Καθαρισμος κλουβιων

Συζήτηση με θέμα Καθαρισμος κλουβιων, που ξεκίνησε από vasiliotsom, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 3 Σεπ 2016.

Sissy
Best Answer Sissy, 3 Σεπ 2016
Καλησπερα μπορω να καθαρισω τα κλουβια με dettol με τα πουλια (καναρινια) μεσα ...... Και η χλωρίνη κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στον καθαρισμό του... Ολόκληρο το Post
 1. vasiliotsom

  vasiliotsom PB New Member

  Καλησπερα μπορω να καθαρισω τα κλουβια με dettol με τα πουλια (καναρινια) μεσα .Και σε ποση αναλογια dettol με νερο. Ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!
   
 2. Best Answer:
  Post #347212 by Sissy, 3 Σεπ 2016
 3. Πιο ενδεδειγμένο υλικό καθαρισμού είναι χλιαρό ξυδόνερο, το οποίο κάνει εξαιρετική δουλειά! Τωρα αν θες να χρησιμοποιήσεις dettol, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υγρά πανάκια!
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Και η χλωρίνη κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στον καθαρισμό του εξοπλισμού μας.
  Κάνει ταυτόχρονα και απολύμανση.
   
 5. Ψήφοι: 1
  Αφού έχει βγάλει όμως τα πουλιά...όταν τα κλουβιά είναι άδεια.
   
  Sissy, 3 Σεπ 2016
  Best Answer
  #4
 6. vasiliotsom

  vasiliotsom PB New Member

  οταν τα πλεινω με χκωρινη η μεdettωl, ενωεις
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αφαλως.
  Καθάρισμα μόνο στον εξοπλισμό.

  Ναι.
  Αυτο εννοεί.
   
 8. vasiliotsom

  vasiliotsom PB New Member

  οκ Και με την ευκαιρια θελω να σου πω Γιαννη πολυ ωραιο το μπλοκ σου!!!!!!!!!!!
   
 9. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Ο καλύτερος καθαρισμός των κλουβιών επιτυγχάνεται απουσία των πουλιών. Μια φορά το μήνα καλό είναι να γίνεται γενικός καθαρισμός του κλουβιού, σαπούνισμα με σφουγγάρι και υγρό πιάτων ή χλωρίνη καθώς και όλων των αξεσουάρ αυτού. Έπειτα αφού έχουμε κάνει καλό ξέβγαλμα το αφήνουμε για λίγο στον ήλιο να στεγνώσει. Σίγουρα ένα δεύτερο κλουβί σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει πολύ.
   
 10. Εγω χρησιμοποιω καμια φορα ντετολ σπρει κ μετα περναω κ ξυδονερο παντα...μια με υγρο πιατων και ξυδονερο μια με ντετολ..περνω το διαφανες σπρει της ντετολ που κανει και για ειδη μωρων ειναι ασφαλες..αλλα παντα καλοο ξεπλυμα και στεγνωμαααα:thumbsup::p
   
 11. Τα κλουβιά σου είναι με αποσπώμενη σχάρα ή σταθερή; Μπορείς έχοντας το πουλάκι μέσα να αφαιρέσεις τη σχάρα πρώτα και μετά το ταψάκι και να τα καθαρίσεις, χωρίς να βγάλεις το πουλί, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος να έλθει σε επαφή με το καθαριστικό.
   
 12. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είναι ένας τρόπος καθαρισμού όπως και στα κλουβιά με χώρισμα, μια και μπορούν να καθαριστούν κάπως έτσι.
  Η αναστάτωση όμως στα πουλιά είναι πολύ μεγάλη.
  Για μένα σωστό πλύσιμο γίνεται σε άδειο κλουβί αλλά προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ακόμη εφεδρικού.
  Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο άλλο κλουβί για λίγες ώρες ώστε να πλυθεί, να ξεπλυθεί και να στεγνώσει καλά το βασικό κλουβί τότε το πλύσιμο θα πρέπει να συνοδευτεί με ψεκασμό από μείγμα νερού και φαρμακευτικού dettol ώστε να υπάρξει και απολύμανση.
  Το πλύσιμο χωρίς την απολύμανση δεν νομίζω πως είναι αρκετό....
   
 13. Η αλήθεια είναι ότι για μένα κάθε εβδομαδιαίος καθαρισμός είναι μια απολύμανση, ΌΛΟΥ του κλουβιού και ΌΛΟΥ του εξοπλισμού. Δυστυχώς για τα δικά μου καναρίνια δεν υπάρχει η δυνατότητα εφεδρικού κλουβιού, με αποτέλεσμα να αναστατώνονται πάρα πολύ. Προκειμένου να μετριάσω όσο γίνεται τον φόβο και τον πανικό τους, τα απομονώνω στην μια πλευρά της ζευγαρώστρας και ανενόχλητος καθαρίζω με Dettol και χλωρίνη όλα τα κάγκελα του ελεύθερου τμήματος. Αφού τα ξεβγάλω καλά ακολουθώ την ίδια τακτική και στην άλλη πλευρά. Δόξα τω Θεώ εκτός από κάτι λιποθυμικά επεισόδια του Fabio(από φόβο και όχι από απορρυπαντικό) δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Τι να πει και ο φουκαράς ο Πύραυλος που υπομένει με ιώβεια υπομονή το βασανιστήριο αυτό χρόνια τώρα........
   
