Κανάρα άρχισε να κάνει φωλιά ενώ βγάζει νέο φτέρωμα

Συζήτηση με θέμα Κανάρα άρχισε να κάνει φωλιά ενώ βγάζει νέο φτέρωμα, που ξεκίνησε από Καλφόπουλος Νικόλαος, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 19 Φεβ 2015.

 1. Παιδιά SOS. Ενώ ένα ζευγάρι μου σήμερα άρχισε να κάνει φωλιά, πρόσεξα στη ράχη της κανάρας να βγάζει νέο φτέρωμα, τι μπορεί να συμβαίνει;
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Νίκο θα πρέπει να μας πεις πρώτα την ηλικία των πουλιών και τις συνθήκες στις οποίες ετοιμάζουν τη φωλιά τους (θερμοκρασία, ώρες φωτισμού κλπ)
  Αν έχουμε πληροφορίες σχετικά μ' αυτά θα είναι πιο εύκολο να σου απαντήσουμε και σίγουρα πιο κοντά στην πραγματικότητα...
   
 3. Το ζευγάρι είναι περσινό, δηλαδή πουλιά του 2014.Η Θερμοκρασία του χώρου τους κυμαίνεται από 18-21 βαθμούς, σε εσωτερικό χώρο. Οι ώρες φωτισμού είναι οι φυσιολογικές, τα πουλιά έχουν φυσικό φως, δεν έχω λάμπες. και κάτι ακόμη, παρατήρησα ότι η κανάρα δέχεται να την ταΐσει ο αρσενικός, αν και αυτός το κάνει σπάνια μια φορά την ώρα ας πούμε. το περίεργο είναι ότι δεν τον αφήνει να την ανεβεί. ακόμη η φωλιά άρχισε να γίνεται από χθες το μεσημέρι και το βράδυ την χαλάσαν, σήμερα ξεκίνησαν πάλι από την αρχή.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θερμοκρασία και φως λοιπόν κανονικά...
  Μας μένει η ηλικία...
  Νίκο η ηλικία του παίζει ρόλο.και πρέπει να μας την πεις με μεγάλη προσέγγιση. Αν δηλαδή γεννήθηκε τέλος καλοκαιριού ...δεν πρόλαβε να πάει σε πτερόρροια και ίσως τώρα να είναι σε αυτή τη διαδικασία.
  Υπάρχει πιθανότητα να μαδήθηκε για κάποιο λόγο σ' εκείνο το σημείο?
   
 5. όχι είναι γεννημένο μέσα στο Μάρτιο. πέρασε κανονικά πτερόρροια. επειδή τώρα το έψαξα καλύτερα το θέμα βρήκα στον πάτο του κλουβιού κάτι σαν μικρά κομματάκια βαμβακιού. Βαμβάκι δεν τα παρέχω. μήπως μαδιέται και μασαει τα φτερά της για να τα βάλει στη φωλιά;
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Προσωπικά ,εδω δεν βλέπω να πρόκειται για αλλαγή πτερώματος . Απλά το πουλάκι ξαναντύνεται σε ένα σημείο που αφαιρέθηκαν τα πούπουλά του βιαίως. Ισως κάποια αρχική επίθεση του κάναρου κάποιος τσακωμός, ίσως κάποια δική σου κίνηση που το τρόμαξε και κτυπήθηκε στα κάγκελα του κλουβιού .

  Βγάλε φωτό την ουρά της
   
 7. Καλησπέρα Μάκη. Έβγαλα όσες φωτογραφίες μπορούσα. δεν ήθελα όμως να την ξαναπιάσω και να την τρομάξω.. έχω βγάλει φωτο και την φωλιά τους. μεχρι αυτό το σημείο την είχαν φτιάξει και χθες, το απογευματάκι την χάλασαν (όχι ο αρσενικός), σήμερα άρχισαν να φτιάχνουν το πρωί πάλι, το μεσημέρι την χάλασαν, τώρα πάλι είναι σε αυτό το σημείο. τι ειναι αυτό που τα κάνει να την φτιάχνουν και τι χαλάνε συνέχεια; μήπως σχετίζεται με το πρόβλημα στη ράχη της; μήπως δεν της αρέσει το σημείο της φωλιάς; το πρόβλημα της είναι κάτι που να με ανησυχεί;

  Γιάννη εσύ τι πιστεύεις;
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δεν έχει τίποτα η μικρούλα απλά είναι παράξενη! Προφανώς δεν της άρεσε/αρέσει το νήμα που της έχεις δώσει και μαδιέται σ αυτό το σημείο για να φτιάξει φωλιά με τα πούπουλα της! Το έκανε και παλαιότερα μια δικιά μου θηλυκιά! Να της δώσεις πολλά είδη νημάτων (λινάτσα, βαμβάκι, τρίχα κτλ)! Όσο πιο πολλά, τόσο καλύτερα! Τη φωλιά φαίνεται πως την έχει δεχτεί σε αυτό το σημείο και μόλις είναι έτοιμη θα την τελειοποιήσει και θα κάνει το αυγουλάκι της! Εσύ δώστης τσόφλι αυγού, σουσάμι, κόκκαλο σουπιάς και υδατοσιαλυτό ασβέστιο και φυσικά καμιά βιταμινούλα στο νεράκι για να την βοηθήσεις να βγει πιο γρήγορα το νέτο φτέρωμα! Και κανά μπανάκι πριν κάνει το αυγό δε θα ήταν κακή ιδέα! ;)
   
 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δεν βλέπω να έχει πειράξει την ουρά που απο εκεί ξεκινάνε όταν αρχίζουν το αυτομάδημα :) . Νήματα και φωλιά με τσόχα ,όπως σου λέει η Αλίκη και υπομονή . δείχνει ένα υγειές πουλάκι.
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αλίκη έχεις δίκιο... κάποιες φορές μαδάνε το σύντροφο, μερικές πάλι ακόμη και τα παιδιά τους.... όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει ίχνος φτερού μέσα στη φωλιά.
  Όπως γράφτηκε και νωρίτερα από κάποια αιτία έφυγαν κάποια φτερά .. και τώρα βγαίνουν καινούργια .. Νομίζω σα γεγονός πως είναι ανάξιο λόγου και πως δεν θα επηρεάσει την εξέλιξη και την αναπαραγωγική της διάθεση.
   
 11. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω και πάλι... :)
   
 12. Λοιπόν παιδιά την καλησπέρα μου. :) θέλω να σας ενημερώσω με το ζευγάρι. η κανάρα μου λοιπόν σήμερα γέννησε το πρώτο της αβγό, δεν έχω δει όμως τον αρσενικό να την βατώνει, ή όσες φορές είδα να προσπαθεί αυτή τον έδιωχνε. τι να συμβαίνει άραγε;
   
 13. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Όταν αποφασίσει πως θα έρθει η στιγμή... θα τον αφήσει να γονιμοποιήσει τα αυγά της.
  Νίκο εσύ απλά υπομονή, δεν μπορείς να παρακολουθείς κάθε κίνηση... κάποια θα χάσεις!
   
 14. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και Νίκο πολλές φορές μπορεί να μη δεις καθόλου βατεμα και να είναι όλα τα αυγα γονιμοποιημενα! ;)
   
Φόρτωση...