δεν έχουν ένα site ή κάτι άλλο μία βιβλιογραφία ας πούμε που να αναφέρετε σε ασθένειες διεξοδικά
   
 13. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Υπάρχει διαγνωστικό κενό με τα πουλιά, εκλείπουν συγκεκριμένες μελέτες. Και όσες υπάρχουν αφορούν τα παραγωγικά πτηνά. Άσε που κάθε είδος πτηνού έχει μεγάλες διαφορές από τα άλλα. Ακόμα και τα επί μακρόν εξημερωμένα από τα άγρια του είδους τους, παρουσιάζουν οργανικές διαφορές.
  Γι αυτό όλοι (μας), κοπανάμε 4-5 ασθένειες και νομίζουμε τα ξέρουμε όλα.
  Οι έλληνες γιατροί δεν ομολογούν τις δυσκολίες, γιατί άντε να πεις στον έλληνα πελάτη "δεν ξέρω", δεν θα ξαναπατήσει ποτέ και θα πηγαίνει σε κάποιον που τα ξέρει όλα κτλ κτλ.
  Αλλά ένας γιατρός, σίγουρα ξέρει περισσότερα από τον καθένα μας και με την ανάπτυξη μιας στενής σχέσης αλλά και της γνώσης του ιστορικού των πτηνών μας, μπορεί να πιθανολογήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια απ' ότι όλοι εμείς μαζί.
  Τώρα για τ' άλλα που λες συμφωνώ, πρέπει κι εμείς να έχουμε βασικές γνώσεις αφού αναλαμβάνουμε μια ευθύνη.
   
 14. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Παράξενη η προσέγγιση.
  Το δοκιμάζεις στην εκτροφή σου αυτό?
  Δε σου κρύβω πως παλιότερα συμπεριφερόμουν κάπως έτσι. Να έχω δηλαδή κάθε φάρμακο για ώρα ανάγκης.
  Παρόμοιες απορίες με τις παρακάτω με έκαναν να το σταματήσω.
  Και τα φάρμακα με ποια κριτήρια επιλέγονται?
  Ποιος έχει τις γνώσεις να επιλέξει αντιβίωση?
  Εκτός αν μιλάμε για γενικές αντιβιώσεις κι άμα πετύχει πέτυχε.
  Κι αυτό πάλι αβοήθητο?
  Κρίμα δεν είναι?
  Μέχρι να το "στείλουμε" κι αυτό?
  Γνώμη μου είναι πως μόνο ο γιατρός με εξετάσεις μπορεί να βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Και πως θα βοηθήσει μια κούτα φάρμακα όταν δεν γνωρίζουμε την ασθένεια?
  Σωστά.
  Μέριμνά μας είναι να προλαβαίνουμε και να μη φτάνουμε εκεί.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 23 Αυγ 2016
 15. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 1
  Λες και τα πουλάκια σου είναι πειραματόζωα. Σίγουρα κάνοντας κάτι τέτοιο θα έχεις πιο πολλές γνώσεις για το τι πρέπει να κάνεις όταν ξαναχτυπήσει η ίδια ασθένεια, τα ίδια συμπτώματα, αλλά δε θεωρώ πως είμαστε τόσο πίσω βρε παιδιά. Και πτηνίατροι υπάρχουν και κτηνίατροι με εμπειρία στα πτηνά και εξειδίκευση στην πτηνολογία. Πλέον εν έτη 2016 δεν δέχομαι να πηγαίνουμε στα τυφλά και να κάνουμε δοκιμές στα καναρίνια μας, ειδικά αν ζούμε κοντά σε μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν πτηνίατροι. Δε σου λέω πως σίγουρα θα στο αναστήσει το πουλάκι, αλλά από το να κάνεις πειράματα χίλιες φορές καλύτερο να εμπιστευτείς τη γνώμη ενός εμπειρότερου και με πτυχίο! Τόσα χρόνια σπουδές πως τις καταξιώνουμε έτσι, με 3-4 εναλλακτικές θεραπείες και βλέποντας και κάνοντας στα τυφλά...

