Ιδέες για κατασκευή κλούβας

Συζήτηση με θέμα Ιδέες για κατασκευή κλούβας, που ξεκίνησε από Chrisman, στο Forum 'Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων' του PetBirds, 19 Αυγ 2016.

Deukalion
Best Answer Deukalion, 20 Αυγ 2016
Γνωρίζει μήπως κανείς τι διαστάσεις ματιών υπάρχουν στην αγορά και τι θα βόλευε περισσότερο; Θα βόλευε 1,2 επί 5 εκατοστά.Η πιο ακριβή τιμή που μπορείς... Ολόκληρο το Post
 1. Chrisman

  Chrisman PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!
  Όπως είχα αναφέρει και στο ποστ παρουσίασης των παπαγάλων μου, εδώ και καιρό θέλω να φτιάξω μια κλούβα. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να οργανωθώ και να κάνω μια καλή έρευνα. Έψαξα και στο φόρουμ μερικά άρθρα και είδα ωραία πράγματα, ωραίες κατασκευές που φτιάχτηκαν με μεράκι, αλλά δεν είδα κάτι πολύ αναλυτικό και κοντά με αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου. Οπότε θα κάνω κάμποσες ερωτήσεις, ελπίζοντας να μη γίνω πολύ κουραστικός. ;)
  Καταρχάς η κλούβα θα γίνει σε μπαλκόνι που κοιτάει βορειοδυτικά. Οι διαστάσεις της θα είναι Υ:2,00xΜ:1,20xΠ:0,70 στο περίπου. Τώρα από υλικά έχω ένα θέμα, δεν ξέρω τι να χρησιμοποιήσω! :p
  Και έρχομαι, λοιπόν, σε σας να με βοηθήσετε να καταλήξω στην καλύτερη και οικονομικότερη λύση.
  Σκέφτομαι σαν δοκάρια (4 στον αριθμό) να χρησιμοποιήσω dexion μιας και είναι ανοξείδωτα οπότε δεν θα χρειαστεί πέρασμα με καμία βαφή όπως θα χρειαζόταν το σίδερο για παράδειγμα, και έχουν και έτοιμες τις τρύπες οπότε λιγότερος κόπος για εμένα. Νομίζω θα μπορέσουν να κρατήσουν το βάρος της κατασκευής, έτσι δεν είναι; Σκέφτηκα να βάλω είτε ρόδες είτε βάσεις για κολώνες dexion για να είναι ακόμα πιο σταθερό.
  Όσον αφορά το πλέγμα, στην αρχή είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω κουνελόσυρμα αλλά διάβασα σε ένα αντίστοιχο θέμα ότι δεν είναι ανοξείδωτο, οπότε απορρίπτεται, και θα χρησιμοποιήσω πλέγμα με άλλες διαστάσεις ματιών. Γνωρίζει μήπως κανείς τι διαστάσεις ματιών υπάρχουν στην αγορά και τι θα βόλευε περισσότερο;
  Επίσης, δεν έχω καταλήξει στο τρόπο με τον οποίο θα δέσω το πλέγμα στην οροφή και τη βάση με την υπόλοιπη κατασκευή, αλλά και τι να χρησιμοποιήσω για το δέσιμο, σύρμα ή βίδες με ροδέλες και παξιμάδια;
  Τέλος, επειδή δεν γνωρίζω καθόλου από τιμές για τα υλικά και στο google που έψαξα το εύρος ήταν αρκετά μεγάλο, αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει για το τι κυκλοφορεί στην Αθήνα κυρίως ή και στην Αττική γενικότερα.
  Αυτά τα ολίγα! ;) :p
  Το κείμενο βγήκε μεγαλύτερο απ' ότι υπολόγιζα, οπότε ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα. :)
   
