Κάνουν τα καναρινάκια εμετό;

Συζήτηση με θέμα Κάνουν τα καναρινάκια εμετό;, που ξεκίνησε από lefterisk, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 16 Μαρ 2009.

 1. lefterisk

  lefterisk PB New Member

  Υπάρχει περίπτωση το καναρινάκι μου να κάνει εμετό?:(
  Νομίζω οτί το είδα σήμερα πρίν φύγω για το γραφείο να κάνει εμετό! Το έχω πάρει εδώ και δύο μέρες!
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Λευτέρη καλημερα! Μηπως το καναρίνι σου προσπαθεί να ταίσει το ζευγάρι του βγάζοντας τροφή απο το στόμα του και νομίζεις οτι είναι εμετός??
  Παρουσιάζει άλλα συμπτώματα όπως φούσκωμα φτερών, διάρροικες κενώσεις, βραχνάδα ?? Αν θες συμπλήρωσε αυτό PetBirds Forum - Ανακοινώσεις στο Forum : Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών περιγράφοντας με λεπτομέρεια τα στοιχεία για να μπορούν να σε βοηθήσουν όσοι γνωρίζουν !
   
 3. lefterisk

  lefterisk PB New Member

  Δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. όταν επιστρέψω σπίτι θα συμπληρώσω την φόρμα! Κρίνετε σκόπιμο κατά την επιστροφή μου να πάρω κάποιο φάρμακο ή βιταμίνες
   
 4. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Φαρμακο?? Τι φαρμακο?? Αν δεν διαπιστωθεί τι έχει το πουλί δεν μπορείς να δωσεις καποιο φαρμακο!
   
 5. lefterisk

  lefterisk PB New Member

  οκ θα κάνω υπομονή μέχρι να επιστρέψω!
   
 6. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Λευτέρη επειδή μαλλον είσαι καινούριος στο χόμπι, όταν έχει χρόνο διάβασε αυτο Παρατηρώντας και καταγράφοντας την συμπεριφορά των πουλιών μας , καθώς και τα άλλα χρήσιμα αρθρα της αρχικής σελίδας.

  Αφού παρατηρήσεις με προσοχή και για αρκετή ώρα το πουλάκι κατεγραψε με προσοχή τα στοιχεία που σου ζητώνται, και ανέφερε επίσης ότι άλλο στοιχείο κρίνεις απαραίτητο για να σε βοηθήσουν τα μέλη που γνωρίζουν. Οπωσδήποτε κανείς εδώ δεν αντικαθιστά τον γιατρό και καλο θα ήταν αν έχεις την δυνατότητα να επισκεφτέις ή να τηλεφωνήσεις σε έναν πτηνίατρο, ακούγοντας πολύ προσεχτικά τις οδηγίες που θα σου δωθούν.
   
 7. Λεφτέρη αφού το έχεις πάρει μόνο 2 ημέρες, πριν συμπληρώσεις τη φόρμα διάβασε και αυτό https://petbirds.gr/threads/2259/ μπορεί να αξιολογήσεις κάποια στοιχεία & να επισημάνεις λεπτομέρειες που αφορούν και την περίπτωσή σου!
   
 8. lefterisk

  lefterisk PB New Member

  από το pet που το αγόρασα δεν το είχε σε κλούβα το είχε μόνο του! μεχρί χτές ήταν πολύ ζωηρό σήμερα θα το δώ το απόγευμα!
   
 9. https://petbirds.gr/threads/Συνοπτικός-οδηγός-Γενικές-αρχές-φροντίδας-πουλιών.2393/ και από εδώ μπορείς να αποκομίσεις χρήσιμα στοιχεία! Περιμένουμε συμπληρωμένο τον πίνακα με την κατάσταση του καναρινιού, προκειμένου να εξαχθούν πιό ασφαλή συμπεράσματα (αφού πρόκειται περί "Τηλεδιάγνωσης").
   
 10. Alexandros

  Alexandros PB Member Article Writer

  Leftheri,

  na kanei ena pouli emeto bori na erthei apo poli diafora pragmata. Prepei na mas perigrafeis AKRIBOS pos fenete to "emeto".

  Tis periptosei pou kanei emeto ena pouli:

  -Selei na taisei to tairi
  -Molinsi to prolobo apo taima-kathrepton
  -Kati exei katapini san plastik klp
  -Dilitirisi, Trofi pou einai xalasmeno
  -Kako Bakteria sto Prolobo
  -Mykites sto prolobo
  -Parasites sto Prolobo ( Akaria )
  -Ogos, px sto sikoti i ta nebra
  -egkefaliki diaseisi, px pige me fora apano sta kakela i to parathiro
   
Φόρτωση...