  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν υπάρχουν πτηνίατροι στην Ελλάδα??? Γιατί δεν υπάρχει ζήτηση... Ο τυπικός Έλληνας (ίσως και καναρινάς - εκτροφέας) θα ακούσει έναν εκτροφέα ή έναν γνωστό - φίλο του που έχει και ξέρει από πουλιά ή τον πετσοπά που θα του πουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει, θα βάλει aviomycine για λίγες μέρες μετά baytril και θα το ξεκάνει το πουλάκι και μετά θα πάρει άλλο.... σιγά...

  Αλλά δεν είναι έτσι. Όσο εγώ, εσύ ή ο καθένας που έχει ένα πουλάκι, και σεβόμαστε την ύπαρξη του, μόλις δει το πρώτο ύποπτο σύμπτωμα και τρέξει στον κτηνίατρο, θα γίνει γνωστό σιγά σιγά πως υπάρχει ανάγκη από περισσότερους κτηνιάτρους με εξειδίκευση στα πτηνά. Και ήδη θεωρώ υπάρχουν 10 αξιόλογοι! Γι αυτό θα πρέπει να πείθουμε τους γύρω μας να πάνε σε κάποιον απ τους 10 αξιόλογους που έχουμε πάει και εμείς, παρά να κάνει δοκιμές με διάφορα φάρμακα. Πολλές φορές μόνο να πάρεις 3-4 φάρμακα για να κάνεις τις δοκιμές σου στοιχίζει πιο ακριβά από μια επίσκεψη στον πτηνίατρο και απ την σωστή θεραπεία.

  Και όπως πολύ σωστά λέει η Μαρία όταν κάποιος έχει 15-20 πουλιά υποχρεούται να έχει κάποιον δικό του πτηνίατρο να τρέχει μόλις προκύψει πρόβλημα. Και εγώ έχω πάει σε πάνω από 5 κτηνιάτρους καναρίνια, αλλά τώρα νομίζω έχω καταλήξει στους 2-3 καλύτερους!

  Η Chevita, νομίζω και η Tabernil (το είχα δει σε ένα πετ σοπ) εχουν κατάλογο στο οποίο γράφουν το κάθε φάρμακο για ποια ασθένεια είναι. Ορίστε: http://www.chevita.com/en/products/index-pigeons.php και στα ελληνικά μέσω του site του Κτηνιατρικού Κύκλου: http://www.ktiniatrikos.gr/manufacturer/10-chevita-gmbh.aspx
   
 16. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν ξέρω αν ο takoulis είχε αυτό στο μυαλό του όταν το ανέφερε περί εταιρειών και ασθενειών αλλά για τα ψάρια ενυδρείων οι εταιρείες, έχουν από πολλά χρόνια ήδη, φυλλάδια για το σωστό στήσιμο των ενυδρείων, την ρουτίνα φροντίδας τους και τις ασθένειες των ψαριών, πάντα φυσικά συνδυασμένα με τα προϊόντα τους.
  Παλιά στην προ internet εποχή ήταν από τις λίγες πηγές πληροφοριών και παροχής know how, μαζί φυσικά με ακριβά και δυσεύρετα βιβλία στα αγγλικά και γαλλικά, σ' ένα χόμπυ για λίγους τότε.
  Βέβαια εκεί υπάρχει (και ακόμα), ακόμα μεγαλύτερο κενό γνώσης και διάγνωσης και πάλι φυσικά με αναφορές σε 3-4 ασθένειες, που όπως και στα πουλιά, στην ουσία δεν είναι ασθένειες αλλά συμπτώματα ασθενειών.
  Ένα άρρωστο ψάρι δεν θα κολυμπάει νορμάλ, ένα άρρωστο πουλί δεν θα πετάει κανονικά και έναν άρρωστο άνθρωπο δεν θα τον βαστούν τα πόδια του.
  Ευτυχώς σήμερα η πληροφορία ταξιδεύει γρήγορα και το μόνο που χρειάζεται είναι να μπορούμε να διακρίνουμε τις σοβαρές αξιόπιστες πληροφορίες από τις διάφορες αερολογίες.
   