 2. Best Answer:
  Post #345047 by Deukalion, 20 Αυγ 2016
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Με το καλό να ξεκινήσεις την κατασκευή σου! :)
  Προφανώς οι παπαγάλοι σου τα cockatiels; Αν ναι, τόσο για σένα, όσο και για όσους σου απαντήσουν, να γνωρίζετε πως τα συγκεκριμένα πουλάκια είναι αρκετά ευαίσθητα, καθόλου ανθεκτικά στις χαμηλές θερμοκρασίες και επειδή έχω βιώσει στο σπίτι της μάνας μου τι σημαίνει ΒΔ μπαλκόνι (πες μας και τον όροφο), η κατασκευή πρέπει να είναι πολύ θωρακισμένη, ιδιαίτερα στην πλευρά που αντιμετωπίζει τον βορρά αλλά και γενικότερα.
  Πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για τους κρύους μήνες πως θα προστατευθεί, ίσως και να θερμανθεί η κατασκευή.
  Επίσης ασχέτως ποιον τρόπο θα βρεις να πατήσει κάτω η κλούβα, θα πρέπει να την ασφαλίσεις με κρατήματα στον τοίχο για τυχόν μετακίνησή της από τον αέρα (ιδιαίτερα αν πατάει με ροδάκια αλλά και ασχέτως αυτού).
  Ένα άλλο θέμα, όχι κατασκευαστικό.... δεν έχεις καθόλου αλληλεπίδραση με τα πουλιά; Τα έχεις αφήσει άγρια; Πόσα είναι;
  Άντε να δούμε τα έργα σου :)
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ο μεταλλικός σκελετός πλεονεκτεί σε κάθε περίπτωση και από άποψη αντοχής αλλά και από καθαριότητα κλπ.
  Αν δεν μπορείς να κατασκευάσεις με συγκόλληση το σκελετό τότε το dexion ίσως είναι καλή λύση, αλλά θα δώσεις πολύ προσοχή στα "δεσίματα" και κυρίως στις νευρώσεις που θα κρατήσει στιβαρά όλη την κατασκευή.
  Ανοξείδωτο πλέγμα δε θα βρεις, τουλάχιστο δε γνωρίζω εγώ να υπάρχει κι αν κάπου βρεις κάποια εναλλακτική παρόμοια λύση θα είναι και ακριβό.
  Το γαλβανιζέ πλέγμα είναι νομίζω οικονομικότερη προς το παρόν λύση για τέτοιες κατασκευές.
  Ακόμη ιδέες για παρόμοιες κατασκευές μπορείς να αντλήσεις από εδώ https://petbirds.gr/forums/Ιδιοκατασκευές-Παρουσιάσεις-Εκτροφείων.21/

  Αν χρειαστείς παραπάνω βοήθεια, οδηγίες κλπ, μπορείς να επανέλθεις και να ρωτήσεις όσες φορές χρειαστείς....
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Προσοχή!!!
  Η επίστρωση που χρησιμοποιείται για το γαλβάνισμα των μετάλλων έχει ως κύριο συστατικό τον ψευδάργυρο, συστατικό άκρως τοξικό σε μεγάλες ποσότητες για τους παπαγάλους μας.
  Επειδή δε οι παπαγάλοι έχουν την συνήθεια να δαγκώνουν τα κάγκελα των κλουβιών τους, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να τους δηλητηριάσουμε.
  Υπάρχει κάποια συζήτηση εδώ https://petbirds.gr/threads/Το-κουνελοσυρμα-είναι-το-ίδιο-ασφαλές-με-το-υλικό-για-κλουβιά.20684/ αλλά με αναζήτηση και πολλές ακόμα συζητήσεις.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Να υποθέσω πως και αυτές οι σίτες είναι http://www.doukakis.gr/index.php/sirmatoplegmata/esaplax "επίφοβες" για τα ράμφη τους?

  Κι αν χαλάσει η πλαστική επίστρωση.... θα έχουμε πάλι επαφή με το γαλβάνι..... ?
   
