Καθυστέρηση στο ζευγάρωμα

Συζήτηση με θέμα Καθυστέρηση στο ζευγάρωμα, που ξεκίνησε από congion, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 10 Μαρ 2009.

 1. congion

  congion PB New Member

  Θέλω να ρωτήσω μέχρι πότε περίπου προβλέπεται το ζευγάρωμα των πουλιών,εννοώ σαν μήνας.Το λέω αυτό,δεδομένου ότι καθυστέρησα να τα ζευγαρώσω και τώρα έχω βάλει το θηλυκό και φτοιάχνει τη φωλιά του και μετά να τα βάλω για ζευγάρωμα.Προλαβαίνω ή άκαρπη προσπάθεια.Περαιτέρω που κατά το πλειστόν προτείνετε να έχω τη ζευγαρώστρα;Εντός ή εκτός σπιτιού και αν εντός σε τι θερμοκρασία;Ευχαριστώ.
   
 2. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Μερικοί δεν έχουν αρχίσει ακόμα ζευγαρώματα, οπότε έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου. Εκτός σπιτιού αν υπάρχει κατάλληλος χώρος μακρία απο ρεύματα αέρα και σχετικά καλή θερμοκρασία τότε μπορείς να τα έχεις. Μέσα στο σπίτι σε ήσυχο μέρος, μακρία απο κουζίνα, καλοριφέρ και θερμοκρασία μέχρι 17-18 πιστεύω είναι καλά. Σημαντικό είναι να μην μετακινείς τα πουλιά (μία μέσα μία έξω). Ρίξε μια ματιά και στο φόρουμ για ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναπαραγωγή.
   
 3. εξαρτάται που εχεις τα πουλία σου. αν τα έχεις στο μπαλκόνι λογικό είναι να μην είναι ακόμα έτοιμα. οι νεοσσοί που βλέπεις στο φόρουμ είναι από εσωτερικού χώρου εκτροφή. εγω προτείνω πάντως να αποφασίσεις να τα βάλεις σε ένα ησυχο μέρος και να μη τα μετακινησεις ξανά. άρχισε να τους δίνεις αυγουλακι βραστό ολόκληρο και άσε τα πουλιά να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να τα αναστατώνεις.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...