Κανάρα βγάζει πούπουλα από το λαιμό της και κάθεται σε ένα κλαδι

Συζήτηση με θέμα Κανάρα βγάζει πούπουλα από το λαιμό της και κάθεται σε ένα κλαδι, που ξεκίνησε από nasla, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 7 Ιουλ 2014.

 1. nasla

  nasla PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους. Πρώτη φορά γράφω εδώ, συγχωρήστε για την απειρία μου.
  Η κανάρα μας γέννησε 2 φορές πρόσφατα. Τώρα είναι ακόμη στο κλουβί με τον "σύζυγο" και τα δύο μικρά της 2ης γέννας, που είναι τώρα σχεδόν 3 εβδομάδων.
  Ήταν ευδιάθετη μέχρι χθες, όλα ως συνήθως, εκτός του ότι τα πούπουλα στην ουρά της έχουν "ξεβάψει" από κίτρινα, έχουν γίνει άσπρα. Σήμερα, παρατηρήσαμε ότι βγάζει πούπουλα από το λαιμό / στήθος της, και κάθεται συνεχως σε ενα συγκεκριμένο κλαδί. Δεν φαίνεται να έχει καλή διάθεση, ούτε τρώει κανονικά, με όρεξη. Τι μπορεί να φταίει? Να τη χωρίσω από τους υπόλοιπους? Επισυνάπτω φωτο, όπου φαίνονται πουπουλα στο λαιμό της που πετάνε και γενικά, φαίνεται ταλαιπωρημενη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • tsia.pdf
   File size:
   84 KB
   Προβολές:
   70
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Aπομόνωση, καλο μείγμα σπόρων ,σωστή αυγοτροφή , σπόρους υγείας , μπάνια , και με το καλό----καλή πτερόρροια.
  Σε αυτή την ηλικία οι οδηγοί δεν αλλάζουν χρώμα. Μάλλον αλλαγή έγινε την οποίαν δεν κατάλαβες. Απο τα κινητήρια και τους οδηγούς, ξεκινάει η πτερόρροια.Τα τελευταία σημεία αντικατάστασης του πτερώματος είναι ο λαιμός και το κεφάλι.
   
 3. nasla

  nasla PB New Member

  Ευχαριστώ πολυ για τη γρήγορη απάντηση! Είναι φυσιολογικό άρα να αλλάζει πούπουλα τέτοια εποχή? Αυγοτροφή της δίνω της beaphar, είναι καλή?
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Φυσιολογικότατο . Μια χαρά και η αυγοτροφή . Ασ' την να ξεκουραστεί και να τελειώσει εύκολα την πτερόροιά της.
   
 5. nasla

  nasla PB New Member

  Σε υπερ-ευχαριστώ, είχα ανησυχήσει..;)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...