Κάνει δουλειά το tabernil spray για πρόληψη ψείρας;

Συζήτηση με θέμα Κάνει δουλειά το tabernil spray για πρόληψη ψείρας;, που ξεκίνησε από Νίκος Υ, στο Forum 'Φάρμακα - Συμπληρώματα' του PetBirds, 1 Απρ 2016.

 1. Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν το tabernil spray κάνει δουλειά για πρόληψη ψείρας. Και επειδή οι οδηγίες δεν είναι ούτε στα ελληνικά ούτε στα αγγλικά, ξέρετε αν ψεκάζουμε και τα πουλιά; Μου είπαν ότι ψεκάζουμε και κλουβί ( αφού αφαιρέσουμε τροφές και νερό ) αλλά και τα πουλιά. Ισχύει;
   
 2. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Τα πουλιά δεν κάνει να τα ψεκάσεις με αυτό.Αν δεν κάνω λάθος είναι λίγο δυνατό.
   
 3. Λάμπρο βρήκα οδηγίες χρήσεως που λένε ότι ψεκάζεις το κλουβί και τα πουλιά από 50 εκατοστά απόσταση. Χθές ψέκασα προληπτικά αλλά μόνο το κλουβί, στα πουλιά επάνω δεν έχω σκοπό να ψεκάσω. Έχει έντονη μυρωδιά,η οποία φεύγει αμέσως, τώρα για αποτελέσματα θα δείξει.
   
 4. YannisK

  YannisK PB Known Member

  TABERNIL INSECTICIDA SPRAY
  Αντιπαρασιτικό spray για εξωτερική χρήση

  Σύνθεση % P/P: Τετραμεθρίνη 0.175%, piperonyl butoxide 0.910 %, άρωμα, διαλυτικό μέσο και αέριο υπό πίεση q.s.

  Ενδείξεις και είδη εκλογής: Για τη θεραπεία και την πρόληψη των μολύνσεων από εξωπαράσιτα στα καναρίνια και γενικά στα ωδικά πτηνά (παπαγaλάκια, καρδερίνες κτλ.)

  Χορήγηση: Ψεκάστε πάνω στο σώμα του πτηνού για λίγα δευτερόλεπτα, κρατώντας το σπρέυ σε απόσταση περίπου 50εκ. Επαναλάβετε κάθε 5 ημέρες. Για την απολύμανση των κλουβιών, ψεκάστε μια φορά την εβδομάδα.

  Προειδοποιήσεις: Φιαλίδιο υπό πίεση. Να μην εκτίθεται στον ήλιο ή σε θερμοκρασίες άνω των 50ο C. Κρατήστε το μακρυά από τη φωτιά-Μην καπνίζετε. Μην το τρυπήσετε ή μην το πετάξετε στη φωτιά, ακόμα και εάν είναι άδειο. Μην ψεκάζετε σε φλόγα ή σε φλεγόμενο σώμα. Κρατήστε το μακρυά από παιδιά. Ειδικές προειδοποιήσεις: Σε περίπτωση κατά λάθος κατάποσης, μην προκαλέσετε έμετο. Πηγαίνετε κατευθείαν σε γιατρό. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ή με βλεννογόνους, πλυθείτε με άφθονο νερό. Πλύντε τα χέρια σας μετά την εφαρμογή. Διαθέστε τα φιαλίδια με ένα ασφαλή τρόπο. Τα ψάρια είναι ευαίσθητα στιςπυρεθρίνες.

  Αλληλεπιδράσεις: Κατά τη χρήση, αποφύγετε τη χορήγηση μαζί με αναστολείς της εστεράσης και της οξειδάσης, όπως τα οργανοφωσφορικά.

  ΑΝΑΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ
  ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ CFC
  EΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΦΛΕΚΤΟ
   
 5. Ακριβώς αυτό διάβασα και γω πριν ψεκάσω Γιάννη, παρ' όλα αυτά διατηρώ επιφύλαξη για το ψέκασμα πάνω στα πουλιά , κρίνοντας από την έντονη μυρωδιά του. Τώρα αν είναι και δυνατό όπως λέει ο Λάμπρος, τότε μου αρκεί για πρόληψη στο κλουβί!
   
 6. kladinik

  kladinik PB New Member

  Εγω ψεκασα τα καναρινια μου προπερσι και δεν ειχα κανενα αρνητικο αποτελεσμα
   
Φόρτωση...