Και του... παιδιού το γάλα;

Συζήτηση με θέμα Και του... παιδιού το γάλα;, που ξεκίνησε από Georgina, στο Forum 'Chit Chat' του PetBirds, 31 Αυγ 2007.

 1. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία. :(
  Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα- παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.:eek:
  Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάχτε στον πάτο του μπουκαλιού.
  Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.
   
 2. stzark

  stzark PB New Member

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ GEORGINA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΠΑΡΕΑ, ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΠΗΓΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΑΡΙΘΜΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΙΝΩ, ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΑΠ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 2.
  ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
  Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...