 8. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αν είναι για παπαγάλους θα το ξεσκίσουν σε δυο ώρες αυτό.
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μερική μετάφραση από εδώ.
  Ποια μέταλλα είναι ασφαλή; Στην ουσία δεν γνωρίζουμε απολύτως, δεδομένου ότι για την ενίσχυση των ιδιοτήτων των κατασκευών, χρησιμοποιούνται κράματα μετάλλων.
  Το χρώμιο πχ από μόνο του είναι ασφαλές για τα πτηνά αλλά τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται ως κράμα με ψευδάργυρο (zinc), που απαγορεύεται αυστηρά για τα πουλιά, οπότε καλό είναι να πούμε όχι στο χρώμιο αλλά και τα επιχρωμιωμένα μέταλλα αν και ίσως σε κάποια από αυτά το ποσοστό μπορεί να είναι τόσο μικρό που να είναι ουσιαστικά ασφαλή.
  Ο ανοξείδωτος χάλυβας (stainless stell) θεωρείται ασφαλής για τα πουλιά αν και είναι κράμα στο οποίο υπάρχει μικρή ποσότητα χρωμίου (ish). Όμως η μικρή ποσότητα χρωμίου που το ίδιο είναι ασφαλές , δεν το καθιστά επισφαλές επειδή ίσως εμπεριέχει μια μικρή ποσότητα ψευδαργύρου. Με λίγα λόγια μιλάμε για αμελητέες ποσότητες ψευδαργύρου, μη τοξικές.
  Μέταλλα που είναι επινικελωμένα είναι επίσης ασφαλή για τους παπαγάλους
  Χάλυβας και σίδηρος είναι ασφαλή για τους παπαγάλους αλλά δεν είναι καλές μακροπρόθεσμες επιλογές, δεδομένου ότι σκουριάζουν εύκολα και η σκουριά είναι τοξική για τα πτηνά.
  Το αλουμίνιο είναι ασφαλές για τους παπαγάλους. Η λευκόγκριζη σκόνη της οξείδωσής του είναι ασφαλής στην περίπτωση κατάποσης, σε αντίθεση με την σκουριά.
  Τέλος είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε μέταλλο είναι γαλβανισμένο, γιατί η επιμετάλλωση αυτή γίνεται με την χρήση του τοξικού για τα πουλιά ψευδάργυρου.

  Για τις πλαστικές επικαλύψεις, συμφωνώ με τον Σταύρο.
   
 10. Chrisman

  Chrisman PB New Member

  Ναι για τα κοκατίλ θέλω να το φτιάξω. Απ' όσο ξέρω και έχω διαβάσει δεν έχουν τόσο πρόβλημα στις χαμηλές θερμοκρασίες, αντέχουν και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Σε αυτό που έχουν πρόβλημα είναι τα κρύα ρεύματα αέρα. Μάλιστα είχα δει βίντεο με εξωτερική κλούβα, σε χώρα του εξωτερικού, σε περιοχή που ήταν καλυμμένη με χιόνι και απλά είχε βάλει προστατευτικό για τον αέρα σε κάποιες πλευρές και στην οροφή.
  Εγώ κάθε χρόνο βάζω νάιλον και κουβέρτες στα κλουβιά και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα τόσα χρόνια. Οπότε αντίστοιχη τακτική θα ακολουθήσω και με την κλούβα. Άλλωστε το μπαλκόνι μου είναι μικρό (λιγότερο από 4 τετραγωνικά), στον 2ο όροφο και καλυμμένο και από τις τρεις πλευρές με τέντες.
  Θα το ασφαλίσω και με κρατήματα στον τοίχο. Καλά που μου το είπες. ;)
  Τώρα όσον αφορά τα πουλάκια δεν τα έχω εκπαιδεύσει αλλά δεν είναι και τελείως άγριοι. Μπορώ και τα ταΐζω με το χέρι σποράκια απλά δεν κάθονται για χάδια. Το καλύτερο που έχω καταφέρει είναι να μάθω σε ένα αρσενικό να κελαηδάει με συγκεκριμένο ρυθμό! :p

  Κατά πάσα πιθανότητα dexion θα χρησιμοποιήσω. Πήγα σήμερα σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων και είχε τα 2 μέτρα 15€ οπότε άμα ψάξω περισσότερο υποθέτω θα τα βρω σε χαμηλότερη τιμή. Σκέφτηκα επίσης στην οροφή να βάλω λαμάκια για να είναι πιο εύκολα τα δεσίματα. Θα το δούμε όμως αυτό. Το ερώτημά μου όμως παραμένει: Βίδες ή σύρματα για τα δεσίματα;

  Αυτό το άρθρο είχα διαβάσει και έμαθα για το κουνελόσυρμα ότι ίσως είναι τοξικό. Πάντως δεν είδα κάποιος να έχει πρόβλημα που να έχει χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό, ούτε εδώ ούτε σε άλλα φόρουμ. Οι περισσότεροι αυτό έχουν χρησιμοποιήσει. Τι να πω; Μπορεί να είναι και τυχαίο.
   
 11. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Για το ερωτημα σου: βιδες με παξιμαδια.
   