 17. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Τι εννοείς εδώ?
   
 18. takoulis

  takoulis PB New Member

  Προς Φοιβος - τα καναρινια εχουν ότι χρειάζονται στη φυση και το παιρνουν μονα τους ενώ στο κλουβι περιμένουν από εμάς . Είναι τυχερά στο θέμα των ασθενειών γιατί κανεις δε θα τους χορηγησει φαρμακα όταν είναι ελευθερα.
  Προς τους υπόλοιπους εκτός της maria p. είδα ένα θέμα που εχει ανεβεί αν δεν κάνω λάθος από την alicedros σχετικό με πρήξιμο ποδιού και απώλεια νυχιού , (δεν ξέρω να κάνω αντιγραφή παραπομπή ) θα με βοηθήσει κάποιος είμαι σίγουρος. Δείτε πως αντιμετωπίζεται ,χωρις ιατρική γνωμάτευση καταλήγουν στο συμπέρασμα της ευλογιάς.
  Θα ρωτησω εδώ κατι άλλο , πηγαίνεις το καναρίνι σου στον γιατρό που έχεις χρόνια και του λές ότι το καναρίνι κάθεται κουρνιασμένο στο πάτωμα από 12ωρο και περιμένεις να κάνει διαγνωση με τα λιγα στοιχεία που θα έχει στη διαθεσή του (ιστορικό). Στη συνέχεια κάνεις εξετάσεις (ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ).
  Ποσες ημέρες πιστεύετε ότι χρειάζεται για τα αποτελέσματα? θα σας πω ,τουλάχιστον 2. Στις δυο αυτές ημέρες θα το αφήσετε έτσι??? οι περισσότεροι ξεκινάτε τη θεραπεία σχεδόν άμεσα όπως διαβάζω στα post .
  Και εδώ θα πω ένα παράδειγμα με ανθρωπο για να καταλάβετε τι εννοω
  Ασθενης με υψηλό πυρετό , κακουχία , ρίγος , δύσπνοια και πόνο στο στήθος και στην κοιλιά έρχεται στα επείγοντα, του γίνονται οι πρώτες εξετάσεις και προσανατολίζονται σε λοίμωξη αναπνευστικού ή ουροποιητικού με υποψία το μικρόβιο να έχει εγκατασταθεί στο αίμα (σηψαιμία) . Οι καλλιέργειες ούρων , αίματος και πτυέλων χρειάζονται το λιγότερο 3 ημέρες για να μας πούν το μικρόβιο και το αντιβιοτικό που το σκοτώνει. Ο γιατρός τι κάνει ???
  Χορηγεί ορό ενισχυμένο με αντιπυρετικά - ηλεκτρολύτες και άλλα ,και ΤΡΙΠΛΟ σχημα αντιβιοτικών (ευρέου φάσματος) για να καλύψουν τον οργανισμό μέχρι να πάρουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο και να μετατρέψουν το τριπλό σχήμα σε ένα αντιβιοτικό που σκοτώνει το ανάλογο μικρόβιο.
  Κάντε τωρα την αντιστοιχία . Θεωρείτε τον ασθενή πειραματόζωο? και τους γιατρούς ανεύθυνους?
  Θα αναφερθώ τώρα σε ένα άλλο θέμα που διάβασα σχετικα με το σιρόπι vibramycin φάρμακο το οποίο χορηγείται σε πολλές λοιμώξεις στον άνθρωπο με καλή δράση στα άτυπα όπως λέγονται. Οι ατυποι μικροοργανισμοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν και να ενταχθούν σε μία γνωστη ομάδα επίσης το ίδιο σκεύασμα χορηγείται εναντια στα πρωτόζωα. Πολύ έξυπνα λοιπόν αυτός που το σύστησε με ένα φάρμακο καλύπτει χωρίς διαγνωση όλα σχεδόν τα ενδεχόμενα μιας απλης ασθένειας (δηλ. αναπνευστικό , ουροποιητικό, γαστρεντερολογικό εκτός δυο τριων μικροβίων,παρασιτα πρωτόζωα , ρικέτσιες και όλα τα άτυπα). Γιατί λοιπόν αυτό το σιρόπι καταργήθηκε και το φάρμακο αυτό δεν γράφετε από τους γιατρούς? ( Αυτά σχετικά με τη βιβλιογραφία ) Και απαντώ το σκεύασμα στοιχίζει 1,5 ευρώ περίπου και λόγω των πολλών αντιβιοτικών που καταναλώνουμε αλόγιστα χάνει τη δυναμή του εναντι των μικροοργανισμών. Άρα το χρήμα είναι η αιτία που κανείς δε γράφει αναλυτικές πληροφορίες στα σκευάσματα για πτηνα συντροφιάς. Αναφέρθηκε η αβιομυκίνη ,γράφει η εταιρία σε ποια κατηγορία αντιβιοτικών ανήκει? π.χ κινολόνες.
   
