Πρόσφατα

Καναρίνια-παπαγάλοι

fersis

PB New Member
Thread starter #1
Αν βάλω παπαγαλάκια στο χορό όπου έχω τα καναρίνια θα ύπαρξη πρόβλημα?
Τα καναρίνια δεν είναι φωνής ώστε να επηρεαστούν.
 

Φοίβος

PB Senior Member
#5
Να θυμασαι πως τα παπαγαλακια εχουν πολυ περισσοτερη δυναμη στο ραμφος τους απο τα καναρινια και σε ενα πιθανο καβγα το καναρινι ισως τραυματιστει. Ποιος ο λογος να τα βαλεις μαζι? :confused:
 

mgerom

Honored Member
#6
Αλλο το μικροβιακό φορτίο του ενός πουλιού και άλλο του άλλου.
Διαφορετικές οι αντοχές τους σε ιούς και βακτήρια,διαφορετική
η διατροφή τους και η πιθανή ,δίαιτά τους.Η διαμάχη για επικράτηση
και διεκδίκηση ζωτικού χώρου θα είναι πάντα υπέρ του παπαγάλου.
Στην φύση συνηπάρχουν τα πουλιά που ανοίκουν
σ' αυτές τις πολύ μεγάλες οικογένειες ?
 

fersis

PB New Member
Thread starter #8
Δεν θα τα έχω μαζί με τα καναρίνια απλός θα είναι στον ίδιο χόρo.Εμενα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στα καναρίνια φέρνοντας κάποιες αρρώστιες.
 

mgerom

Honored Member
#11
Αρρώστιες εξ απ' αποστάσεως δεν είναι και το πιο συχνό.
Δεν θα έχεις κάποιο τέτοιο πρόβλημα.
 

Georgina

Honored Member
PBCP Contributor
#12
Βασίλη αν το κάθε είδος πουλιού έχει τον δικό του προσωπικό χώρο (δηλαδή δικό του κλουβί), δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα. Εχω για περισσότερο από 10 χρόνια και καναρίνια και παπαγαλάκια και ουδέποτε προέκυψε το παραμικρό.

Απόψεις που επικρατούν οτι κομπλάρουν τα καναρίνια απο τις τσιρίδες των παπαγαλιών ή οτι κλέβουν τις φωνές των παπαγάλων και χαλάει το κελάηδημά τους, από προσωπική άποψη ,σου λέω οτι δεν ισχύει. Σε μένα μάλιστα συμβαινει το αντίθετο. Ο πανέξυπνος παπαγαλάκος μου αντέγραψε όλες τις φωνές των καναρινιών και τωρα κελαηδάει και αυτός σαν καναρινακι!Με έναν σμπάρο...δυο τρυγώνια!

Μια ερώτηση: έχεις ήδη παπαγαλάκια ή σκέφεσαι να αγοράσεις? Αν συμβαίνει το δεύτερο , να προσέξεις να αγοράσεις υγιή πουλιά και για λίγες μέρες κράτησέ τα σε απομόνωση ώστε να αποφύγεις τυχών προβλήματα, ακριβώς όπως θα έκανες αν αγόραζες καινούριο καναρίνι!
 
#13
Συμφωνώ με την Georgina,
είχα κι εγώ παπαγαλάκια και ένα καναρίνι σε διαφορετικά κλουβιά, αλλά δίπλα και το παπαγαλάκι μιμούταν τη φωνή του καναρινιού!
Αυτό που παρατήρησα ήταν πως το καναρινάκι ήταν λίγο "πεσμένο" αν μπορώ να το πω έτσι, σαν μαραζωμένο.. Όταν το έβαζα στο άλλο μπαλκόνι μόνο του ήταν μια χαρά!
Μπορεί να το "μπλόκαρε" το παπαγαλάκι τι να πω..
Πάντως αν ξανα είχα θα τα έβαζα σε διαφορετικό σημείο τα 2 κλουβιά και σε καμία περίπτωση μαζί.
 
Top Bottom