 12. Chrisman

  Chrisman PB New Member

  Κι εγώ αυτό έλεγα αλλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη. Ευχαριστώ ;)
   
 13. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Ψήφοι: 2
  Θα βόλευε 1,2 επί 5 εκατοστά.Η πιο ακριβή τιμή που μπορείς να βρείς είναι 7 ευρώ m2.
  Θα το πιάσεις απο την εξωτερική πλευρά των δοκών,επίσης τα κεφάλια των βιδών να είναι απο μέσα,απ'έξω βάζεις παξιμάδι με πλατιές ροδέλες.Όλα αυτά για λόγους ασφαλείας και αποφυγή τραυματισμών.
  Χρειάζεσαι επιπρόσθετη στήριξη,δεν φτάνουν οι 4 βασικοί δοκοί,όλη η δυναμη θα μεταφέρεται στις ενώσεις που θα κάνεις και με τον καιρό θα έχεις στρέψη της κατασκευής.Τα dexion έχουν και γωνίες,με αυτές και με λεπτότερες επίπεδες δοκούς,που θα βρείς στα ίδια καταστήματα,θα προσαρμόσεις 2 τετράγωνα πάνω-κάτω.Κρίνω μια ενδιάμεση στήριξη απαραίτητη(με 4 οριζόντιους δοκούς).
  Ίσως να πρέπει να κοιτάξεις και τα ράφια dexion.Ένα ράφι ανάποδα μπορεί να γίνει άψογο συρταράκι(θα χρειαστείς extra δοκούς που θα είναι οι οδηγοί του).Δές μήπως μπορείς να ενώσεις 2 μαζί και να βγούν οι διαστάσεις σου.Ροδάκια θα σου εξηγήσουν στο ίδιο το μαγαζί που θα τα πάρεις.
  Εγώ θα έβαζα ταβάνι,για τις κουτσουλιές άλλων πουλιών.
  Πρέπει να φτιάξεις δύο πάτους για πανεύκολο καθάρισμα και αλλαγή.
  Ένα κομμάτι πλέγματος έχει δύο πλεύρες την Α και την Β,όταν φτιάχνεις την πόρτα και οτιδήποτε άλλο,βάζεις τις αντίθετες πλευρές να εφάπτονται,για να μην σκαλώνει το "σούρσιμο".Με παρόμοιο τρόπο μεριμνείς και για την συρταρωτή αφαίρεση της σχάρας του πάτου.
  Προστασία για αρπακτικά θα λάβεις;
  Σήτα για τα κουνούπια;
  Σε κάθε περίπτωση μην τιγκάρεις το μπαλκόνι,δεν ξέρεις τί μπορεί να προκύψει στο μέλλον.
   
 14. Chrisman

  Chrisman PB New Member

  Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! Ειδικά αυτό για τις πόρτες δεν το είχα σκεφτεί.
  Για συρτάρι έχω ήδη λαμαρίνα που έχω σκεφτεί πώς να το προσαρμόσω οπότε είμαι καλυμμένος. Το ίδιο και για οροφή άμα αποφασίσω να βάλω, αλλιώς ίσως αγοράσω ένα ράφι.
  Για προστασία θα βάλω ένα απλό δίχτυ. Πιστεύω αρκεί ή όχι; Αν και δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα εδώ. Και χαμηλά είναι το σπίτι μου και καλυμμένο σχετικά από πολυκατοικίες. Αλλά για καλό και για κακό θα βάλω.
  Αυτό με τους δύο πάτους που είπες δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς.
  Επίσης, οι διαστάσεις του ματιού στο πλέγμα γιατί 1,2cm; Σκεφτόμουν γύρω στα 2cm, επί κάμποσο, αφού εκεί γύρω είναι το πλάτος στα κλουβιά για τους παπαγάλους. Αν όμως βάλω τελικά με 1,2cm υποθέτω δεν θα χρειαστεί επιπλέον προστασία, έτσι; Δεν νομίζω να χωράνε τα πόδια καρακάξας ή γερακιού...ή κάνω λάθος;
  Όλες οι συμβουλές σου πάντως είναι πολύ χρήσιμες. Ευχαριστώ και πάλι.
   
