Καθαρίζοντας το κλουβί βρήκα στα κάγκελα κόκκινα μαμουνια

Συζήτηση με θέμα Καθαρίζοντας το κλουβί βρήκα στα κάγκελα κόκκινα μαμουνια, που ξεκίνησε από mousepad, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 31 Μαϊ 2014.

 1. mousepad

  mousepad PB New Member

  Καθαρίζοντας το κλουβί σήμερα βρήκα στα κάγκελα κάτι κόκκινα μαμουνια. Τα ανεβασα σε φωτογραφία.

  Έχετε ιδέα τι είναι; ήταν μόνο στα κάγκελα.

  rsz_e6uqehes.jpg
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  σε κλουβί καναρινιών ήταν;
   
 3. mousepad

  mousepad PB New Member

  Ναι. Στο μέρος που είναι η θέση με το φαγητό τους αλλά όχι μέσα. Στα κάγκελα μόνο.
   
 4. πολυ χαλια ειναι το κλουβι ,καλο πλυσιμο με υγρο για πιατα και βαψιμο με σπρει , εαν εχει αυτα στο κλουβι τοτε πρεπει οποσδηποτε να ψεκασεις και τα πουλια που ειναι μεσα ,( ειναι κοκκινη ψειρα )
   
 5. mousepad

  mousepad PB New Member

  Το κλουβί το επλυνα με απορρυπαντικό για τα πιάτα. Τα πουλιά με τι να ψεκασω; να ψεκασω και τα άλλα πουλιά που είναι στα άλλα κλουβιά;
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν όντως είναι η κόκκινη ψείρα και δεν είναι κάποιο άλλο ζουζούνι έχεις πάρα πολύ δουλειά! Πρέπει τα πουλιά να βγουν όλα από τα κλουβιά τους και από το χώρο που τα έχεις και να τα ψεκάζεις με Chevitren ή με μία σταγόνα Frontline στο σβέρκο τους. Δε θα τους βάλεις μπάνιο για 1-2 μέρες ώστε να δράσει το φάρμακο. Τα πουλιά θα μπουν σε καθαρά κλουβιά με καθαρές πατήθρες, ποτίστρες και ταίστρες και φυσικά σε άλλο μέρος μακριά από εκεί που τα έχεις τώρα. Αν μπορείς πριν τα μεταφέρεις στα καθαρά κλουβιά μια μέρα πριν ψέκασε και εκεί με ARDAP ή με Chevitren. Στη συνέχεια, τα τωρινά κλουβιά σου αλλά και όλο το χώρο που τα έχεις τώρα, αφού τα πλύνεις πολύ καλά και σχολαστικά(γιατί από τη φώτο φαίνεται ότι υπάρχει πολύ βρώμα...) θα τα ψεκάσεις με ARDAP. ΠΑΝΤΟΥ! Σχισμές, γωνίες, τρύπες, κλουβιά, ποτίστρες και ταίστρες που χρησιμοποιείς τώρα! Χώνονται παντού! Και αν ένα σημείο σου ξεφύγει θα ξαναγεμίσεις! Αφού κάνεις αυτά, θα περιμένεις 24 ώρες να φύγει το τοξικό φάρμακο ARDAP και τότε θα μεταφέρεις τα πουλιά σου στον χώρο που τα έχεις και τώρα.... Και μετά πρέπει να ελέγξεις αν όντως έφυγαν όλες οι ψείρες.. Βάλε μια χαρτοπετσέτα λίγο νωπή στα κλουβιά και αν το πρωί δεις μαύρα στίγματα τότε πρέπει να ξανακάνεις όλη την διαδικασία από την αρχή πιο σχολαστικά! Αν φύγουν οι ψείρες τότε πρέπει να διατηρείς το χώρο τους καθαρό (όχι όπως στη φώτο που μας ανέβασες!) και προληπτικά κάθε 15 μέρες(ειδικά τώρα το καλοκαίρι) να τα ψεκάζεις με Chevitren και Pinex.

