Ιδεα για φλωροκαναρα

Συζήτηση με θέμα Ιδεα για φλωροκαναρα, που ξεκίνησε από nikos76, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 29 Ιουν 2008.

 1. nikos76

  nikos76 PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους. Είπα μιας και έβγαλα αρκετά φλώρια φέτος, να κρατήσω μερικά για φλωροκάναρα του χρόνου.
  Θέλω να ρωτήσω λοιπόν όσους έχουν την αντίστοιχη εμπερία την γνώμη τους για τους συνδυασμούς. Έχω κοινά άσπρα , κίτρινα και πράσινα καναρίνια και άσπρα κόκκινα μωσαϊκά.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
  Νίκος Νιανιόπουλος
  ΑΛ 114
   
 2. Αν ρωτάς σχετικά με την ευκολία στο ζευγάρωμα ισχύει το πιο σκουρόχρωμο καναρίνι. Από θέμα πιο όμορφων και πρωτότυπων απογώνων μπορείς να δοκιμάσεις και καναρίνια με σκουφί. Φαντάσου απόγονο gloster corona με φλώρο! Ή crestbread που είναι και πιο μεγάλο πουλί. Οι συνδυασμοί και οι πειραματισμοί πολλοί. Στο χρώμα αν κρίνω από τα καρδερινοκάναρα που έχω δει όταν το καναρίνι είναι λιποχρωμικό (άσπρα, κίτρινα και κόκκινα μωσαϊκά) το αποτέλεσμα μοιάζει στο χρώμα που παίρνει απόγονος λιποχρωμικού με καναρίνι μελανίνης (πχ πράσινο). Τα μικρά θα έχουν κάποιες άσπρες περιοχές αλλά περιορισμένες τις περισσότερες φορές. Καλύτερα αποτελέσματα θα είχες ίσως με λουτίνο φλώρο ζευγάρι με λιποχρωμικό καναρίνι αλλά τέτοιο πουλί δεν χαραμίζεται για να βγάλει υβρίδια! Ελπίζω να βοήθησα και να μη σε μπέρδεψα χειρότερα.
   
Φόρτωση...