 15. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Εννοώ δύο σχάρες απο πλέγμα που θα αλλάζεις εναλλάξ.
  Δεν ξέρω για πιο δίχτυ μιλάς,σίγουρα όμως να βάλεις κάτι.Επιθέσεις γίνονται παντού.
  Συνήθως θυμόμαστε μόνο την πρώτη;).
  Η επόμενη είναι 2,5 επί 5.Διάλεξε,δεν ξέρω τί κάνει για τα πουλάκια σου,δεν έχω παπαγάλους.
  http://www.portokalakisperifraxeis.gr/Συγκολλητό-Πλέγμα-Κλούβες-ΚΟΥΝΕΛΟΣΥΡΜΑ
  Αυτό γίνεται σε συρόμενες πόρτες,εσύ που έχεις παπαγάλους,μάλλον πρέπει να κάνεις κάτι πιο ασφαλές.
  1,2 είναι και τα κανονικά κλουβιά,των καναρινιών,πάντως.
   
 16. Chrisman

  Chrisman PB New Member

  Έγινε. Προς το παρόν θα συνεχίσω την έρευνα αγοράς και για ότι άλλο χρειαστώ θα επιστρέψω.

  Κάτι που ξέχασα. Πόσο εύκολο στο χειρισμό του είναι το ανοξείδωτο πλέγμα; Λυγίζει, κόβεται σχετικά εύκολα με μια πενσούλα;
   
  Τελευταία επεξεργασία: 21 Αυγ 2016
 17. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Δεν είναι και τόσο εύκολο.Καλύτερα να πάρεις ένα κοπτάκι σύν του ότι θές και λίμα.Η καλύτερη δουλειά γίνεται με τροχό.
  Κάνε μια πρακτική πρίν ξεκινήσεις για να δείς πώς κόβεις καλύτερα το σύρμα,με λιγότερο αιχμηρές τις απολήξεις.
  Αν φτιάξεις πρώτα το μεταλλικό πλαίσιο μπορείς να το τεντώσεις θεωρητικά επάνω του,ξεκινώντας απο την μία άκρη και ενώνοντας ανα δοκό.
  Αν επιλέξεις να κάνεις και ενδιάμεση οριζόντια στήριξη,μπορείς παίρνοντας 8 μέτρα κουνελόσυρμα επι ένα μέτρο ύψος,να κάνεις απλό περιτύλιγμα,περνώντας γύρω γύρω τα κάτω 3,80 μέτρα και έπειτα τα πάνω.Το ενδιάμεσο "κενό" θα καλυφθεί και θα πιάσει στις εν λόγω δοκούς.Θα βρείς τον τρόπο,θα γίνει και καλύτερα απ'ότι περιέγραψα αν το κατάλαβες.Προσοχή οποιαδήποτε επεξεργασία(πχ πόρτα,ταίστρες..κτλ) να έχουν γίνει απο πρίν.
  Φυσικά θα χρειαστείς παραπάνω πλέγμα και για ταβάνι,σχάρες και για τα όποια λαθάκια.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 21 Αυγ 2016
 18. Chrisman

  Chrisman PB New Member

  Καλημέρα! Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό να το τυλίξω γύρω γύρω αλλά με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να μην τεντώσει τελείως. Προτιμώ να κόψω φύλλα πλέγματος για να τεντώσουν καλά ένα προς ένα.
  Τα πορτάκια θα γίνουν πιο πριν, προφανώς, αλλά το θέμα μου είναι τα κομμάτια που θα κόψω από το πλέγμα, αυτά να κάνω πορτάκια ή θα χρειαστώ επιπλέον μέτρα πλέγματος; Υποθέτω δεν θα φτάσουν έτσι;
   
