Καθρευτάκια στα κλουβιά

Συζήτηση με θέμα Καθρευτάκια στα κλουβιά, που ξεκίνησε από dikatgreece, στο Forum 'Γενικά για Καναρινια' του PetBirds, 29 Μαρ 2008.

 1. dikatgreece

  dikatgreece PB New Member

  Σκοπός του μυνήματος είναι να παραθέσω προσωπικές εμπειρίες στο αν θα πρέπει να έχουμε καθρευτάκια στα κλουβιά ή όχι.
  Έχω 2 παπαγαλάκια κ΄1 αναρίνι. Στα κλουβιά μέχρι πρότινως είχα καθρευτάκια (στους παπαγάλους 2) για να περνούν την ώρα τους. Παρατήρησα όμως όχι μόνο την ώρα τους περνούσαν στον καθρεύτη αλλά και την ημέρα τους. Επιπλέον τα 2 παπαγαλάκια αντί να κοιτάξουν να ζευγαρώσουν αντίθετα διαφιλονικούσαν (τσιμπίματα, βγάλσιμο φτερών κτλ) ποιό από τα δύο θα πιάσει τον μεγάλο καθρεύτη:eek:. Σε ένα ποστ μέλους (μάλλον ο Αλέξανδρος ) διαπίστωσα ότι με έντονο τόνο υποστήριζε ότι ΔΕΝ πρέπει να βάζουμε καθρεύτες στα κλουβιά. Ωθούμενος από τα παραπάνω αφαίρεσα πειραματικά τα καθρευτάκια και Ω του θαύματος. Οι παπαγάλοι είναι πλέον μαζί, έχω να τους δω να τσακώνωνται 3 εβδομάδες, ενώ το καναρίνι δείχνει πιο ζωηρό (είναι μόνο του ) και κελαϊδάει πιο πολύ.

  Προσωπικό συμπέρασμα λοιπόν τα καθρευτάκια είναι εμπορικό τέχνασμα των εταιρειών και δε βοηθούν στη διαβίωση των πτηνών μας.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...