Και τα τρία ζευγάρια μου έκαναν άσπορα αυγά

Συζήτηση με θέμα Και τα τρία ζευγάρια μου έκαναν άσπορα αυγά, που ξεκίνησε από dimo72, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 17 Μαρ 2016.

Stfns
Best Answer Stfns, 17 Μαρ 2016
Είδες σίγουρα βατέματα?? Με αφορμή αυτό που λέει η Αλίκη, πολλές φορές βλέπουμε ένα βάτεμα αλλά είμαστε σε θέση να καταλάβουμε αν έγινε σωστά; Αν και... Ολόκληρο το Post
 1. dimo72

  dimo72 PB New Member

  Τα τρια ζευγαρια που εχω αρχισαν να φτιαχνουν φωλιες περιπου τελη Φεβρουαριου. Αφου ολοκληρωσαν τις φωλιες και εγινε το "βατεμα", μετα απο 14 ημερες ΟΛΑ τα αυγα και απο τρια ζευγαρια ηταν ΑΣΠΟΡΑ, γιατι; (Εξωτερικη εκτροφη)
   
 2. Best Answer:
  Post #312997 by Stfns, 17 Μαρ 2016
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τι διατροφική προετοιμασία έκανες στα ζευγάρια σου?? Τι ράτσας καναρίνια έχεις?? Είδες σίγουρα βατέματα??
   
 4. dimo72

  dimo72 PB New Member

  Σε ολα, ΝΑΙ
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τι περιλάμβανε η προετοιμασία στη διατροφή τους? Τι τους έδινες δηλαδή?? Ποια επωνυμία τροφής, ποια αυγοτροφή κτλ κτλ... Ετσί θα καταλάβουμε και εμείς τι πήγε στραβά.. :)
   
 7. theodr

  theodr PB Member

  Δώσε ποιο πολλές λεπτομέρειες ... Είναι πολύ περίεργο να είναι όλα άσπορα !!! Ο φωτισμός της εκτροφής ποιος είναι σε ώρες ?
   
 8. dimo72

  dimo72 PB New Member

  εξωτερικος
   
 9. boukefalas

  boukefalas PB New Member

  λες οτι αρχισαν να φτιαχνουν φωλιες τελη φεβρουαριου --εχουμε 17/3
  μηπως να περιμενεις κανα2 μερες --μην αρχισαν να κλωσσαν 5/3
   
 10. dimo72

  dimo72 PB New Member

  27/2 εκαναν το 1ο αυγο
   
 11. boukefalas

  boukefalas PB New Member

  ποτε αρχισε το κλωσσιμα? οταν λες οτι ειναι ασπορα το ελεγξες με καποιο τροπο??
   
 12. dimo72

  dimo72 PB New Member

  την 10η μερα εκανα ωτοσκοπηση και ηταν, τα 3 της μιας καναρας ασπορα και τα δυο της αλλης και αυτα ασπορα.
   
 13. Ψήφοι: 1
  Με αφορμή αυτό που λέει η Αλίκη, πολλές φορές βλέπουμε ένα βάτεμα αλλά είμαστε σε θέση να καταλάβουμε αν έγινε σωστά; Αν και νιώθω λίγο άβολα που θα μπω σε αυτή την διαδικασία σας παραθέτω την παρακάτω εικόνα:

  [​IMG]

  Φέτος στο πρώτο ζευγάρι που μου χάρισε 4 μικρά με το που αφαίρεσα το χώρισμα, μέσα στα πρώτα 10 λεπτά μέτρησα 7 βατέματα. Από αυτά όμως μόνο τα δύο ήταν ολοκληρωμένα. Και όταν λέω ολοκληρωμένα, εννοώ την χαρακτηριστική κίνηση του αρσενικού, όπως περιγράφεται στην φωτογραφία δεξιά λίγο πριν απαγκιστρωθεί από το θηλυκό. Σε αυτά τα δυο ολοκληρωμένα βατέματα ο αρσενικός στην συνέχεια τιτίβιζε δίπλα στη θηλυκιά, παίρνοντας μια στάση παρόμοια με τη δική της. Τα υπόλοιπα βατέματα γίνονταν στον αέρα(όπως περιγράφεται στην αριστερή εικόνα) και χωρίς να προκαλούν καμιά αίσθηση στον αρσενικό, ο οποίος φαινόταν απαθής αφού κατέβαινε από την πλάτη της θηλυκιάς. Ο συγκεκριμένος αρσενικός πέρυσι ζευγάρωσε με μια άλλη κανάρα, της οποίας τα αυγά ήταν όλα άσπορα. Οπότε πιστεύω πως ως πρωτάρης τότε ίσως δεν τα κατάφερε όπως ένας πιο έμπειρος στο ζευγάρωμα κάναρος.
   
  Stfns, 17 Μαρ 2016
  Best Answer
  #12
 14. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  πολύ σωστή η παρατήρησή σου,φίλε Στέφανε..από το τιτίβισμα του αρσενικού διπλα στη θηλυκιά όντως καταλαβαίνεις ότι πράγματι πρόκειτε για σωστό και ολοκληρωμένο βάτεμα!!

  αγαπητέ φίλε Δήμο..η Αλίκη πολύ σωστά σου ζητά να δώσεις περισσότερα στοιχεία για την διατροφή,την ηλικία αλλά και για την ράτσα των καναρινιών σου.
  έχεις την καλοσύνη,σε παρακαλώ ώστε να σε βοηθήσουμε;
   
 15. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Φοβερός φίλε μου!!! :thumbsup:
   
Φόρτωση...