Καναρίνια με πληγές στις φτερούγες

Συζήτηση με θέμα Καναρίνια με πληγές στις φτερούγες, που ξεκίνησε από nicperi, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 20 Ιουν 2014.

 1. nicperi

  nicperi PB New Member

  Εδω και λίγες μέρες παρατήρησα ότι κάποια από τα καναρινιά είναι κτυπημένα στες φτερούγες τους. Τα παρακολούθησα και αυτό που πρόσεξα είναι ότι μεταξύ τους τσίμπα το ένα το άλλο και προσπαθούν να πιουν αίμα από το σημείο που είναι η πληγή. Ρώτησα κτηνίατρο για το συγκεκριμένο φαινόμενο και μου είπε ότι ίσως να είναι από έλλειψη σιδηρού και πρωτινέ να τους βάζω σίδηρο στο νερό τους. Θα θελα να μάθω εάν κάποιος από εσάς αντιμετώπισε ποτέ τέτοιο πρόβλημα και τι έκανε?

  Να σας πω ακόμα ότι τα καναρινιά είναι glosterκαι βρίσκονται όλα μαζί σε μια μεγάλη κλούβα πτήσης.
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Νίκο πες μας τις διαστάσεις της κλούβας και πόσα καναρίνια έχεις βάλει μέσα. Είναι όλα αρσενικά, όλα θηλυκά ή και θηλυκά και αρσενικά μαζί?? Τι διατροφή τους παρέχεις??

  Αυτή η συμπεριφορά οφείλεται ή σε μεγάλο ανταγωνισμό μέσα στην κλούβα ή σε ελλειπή διατροφή.
   
 3. nicperi

  nicperi PB New Member

  Η κλούβα που βρίσκονται είναι διαστάσεων 2 Χ2 και είναι περίπου 20 καναρινιά, τα πλείστα φετινά. Από διατροφή είναι σπόροι, διάφορα φθαρτά ,φρούτα και 2-3 φορές την εβδομάδα αυγό. Αυτό που με προβληματίζει είναι η ανοχή που δείχνουν τα καναρινιά όταν το άλλο το τσιμπαει στην πληγή. Είναι σαν να και του επιτρέπει να πίνει το αίμα. Δεν είναι από τσακωμούς μεταξύ τους. Τους έχω βάλει και σχοινιά για να ασχολούνται με αυτά αλλά τίποτα.
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  τόσο μεγάλη κλούβα με τόσο λίγα πουλιά δε δικαιολογεί τον ανταγωνισμό! αυτά που τσακώνονται είναι συγκεκριμένα ή τσακώνονται όλα μεταξύ τους?? Λαχανικά τους δίνεις?? Όταν τους βάζεις αυγό μειώνονται τέτοιες συμπεριφορές??
   
 5. nicperi

  nicperi PB New Member

  Φιλέ δεν είναι από τσακωμούς σίγουρα. Μπρόκολο, μαρούλι, σπανάκι, αγγούρι και βότανα ( βασιλικο ,θυμάρι και ρίγανη ) κάθε μερα ένα από αυτά.
   
 6. gianniskilkis

  gianniskilkis PB New Member

  Βάλε παραπάνω ταΐστρες και πρόσεξε το κυρίαρχο παλαιό πουλί ...
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ναι απλά όσα έχουν πληγές δεν πρέπει να βάλει betadine?? Πόσα από τα 20 πουλιά έχουν πληγές??
   
 8. nicperi

  nicperi PB New Member

  4-5 καναρινιά έχουν πληγη. Για αρχή θα τα απομονώσω και θα αρχίσω να τους δίνω σίδερο και βλέπομαι
   
Φόρτωση...