Καθαρισμός κλουβιών

  • Θεματοθέτης Isidoros
  • Ημερομηνία
I

Isidoros

PB New Member
#1
Ένα άλλο θέμα που πρέπει να μας απασχολεί αυτόν το καιρό και είναι συνέχεια της φροντίδας των μικρών μας, είναι η σωστή υγιεινή του κλουβιού. Το κλουβί μέσα στο οποίο θα στεγαστεί το κάθε πουλί είναι κατεπέκταση και το μελλοντικό του σπίτι και καμία φορά και παντοτινό. Θα πρέπει λοιπόν όπως εμείς φροντίζουμε τον δικό μας χώρο να κρατάμε καθαρό και το σπιτάκι του φιλαράκου μας. Θα μου πείτε πολυτέλεια. Τί καταλαβαίνει αυτό; Κι όμως, το Α και το Ω σε μία σωστή εκτροφή - αναπαραγωγή, είναι και η καθαριότητα.

Εντάξει, παρέχουμε τα πάντα από πλευράς φαγητού στο μικρό μας φίλο. Του κάνουμε παρέα και γενικά το προσέχουμε. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Αν ο χώρος που κατοικεί είναι βρώμικος και λερωμένος τότε όλα τα άλλα πάνε στράφη.

Το κάθε κλουβί και ειδικά το κλουβί της καρδερίνας πρέπει να έχει τα εξής:
  1. Να είναι πάντα καθαρό.
  2. Τοποθετούμε στον πάτο άμμο ή πριονίδι. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται οι δυσοσμίες και το πουλί έχει και άφθονη άμμο. Πολλοί τοποθετούν ένα κυπελάκι άμμο στα κάγκελα του κλουβιού. Αυτό δεν είναι λάθος, επειδή όμως η καρδερίνα είναι ένα πουλί που τσιμπολογάει από κάτω, είναι πιο εύκολο γι αυτήν να βρίσκει την άμμο κάτω. Να είστε σίγουρι ότι το πουλί ξέρει από που να φάει και να μην τρώει ακαθαρσίες. Πάντα ένα μέρος του κλουβιού το κρατάει καθαρό.
  3. Πάντα μα πάντα γεμάτη ποτίστρα με καθαρό νερό. Η ποτίστρα πιάνει πρασινάδα. Πρέπει πάντα να καθαρίζεται διαφορετικά δημιουργεί εντερικά στο πουλί και διάρροιες.
  4. Τα καλαμάκια μέσα στο κλουβί πρέπει να είναι πάντα καθαρά. Αν βρωμίζουν και αφήνονται δημιουργούν ψείρες και προκαλούν ποδάγρα. Πρέπει να τα καθαρίζουμε με ζεστό νερό και να τα τρίβουμε με βουρτσάκι.
  5. Να αποφεύγονται διάφορα εξαρτήματα του τύπου, κούνιες καθρεφτάκια. Πιστέψτε με το πουλί έχει που έχει περιορισμένη κίνηση, αυτά του είναι άχρηστα.
  6. Καθαρισμός του πάτου του κλουβιού.
  7. Κάθε δύο μήνες καλό θα ήταν να κάνουμε γενική απολύμανση στο κλουβί. Να το πλένουμε με ζεστό νερό για απολύμανση, τις πατίστρες και τις ποτίστρες. Τις ποτίστρες και τα πατάκια πρέπει να τα καθαρίζουμε και σε εβδομαδιαία βάση.
Πιστέψτε το και εσείς όσο και εγώ. Η καθαριότητα του κλουβιού είναι το σημείο αναφοράς για την καλή υγεία του πουλιού.
 
Top