Και όμως,το κάνει το καναρίνι... απίστευτο!

Συζήτηση με θέμα Και όμως,το κάνει το καναρίνι... απίστευτο!, που ξεκίνησε από mgerom, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 20 Οκτ 2008.

 1. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Στο νέο άρθρο που ανέβασε ο Σταύρος διαβάζω...

  -""Ο Fernando Nottebohm στο πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, έχει ανακαλύψει κάτι που τάραξε τα θεμέλια της έρευνας του εγκεφάλου: ο εγκέφαλος των καναρινιών έχει την ικανότητα να αναπλάθει νευρώνες, γεγονός που θεωρείται αδύνατο.""

  Μάλιστα, και αυτό απο τα ταπεινά αυτά πουλάκια.
  Αν νομίζετε οτι τα καναρινάκια σας είναι μια αμελητέα μορφή ζωής,
  καιρός είναι να καταλάβετε οτι το θαύμα αυτό(που ονομάζουμε ζωή) δεν στηρίζεται μόνο στους ανώτερους οργανισμούς.
   
 2. Το πιό απίστευτο,αλλά δεν λέει μέχρι σε ποιο στάδιο φτάνουν είναι ότι με την χορήγηση τεστοστερόνης καλαηδάει και τι θηλυκό.

  Όταν λέω στάδιο εννοώ ότι κατα πόσο τα βλάπτει και κατα πόσο αναπλάθοντε οι νευρώνες.

  Το σκεφτεστε να αρχίσουν οι εκτροφείς να δίνουν τεστοστερόνη στα πουλιά φωνής...χαμός θα γίνει
   
 3. μην βαζεις ιδεες .
   
 4. Εχω διαβασει οτι στο εξωτερικο δινουν στα αρσενικα.
   
 5. katerinaa

  katerinaa PB New Member

  Ειναι κριμα να κανει καποιος τα καναρινακια πειραματοζωα επεμβαινοντας τοσο πολυ στη φυση. Τα 'βαφουμε' πρασινα κοκκινα κλπ, τα αναγκαζουμε σε πολλες γεννες και τοσα αλλα...αν αρχισουμε και να τα ντομπαρουμε αστα να πανε!Ας τα εχουμε καλοταισμενα,καθαρα και ευτυχισμενα και κελαηδανε απο μονα τους!
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Θα πρέπει ίσως να πούμε ότι τα πουλιά που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν πειραματόζωα. Η χορήγηση τεστοστερόνης στα θηλυκά έγινε για τους σκοπούς της έρευνας και δεν πρόκειται για φυσιολογική διαδικασία ή ενέργεια, ούτε θα πρέπει να γίνεται από κανέναν άλλον και για κανένα λόγο.

  Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σημαντικά γιατί όπως αποδείχτηκε η λειτουργία του εγκεφάλου των πουλιών παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα η οποία ανατρέπει αυτά που γνωρίζαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή μέσα από τις μελέτες που είχαν γίνει σε άλλα ζώα. Το ακόμη πιο σημαντικό μέρος της υπόθεσης είναι, πως αν καταφέρει ο άνθρωπος να κατανοήσει και να αναπαράγει το μηχανισμό μέσω του οποίου τα πουλιά αναπλάθουν τα εγκεφαλικά τους κύτταρα, θα έχει καταφέρει να δώσει λύση σε πολύ σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν εκατομμύρια συνανθρώπους μας.
   
 7. ακου τι μαθαινει κανεις! μπραβο στους μικρους μας φιλους- κ ας μην καταλαβαινουν το γιατι!
   
 8. abscanary

  abscanary PB New Member

  Ας δώσουμε λοιπόν στα πουλιά αυτά την ξεχωριστή θέση που τους ανήκει, πρώτα και κύρια γιατί τους αξίζει, και επιπλεόν γιατί τα έχουμε ανάγκη με πολλούς τρόπους.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...