Καθάρισμα φωλιάς νεοσσών και γενικές ερωτήσεις

Συζήτηση με θέμα Καθάρισμα φωλιάς νεοσσών και γενικές ερωτήσεις, που ξεκίνησε από zaxos345, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 27 Απρ 2014.

 1. zaxos345

  zaxos345 PB New Member

  Παιδιά καλημέρα και Χρόνια πολλά για τις ημέρες.
  Πρώτη μου προσπάθεια φέτος για αναπαραγωγή και αυτή την στιγμή έχω 5 πουλάκια, από ότι φαίνεται καλά για την ώρα, είναι 6 ημερών τα 3 και 5 ημερών τα 2. Ταίζονται κανονικά από το ζευγάρι από όσο τα παρατηρώ καθημερινά. Γενικά σαν κανόνα δεν τα ενοχλώ ιδιαίτερα!
  Τώρα να κάνω τις ερωτήσεις μου:
  1. Η φωλιά (εξωτερική) έχει αρχίσει να λερώνεται από τις κουτσουλιές, την καθαρίζω με λίγο χαρτάκι τα πλαστικά μέρη, υπάρχει λόγος να την αντικαταστήσω σε κάναδύο μέρες όταν η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη? Τσόχα δεν έχω βάλει από κάτω, έχω όμως για να βάλω μετά. Φοβάμαι μην και ταράξω την κανάρα και δεν ταίζει μετά, από την άλλη φοβάμαι μήπως με τις ακαθαρσίες αυξάνω τον κίνδυνο για ασθένειες.
  2. Έχω πάρει δαχτυλίδια ανοιχτού τύπου (περισσότερο για να ξεχωρίζω τα πουλάκια), πότε μπορώ να τα βάλω?
  3. Διατροφικά για την ώρα δίνω Μανιτόμπα Τ-3 πλάτινουμ, αυγό φρέσκο κάθε μέρα και ένα μείγμα από σπόρους υγείας, (κία, καμελίνα, φόνιο πάντι, κινόα, νίζερ, λίγο γύρη και λίγο κουάκερ), όλα αυτά τα ανακατεύω και τα τοποθετώ σε μία αυγοθήκη. Για την ώρα δεν έχω δώσει πρασινάδα (μπρόκολο κυρίως και μήλο που συνηθίζω). Γενικά κινούμαι σωστά, χρειάζεται κάτι άλλο? κάνω κάτι λάθος?
  4. Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για μία δεύτερη γέννα? Ο αρσενικός μου είναι φορτσάτος αλλά η θυληκιά τον απωθεί, πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερα?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και την βοήθειά σας!

  Γιάννης
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  1. Καθώς μεγαλώνουν θα κουτσουλάνε έξω από τη φωλιά. Μετά την πρώτη εβδομάδα μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις την τσόχα. Από το αυγό του καναρινιού μέχρι τον απογαλακτισμό των νεοσσών
  2. Σε αυτά που είναι 6 ημερών προλαβαίνεις με το ζόρι.
  3. Μια χαρά μου φαίνεται.
  4. Υπάρχουν εδώ αναλυτικές οδηγίες. Από την πρώτη γέννα καναρινιών στη δεύτερη
   
  Τελευταία επεξεργασία: 10 Ιουλ 2016
Φόρτωση...