Καναρίνια Μοζαμβίκης σε εξαφάνιση

Συζήτηση με θέμα Καναρίνια Μοζαμβίκης σε εξαφάνιση, που ξεκίνησε από ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ, στο Forum 'Γενικά Θέματα για Εξωτικά Πουλιά' του PetBirds, 10 Απρ 2009.

 1. Είναι γεγονός πως τα καναρίνια Μοζαμβίκης κινδυνεύουν να χαθούν από τη χώρα μας. Αυτό το πουλί που πριν λίγα χρόνια δεν έλειπε από σχεδόν κανένα pet shop, σήμερα είναι εξαιρετικά δυσεύρετο.

  Μετά τους περιορισμούς στην εισαγωγή τους λόγω τη νόσου των πουλερικών, ο αριθμός των καναρινιών Μοζαμβίκης που υπάρχουν στα χέρια κάποιων εκτροφέων στη χώρα μας λιγοστεύει διαρκώς. Ακόμα και αυτοί που παράγουν κάποια νέα πουλιά δεν μπορούν να τα ζευγαρώσουν λόγω της μεταξύ τους συγγένειας.

  Είναι ώρα να κάνουμε κάτι προκειμένου να μην χάσουμε τη ευκαιρία να επανακάμψει ο αριθμός των Ελληνικών καναρινιών Μοζαμβίκης. Αν αδρανήσουμε ίσως να μην μπορούμε σε λίγα χρόνια να τα χαιρόμαστε στο κοπάδι μας αλλά και στις Εκθέσεις.

  Καναρίνια Μοζαμβίκης καταγραφή

  Σαν πρώτο βήμα θα πρέπει να καταγράψουμε το πληθυσμό των καναρινιών Μοζαμβίκης που υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και τους εκτροφείς που τα διατηρούν. Μετά από αυτή τη καταγραφή θα πρέπει να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι εκτροφείς προκειμένου να ανταλλάξουν πουλιά και να συνεργαστούν στενά μεταξύ τους.

  Βοηθήστε όλοι να αποδείξουμε πως οι Έλληνες εκτροφείς είμαστε αρκετά έμπειροι και ώριμοι προκειμένου να πετύχουμε ένα στόχο που απαιτεί συνεργασία και ομαδικό πνεύμα.

  Αθανάσιος Υφαντής.

  Για τη καταγραφή των καναρινιών Μοζαμβίκης επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 2102531139 & 6977805748

  kanarini_mozambikhs.jpg

  Καναρίνια Μοζαμβίκης
   
 2. Θαναση πολυ ωραιο θεμα (κινηση) και ευχαριστω που μας ενημερωνεις για κατι που ισως αρκετοι δεν γνωριζουν. Σημερα ειδα ενα σε ενα πετ σοπ. Οποιος εκτρεφει ή σκεφτεται να ξεκινησει και τον ενδιαφερει, ας μου στειλει πμ να του πω για να μην κανω διαφημιση.
   
Φόρτωση...