Κανάρα δε γεννάει

Συζήτηση με θέμα Κανάρα δε γεννάει, που ξεκίνησε από tassos, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 10 Φεβ 2014.

 1. tassos

  tassos PB New Member

  Καλημέρα σε όλους!Έχω ένα ζευγάρι καναρίνια πυρωμένα μαζί εδώ και 10 μέρες.Τα έχω δει πολλές φορές σ'αυτό το 10ήμερο να ζευγαρώνουν.Η κανάρα έχει φτιάξει τη φωλιά της κανονικά και κάθεται συνέχεια μέσα.Αλλά δε γεννάει ρε παιδιά.Την κοίταξα για δυστοκία γιατί το έχω ξαναπάθει αλλά δεν είναι αυτό αυτήν τη φορά.Εξάλλου τόσες μέρες θα είχε πεθάνει αν ήταν αυτό.Έχουν αυγό βραστό για ασβέστιο αλλά και υδατοδιαλυτο ασβέστιο.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει γεννήσει ακόμα ούτε ένα αυγό.Ασχολούμαι χρόνια με καναρίνια αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ...Αν κάποιος υποψιάζεται κάτι,πείτε μου σας παρακαλώ.
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Που τα έχεις τα καναρίνια σου?? Μέσα ή έξω? Σε τι θερμοκρασία και υγρασία? Και για πόσες ώρες έχουν φως? Κάθε πότε δίνεις αυγό και υδατοδιαλυτο ασβέστιο? Και αν μπορείς πες μας αναλυτικά τι διατροφή τους παρέχεις..

  Πάντως εφόσον της δίνεις ασβέστιο ίσως να είναι πρωταρα και να χρειάζεται το χρόνο της.. Ή μπορεί να μην έχει πυρωσει ακόμα. Εγώ αυτό που θα σου πω είναι ότι το χόμπι αυτό δε θέλει στρες και άγχος. Αλλά υπομονή! Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι! Ακόμη έχουμε 10 Φεβρουαρίου.. Κάποια στιγμή όταν θα είναι έτοιμη θα το.κάνει το αυγουλακι της! Μήπως την ενοχλείς που πας και κοιτάς συνέχεια?
   
 3. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Τάσο Μην δίνεις ασβέστιο σε μεγάλες ποσότητες γιατί το κέλυφος του αυγού θα είναι υπερβολικά σκληρό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το σπάσουν οι νεοσσοί.
  Το ηλικία έχει η καναρα σου; Τυχαίνει κάποιες φορές ίσως να μην έχει έρθει ο κύκλος της ακόμα. Υπομονή!
   
 4. tassos

  tassos PB New Member

  H κανάρα φίλε μου Γιάννη είναι 2 ετών.Πέρυσι μου έβγαλε κανονικά...Θ'αφαιρέσω το υδατοδιαλυτο ασβέστιο τότε.Ευχαριστώ.
   
 5. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Όσο αναφορά το ασβέστιο γνώμη μου είναι ότι ένα σουπιοκοκαλο και το αυγό με το τσόφλι είναι μια χαρά. Πιστεύω σε λίγες μέρες θα δεις αυγό.
  Είχα μια καναρα η οποία καθόταν στην φωλιά και δεν γέννησε ποτέ, ήταν όμως μεγάλης ηλικίας.
   
 6. tassos

  tassos PB New Member

  Η κανάρα είναι φουλ πυρωμένη.Και κάθεται στον αρσενικό.Φως έχουν 13 ώρες τη μέρα.Τα έχω μέσα σε θερμοκρασία 21 βαθμούς.Τέλος πάντων,υπομονή!
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Μην τα ενοχλείς Τάσο. Μην ανησυχείς.
   
 8. tassos

  tassos PB New Member

  Σας ρώτησα γιατί τα έχω 10 μέρες μαζί και μου φάνηκε μεγάλο το διάστημα.Σας ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις σας.Ελπίζω να δω αυγό σύντομα!
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Συγγνώμη για τη ερώτηση λόγω άγνοιας. Δέκα μέρες είναι πολλές, να ταιριάξει το ζευγάρι και να βγάλει και αυγά γονιμοποιημένα; Συνήθως πόσες μέρες μετά το πρώτο ζευγάρωμα βγαίνει γόνιμο αυγό;
   
 10. tassos

  tassos PB New Member

  Πιστεύω 10 μέρες είναι πολλές γιατί το ζευγάρι έχει ήδη ταιριάξει πριν αφαιρεθεί το χώρισμα.Το άλλο μου ζευγάρι Σάββατο τα έβαλα μαζί,Τρίτη έσκασε το πρώτο αυγό.Τι να πω,δεν ξέρω.Θα κάνω υπομονή,δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο τώρα.
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  10 μέρες πιστεύω πως είναι ακόμη καλά... Αν ξεπεράσει μήνα θα έπρεπε να ανησυχείς...

  Γνώμη μου μην κόψεις το υδατοδιαλυτό ασβέστιο απλά δίνε το με μέτρο με βάση τις οδηγίες στη συσκευασία.... Μέτρον άριστον!
   
 12. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  κάπου έχω διαβάσει ότι δεν το κόβουμε μπαμ και κάτω :/
   
 13. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Δεν νομιζω να εχει θεμα...
   
 14. tassos

  tassos PB New Member

  Μόλις είδα και το άλλο τώρα!Έχει φύγει η κανάρα απο τη φωλιά και αράζει εκεί ο "μπαμπάς"...Σε μία άδεια φωλιά!Δεν ξέρω τι συμβαίνει.Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο!
   
 15. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Είναι σίγουρα μπαμπάς και όχι κατά λάθος μαμά??? :p
   
 16. tassos

  tassos PB New Member

  1000 % μπαμπάς!
   
 17. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εεε τότε μάλλον είναι πολύ πυρωμενος... Το κάθε καναρίνι είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικό χαρακτήρα και αντιδράσεις..

  Τον έχεις τσεκάρει από κάτω στην κοιλίτσα για λίπος ή καρίνα?? Γιατί μπορεί να πονάει και να κάθεται μέσα στη φωλιά.... Υποθέσεις κάνω! Μπορεί να μην έχει και καμιά σχέση αλλά τσέκαρε το για να είσαι σίγουρος! ;)
   
 18. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Συμφωνώ με τους προλαλίσαντες...υπομονή. Διαφορετικά πουλιά, διαφορετικοί χαρακτήρες και οργανισμοί, διαφορετικές συμπεριφορές !
  10 Φλεβάρη ακόμα . Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας .
   
 19. tassos

  tassos PB New Member

  Και το πρώτο αυγό γεννήθηκε!Ήθελε υπομονή,είχατε δίκιο!
   
 20. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Άντε με το καλό, κράτα μας ενήμερους! :)
   
Φόρτωση...