 14. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κάθε εβδομάδα; Και σε τι αραίωση χρησιμοποιείς αυτά τα προϊόντα; Και με ποιον τρόπο; Με νωπό πανί; Ψεκάζεις; πως;
  Πάντως σε παλαιότερο θέμα βρήκα απάντηση της εταιρείας που παράγει το Dettol και επιφυλάσσεται ακόμα και για γάτες, πόσο μάλλον για πτηνά.
  https://petbirds.gr/threads/Εχει-χρησημοποιήσει-κανείς-dettol-spray.4805/#post-57054
  https://petbirds.gr/threads/Εχει-χρησημοποιήσει-κανείς-dettol-spray.4805/#post-57059
   
 15. Σε ένα σφουγγαράκι scotch bright ρίχνω μια ποσότητα κρεμοσάπουνου Dettol( όσο βγάζει μια άντληση) και ένα καπάκι χλωρίνη(όχι την παχύρευστη-την κλασσική πράσινη). Στη συνέχεια βρέχω το σφουγγαράκι, ώστε να γίνει σαπουνάδα και ξεκινά το τρίψιμο.
   
 16. ianos

  ianos Daily Active Member

  Στέφανε,
  για το κρεμοσάπουνο dettol δεν ξερω να σου πω, αλλά για τη χλωρίνη, καλώς τη χρησιμοποιείς, αλλά η μυρωδιά της ειναι έντονη και παραμένει για λίγη ωρα και ίσως, αν γίνεται τα πουλακια θα πρεπει να ειναι εκτος και μάλιστα μακρυά απο το κλουβι που πλένεις. Το ξέβγαλμα δε, καλό ίνας να γίνεται με τρεχούμενο νερό π.χ. κάτω απο το ντουζ.
  Όσον αφορά στο dettol το υγρό, θα έλεγα οτι προφανώς και ειναι πιο δραστικό και αποτελεσματικό απο το σαπούνι, αλλά βεβαίως μυρίζει πιο εντονα και ειναι πιο επίφοβο όταν τα πουλιά ειναι στα πέριξ.
  Μηπως να δοκιμάζεις οινόπνευμα ( όχι το μπλε) περιεκτικότητας περίπου 80% το οποίο αποδεδειγμένα χρησιμοποιείται για αντισηψια ακόμα και σε εργαστήρια κυτταροκαλλιεργειών και ειναι πιο αποτελεσματικό απο το καθαρο οινόπνευμα όσον αφορά στην δραστικότητα ( το 20% νερό που περιέχει βοηθά στη λύση κάποιων κυτταρικών τοιχωμάτων και μεμβρανών παθογόνων μικροοργανισμών τους οποίους έπειτα θανατώνει το οινόπνευμα μια και το ιδιο απο μονο του εν μπορεί να εισχωρήσει σε όλα τα κύτταρα ). Έτσι θα εχεις και το πλεονέκτημα της γρήγορης εξάτμισής του.
  Αλλά νομίζω οτι θα χρειαστείς ο,τι και να βάλεις βοηθητικό κλουβί, για να μην εισπέονται τα καθαριστικά και να μην τρομάζουν τα πουλιά.
  Τέλος, ένα πέρασμα με ξύδι χωρίς ξέπλυμα, μεταξύ άλλων λειτουργεί και αποτρεπτικά για κουνούπια.
   
 17. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Στέφανε υπερβολικό σε βρίσκω o_O
  Συμφωνώ με τον Γιάννη ianos , κάτω από τις συνθήκες που περιγράφεις, δεν έχεις την δυνατότητα σωστού ξεπλύματος και στεγνώματος του κάθε μέρους του κλουβιού.
  Οι σχολαστικές απολυμάνσεις-αποστειρώσεις δεν προστατεύουν, κάνουν ευάλωτους τους οργανισμούς σε κάθε τυχόν επιβλαβές βακτηρίδιο διαλάθει της προσοχής μας.
  Μην ξεχνάμε, στην φύση υπάρχει δράση και αντίδραση και εσύ μέσω αυτής της τακτικής, καταστρέφεις και αποικίες ωφέλιμων βακτηρίων και χρήσιμων για την προάσπιση της υγείας των πουλιών σου.
  Απλή καθαριότητα με σκέτο νερό ή ξυδόνερο στα κάγκελα και λίγο πιο σχολαστικό τρίψιμο στους πάτους και τις σχάρες τους.
  Και μια φορά το μήνα κάνεις με διάλυμα χλωρίνης 1/10, όχι με προϊόντα που κάνουν σαπουνάδα αφού δεν μπορείς να αφαιρέσεις τα πουλιά από το κλουβί να ξεπλύνεις έντονα (άντε με πράσινο σαπούνι αν επιμένεις).
  Ξανασκέψου το αν θέλεις :)
   
 18. ilie mp

  ilie mp Daily Active Member

  Ο δικος μου καθαρισμος ειναι καθε μερα αλλαγη νερου και υποστρωματος και καθε 2 με 3 μερες πλυσιμο σε ολο το κλουβι, πατηθρες , καγκελα κλπ με σαπουνι, ξυδι και καυτο νερο.
  Μετα τα αφηνω να στεγνωσουν στον ηλιο εκτος αν εχει συννεφια που τα σκουπιζω με χαρτι.
  Την χλωρινη τη φοβαμαι γιατι ξερω οτι απαγορευεται για τα ζωα..
   
 19. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν ξεπλυθεί πολύ καλά η χλωρίνη γίνεται ο καλύτερος συνεργάτης μας.
   
Φόρτωση...