 19. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αντιγραφή του συνδέσμου από τον browser και επικόλληση στο κείμενο.

  Δεν υπάρχει αβιομυκίνη υπάρχει το φάρμακο με την εμπορική ονομασία Αβιομυσίν και δραστικές ουσίες τις Σουλφαδιμεθοξίνη, Τριμεθοπρίμη και κάποια parabens που αναφέρονται επίσης.
   
 20. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ναι σωστά εγώ το ανέβασα το θέμα. Κανείς δεν κατέληξε σε μια ασθένεια. Εδώ μέσα ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την κάθε ασθένεια γιατί πολύ απλά διάγνωση μέσω ίντερνετ και από 5-6 φωτογραφίες δεν θεωρείται διάγνωση. Δεν είμαστε καν γιατροί! Ο τρόπος που δουλεύει το φόρουμ είναι πως έμπειροι εκτροφείς που έχουν πολλά χρόνια καναρίνια και έχουν δοκιμάσει πολλές μεθόδους, σαν αυτές που περιγράφεις παραπάνω, (έχουν φυσικά χάσει και πολλά καναρίνια αφού έκαναν πειράματα για να βρουν τη σωστή και κατάλληλη θεραπεία) ή άλλα παιδιά που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις, λένε τη γνώμη τους ή τι μπορεί να είναι αυτό που βλέπουν στις φώτο. Υποθέσεις κάνουμε όλοι μας και η πλειοψηφία αυτό που προτείνει και γενικά η ιδεολογία του φόρουμ είναι πως εμείς δεν είμαστε γιατροί ή ειδικοί και δεν μπορούμε να πάρουμε στο λαιμό μας μια ψυχούλα που δεν είναι καλά. Γι αυτό και οι περισσότεροι εδώ μέσα προτείνουμε την επίσκεψη σε κάποιον εξειδικευμένο στα πτηνά κτηνίατρο ακόμα και αν η ασθένεια δείχνει να είναι συνηθισμένη. Εγώ ζήτησα τη γνώμη του φόρουμ, χρησιμοποίησα κρέμα μπεταντίν και μέσα σε λίγες μέρες το καναρινάκι μου έγινε καλά. Αν δεν έβλεπα βελτίωση θα έκανα μια επίσκεψη στον πτηνίατρο. Και αυτό επειδή δεν ήταν του θανατά. Αν δεν το έβλεπα καλά δε θα είχα χρόνο να ανοίγω θέματα και να ανεβάζω φώτο, θα έπαιρνα το κλουβάκι και θα πήγαινα αμέσως στον πτηνίατρο για να μην χάσω άλλο χρόνο!