 19. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Καλά κάνεις,είναι πιο μπελαλίδικο αλλά πιό σίγουρο.Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς όμως σίγουρα την ενδιάμεση στήριξη που ανέφερα και καλό θα είναι οι άκρες των κομμένων πλευρών να έχουν στραφεί σε γωνία,ωστε να πιάνουν και στις κάθετες σε αυτές πλευρές,η κάθε μία να επικαλύπτει δηλαδή την άλλη κατά 4 πόντους (2+2).
  Ναί δεν φτάνουν,σε κάθε εσωτερικό ή μη κομμάτι που κόβεις χάνεις και μια περιοχή της τάξεως του εκάστοτε ματιού απο την κομμένη πλευρά,σου μένουν δηλαδή γυμνές προεξοχές.Πρέπει να κόψεις στο μέγεθος του κενού που θές να κλείσεις σύν του οτι αυτό το κομμάτι πρέπει να έχει και προεξοχές οι οποίες θα στραφούν και θα λειτουργήσουν σαν γάντζοι.Ακριβώς τον τρόπο θα τον δείς εδώ.Πιστεύω όμως πως τέτοια πόρτα αντενδείκνυται για παπαγάλους.Ίσως να πρέπει να ενσωματώσεις ένα ξύλινο πλαίσιο,απλά περιστεφόμενο,για πόρτα,με την σωστή ασφάλιση.
  Πολλές ιδέες και θάρρος θα πάρεις και απο τα παρακάτω posts,μαζί με τις παραπομπές τους.
  https://petbirds.gr/threads/Κατασκευη-κλουβας-ζευγαρωστρας.1248/
  https://petbirds.gr/threads/Κλουβια-με-ντεξιον.785/
  https://petbirds.gr/threads/Ζευγαρώστρες-με-dexion.2142/page-2
  https://petbirds.gr/threads/Κλουβα-ζευγαρωστρα-αλουμινιου.7374/
  https://petbirds.gr/threads/Ανακαινηση-κλουβας.2199/
  https://petbirds.gr/threads/Ιδιοκατασκευή-ζευγαρώστρας.7363/#post-74193
  Κάποια μπορεί να είναι και διπλά:faceplm
  Κοίταξε μήπως έτοιμα προιόντα σε εξυπηρετούν καλύτερα απο κομμάτι κομμάτι,όπως πχ εδώ.Δυστυχώς δεν ξέρω την ποιότητά τους.
  Στην τελική κατασκευή και για λόγους αισθητικής μπορείς να καλύψεις τις κάθετες δοκούς με ξύλινες ή όμορφες πλαστικές δοκούς στην κατάλληλη διάσταση όπως πχ αυτές.Υπάρχουν και καλύτερες φαντάζομαι:).Με την χρήση αυτών μπορείς και κάποια στιγμή να εφαρμόσεις πρεσαριστά επιφάνειες ναύλον ή σήτες,κτλ..για προστασία.
  Για ό,τι θελήσεις μας ξαναρωτάς.
  Μην ξεχάσεις,όταν τελειώσεις,να μας δείξεις και τον κόπο σου!:thumbsup:
   
  Τελευταία επεξεργασία: 21 Αυγ 2016
 20. Chrisman

  Chrisman PB New Member

  Καλή σκέψη αυτή. Μεγαλύτερη ασφάλεια.
  Έτσι ακριβώς είχα σκοπό να τα κάνω. Τώρα για την ασφάλεια κάτι θα σκεφτούμε, αν και δεν νομίζω να έχω πρόβλημα. Στην τελική και με ένα συρματάκι το κρατάω κλειστό το πορτάκι.
  Αυτά που μου έστειλες είναι μεταλλικά. Υποθέτω θα σκουριάσουν πολύ εύκολα. Οπότε δεν μου κάνουν. Θέλω τα δοκάρια να είναι ανοξείδωτα οπωσδήποτε (για το πλέγμα θα δω τι ακριβώς θα κάνω). Μην τρέχω πάλι σε 1-2 χρόνια. Τα αντίστοιχα ανοξείδωτα σε ολοκληρωμένη κατασκευή έχω βρει με 50-60€ το ένα. Οπότε θα πάνε μόνο τα δοκάρια ένα 100ρικο. Πάει πολύ ακριβό...
  Η αισθητική της κλούβας μπαίνει τελευταία προς το παρόν. :p Ας τακτοποιήσω πρώτα τα θέματα της ασφάλειας, της λειτουργικότητας αλλά και της πρακτικότητας της κλούβας και με την πάροδο του χρόνου κοιτάμε και το αισθητικό κομμάτι. Μην αυξηθεί και το κόστος πολύ. Προς το παρόν θα μείνω σε αυτά που απαιτούνται. ;)
  Εννοείται. Όχι μόνο όταν τελειώσω. Και κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα σας ενημερώνω για να εντοπισθούν τυχόν λάθη που μπορεί να έχω κάνει να μου κάνετε τις παρατηρήσεις σας ή να δώσετε ιδέες! ;)

  Σας ευχαριστώ όλους και πάλι! Ελπίζω να ξεκινήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται!
   
 21. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Όλα τα εκτροφεία και τα μεγαλύτερα πάρκα στον κοσμο που φιλοξενούν κι εκτρέφουν παπαγάλους χρησιμοποιούν γαλβανισμένη σίτα. Όσο κι αν λένε παντού ότι απαγορεύεται. Το κόστος αλλιώς είναι απαγορευτικό για να στεγάσεις πουλιά σε κλούβες.
   
Φόρτωση...