  Αν έχεις φωλιές και νεοσσούς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα....
  Διάβασε αυτά: Ακάρεα και ψείρες στα πουλιά
  Βοηθεια! Ψειρες κατα την αναπαραγωγη!

  ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!
   
 7. mousepad

  mousepad PB New Member

  πήγα στο πετ σοπ και μου έδωσε το pinex powder. μου είπε να ρίξω λίγη σκόνη στις γωνίες του κλουβιού και αύριο θα τα βάλω.

  Πάντως εχθές και σήμερα δεν είδα κανένα τέτοιο να κυκλοφορεί στο κλουβι.
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τι να σου πω Άννα.. Αν έχεις κόκκινη ψείρα και ρίξεις μόνο λίγη σκόνη στις γωνίες του κλουβιού τότε θα έχεις πολλά προβλήματα... Εγώ σου είπα τι πρέπει να κάνεις από κει και πέρα κάνε ό,τι νομίζεις!
   
 9. mousepad

  mousepad PB New Member

  Ψεκασα το κλουβί τις πατηθρες και όλα τα αξεσουάρ του κλουβιου με tabernil (αυτό είχε το πετ σοπ). Τώρα θα περιμένω μέχρι αύριο για να μεταφέρω τα καναρίνια στο άλλο κλουβί αφού τους ρίξω την σκόνη pinex; η θα ρίξω από σήμερα τη σκόνη στα καναρίνια; αύριο θα πρεπει να ξεπλυνω το κλουβί με τα αξεσουάρ ή θα τα αφήσω με το φάρμακο;
   
 10. οι σκονες δεν ειναι και οτι καλυτερο ,το σπρέι ειναι πολυ καλυτερο και ποιο δυνατο, για τη δουλεια που το θελεις
   
 11. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Αυτό που βλέπω στην φωτογραφία είναι κόκκινα ακέραια, τα οποία δεν ζουν πάνω στα πουλιά αλλά στο περιβάλλον χώρο.
  Τα κόκκινα ακέραια επισκέπτονται τα πουλιά κατά την διάρκεια της νύχτας, στον ύπνο, και τρέφονται από το αίμα τους, εξού και το κόκκινο χρώμα.
  Σαν αποτέλεσμα τα πουλιά μακροχρόνια εξασθενούν.

  Εκτός από τα κλουβιά και τα παρελκόμενα θα πρέπει να ψεκάσεις και τους γειτονικούς τοίχος / επιφάνειες και ειδικά ρωγμές, σχισμές και τρύπες!
   
 12. mousepad

  mousepad PB New Member

  Άρα θα τα ψεκασω με το σπρευ στη βάση της ουράς και κάτω από υα φτερά μόνο;
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Άννα αυτό που θες να κάνεις δεν αρκεί για την κόκκινη ψείρα.... Ούτε που θα την ενοχλήσει! Η κόκκινη ψείρα χρειάζεται ολική απολύμανση και ψεκασμό με ARDAP αλλιώς θα χαλάς τα λεφτά σου και δε θα καταφέρνεις τίποτα.. Αν δεν μεταφέρεις τα πουλιά σε καθαρά κλουβιά και σε άλλο χώρο, δεν τα ψεκάσεις ένα - ένα με frontline ή Chevitren, δεν ψεκάσεις το "μολυσμένο" χώρο με ARDAP ώστε να πεθάνουν οι ψείρες και τα αυγά τους, θα έχεις για πάντα κόκκινη ψείρα... Είναι απλό! Τώρα αν εσύ θες απλά να τα ψεκάσεις με ένα σπρέι και να κοιμάσαι ήσυχη κάντο..
   
 14. mousepad

  mousepad PB New Member

  Αλίκη αν διαβάσεις πιο πάνω θα δεις ότι ψεκασα με ένα άλλο σπρέι το κλουβί γιατί αυτό που είπες δεν το είχε.
   
 15. mousepad

  mousepad PB New Member

  Απαλλάχτηκα απο τις ψείρες! Η ζωή συνεχίζεται κανονικότατα
   
Φόρτωση...