  Από εδώ φαίνεται πως ποτέ δεν έχεις πάει κάποιο καναρίνι σου στον πτηνίατρο... Αρχικά δεν αφήνεις να περάσει καν 12ωρο που το καναρίνι δεν δείχνει καλά. Αν το βλέπεις φουσκωμένο και κουρνιασμένο στο πάτωμα για 1-2 ώρες δεν αφήνεις άλλο πολύτιμο χρόνο να περάσει. Πας αμέσως στον πτηνίατρο μαζί με το κλουβί και το καναρίνι για να το εξετάσει. Και η εξέταση δεν γίνεται μόνο αναφέροντας τα συμπτώματα ή το ιστορικό, ένας σωστός επιστήμονας που σέβεται αυτές τις ψυχούλες και ξέρει, έχει γνώσεις πάνω στα πτηνά, θα το πιάσει να ελέγξει την κοιλιά του. Φυσώντας τα φτερά και ελέγχοντας την κοιλιά ή και εσωτερικά το ράμφος, βλέπει πολλά που εσύ,εγώ και οι πιο πολύ εδώ μέσα δεν μπορούμε. Μετά επί τόπου παίρνει δείγμα από τις κουτσουλιές και το κοιτάει στο μικροσκόπιο και βλέπει αν είναι καθαρές. Αυτά τα θεωρείς λίγα στοιχεία?? Γνώσεις που εμείς δεν έχουμε ας μην τις απαξιώνουμε έτσι.. 5 χρόνια σπουδών και εμείς κάνουμε του κεφαλιού μας δίνοντας στα καναρίνια μας ό,τι μας προτείνει ο καθένας. Και επειδή είμαστε άδικοι και με τους κτηνιάτρους που ασχολούνται με σκυλιά και γάτες οι φοιτητές στην κτηνιατρική Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας έχουν ως μαθήματα κορμού την μακροσκοπική ανατομική των πτηνών αλλά και την Παθολογία Πτηνών και Πρακτική Άσκηση επί αυτού. Γι αυτό είναι δεδομένο πως ξέρουν πιο πολλά από εμάς όταν πιάνουν και ελέγχουν την υγεία ενός καναρινιού ή παπαγάλου.

  Σίγουρα είναι δύσκολο να σώσεις έναν οργανισμό 30 γραμμαρίων που η ασθένεια που έχει μπορεί να εξελιχθεί μέσα σε λίγες ώρες και να καταλήξει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάνουμε πειράματα. Και εντάξει εσύ αν θες να κάνεις δοκιμές και πειράματα δίνοντας κοκτέιλ αντιβιώσεων αυθαίρετα από μόνος σου κάντο. Δικά σου είναι τα πουλιά και εσύ είσαι υπεύθυνος για την ζωή τους... Αλλά θα σε παρακαλούσα πολύ να μην το προτείνεις και σε άλλους.
   
 21. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Εκ παραδρομής το γράφεις γιατί το έχουμε συζητήσει σε άλλα θέματα, δεν εξελίσσεται η ασθένεια σε λίγες ώρες, εμφανίζεται λίγες ώρες πριν καταλήξει το πουλάκι γιατί πιο πριν κρύβουν την αδυναμία τους.
  Γι' αυτό χρειάζεται συνεχής σχολαστική παρακολούθηση.
  Εδώ παρακολουθούμε έκπληκτοι στο internet και σε άλλα forums άτομα να υποκαθιστούν τους γιατρούς, να κάνουν διάγνωση με το πρώτο σύμπτωμα και να χορηγούν, να τροποποιούν δοσολογίες αντιβιώσεων και να έχουν και την απαίτηση να μας νουθετούν.
  Ήθελα να ήξερα τέτοιοι τύποι (που κατά τα άλλα τους φταίει το "σύστημα"), θα είχαν θέση σε μια χώρα όπως η Γαλλία που απαγορεύεται η πώληση φαρμάκων χωρίς συνταγή, όπως πρόσφατα αναφέρθηκε σε άλλο θέμα του forum για τους παπαγάλους;
   
Φόρτωση...