Θυληκιά φτιάχνει φωλιά!Πότε τα ενώνω;

Συζήτηση με θέμα Θυληκιά φτιάχνει φωλιά!Πότε τα ενώνω;, που ξεκίνησε από Γιώργος 2014, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 16 Μαρ 2015.

 1. Καλησπέρα και πάλι στην παρέα!Προχτες έβαλα φωλιά στην κανάρα.Δύο μέρες απλά επαιζε με το νήμα και σήμερα ασχολείται συνεχώς με τη φωλιά..Βάζει νήμα αρκετό..Να τα ενώσω σήμερα το σούρουπο ή να περιμένω κιάλλο;Διαφωτίστε με γιατί είναι η πρώτη προσπάθεια αναπαραγωγής που κάνω..Ευχαριστώ!
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Γιώργο τι διατροφική προετοιμασία έχεις κάνει στο ζευγάρι σου? Σε τι χώρο τα έχεις?? Αν θες πες μας θερμοκρασία και διάρκεια φωτισμού του χώρου που βρίσκονται τα καναρίνια....
  Ο αρσενικός είναι πυρωμένος?
   
 3. Θεωρώ οτι και τα δύο είναι πυρωμένα..Τις τελευταίες δέκα ημέρες κάθε δεύτερη μέρα αυγό ενω πιο πριν δυο φορές τη βδομάδα για ένα μήνα..Μήλο δύο φορές την εβδομάδα και καρότο το ίδιο..Αυγοτροφή μόνιμα εδώ και σαράντα μέρες..Τα έχω στο μπαλκόνι μόνο με νάυλον στην οροφή της ζευγαρώστρας και στα δύο πλαινά για τον αέρα..Ο αρσενικός της κελαηδά κατά διαστήματα μέσα στη μέρα..

  Έχει κάποιος να ανεβάσει μια φωτογραφία από φτιαγμένη φωλιά;Νομίζω ότι απλά έχει βάλει τα νήματα και το βαμβάκι μέσα στη φωλιά..Δεν κάθεται μέσα αρκετά ώστε να στρωθούν ομοιόμορφα..
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Από τη στιγμή που ξεκίνησε τη φωλιά, τραβάς το χώρισμα και παρακολουθείς την συμπεριφορά... Αν μαλώνουν πίσω στη "μοναξιά" τους, αν όχι ... να μας "ζήσουν".
  Σωστή και πλούσια η διατροφή τους αρκεί να μην οδηγηθούμε σε υπερβολές.... Η υπερβολή έχει πάντα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα..
  Όταν θα χρειαστεί να βάλει μέσα τα αυγά της η φωλιά θα είναι όπως ακριβώς πρέπει... εξαιρετικά τέλεια!
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Θεωρείς Γιάννη την προετοιμασία του υπερβολική?? Εγώ τη βλέπω καλή...

  Να πω απλά ότι το αρσενικό είναι πυρωμένο όταν τραγουδάει επίμονα προς το θηλυκό, και χοροπηδάει κιόλας πάνω στο κλαδάκι του και η κανάρα "στήνεται" και δέχεται τον επιβήτορα! Φυσικά και τα ταίσματα από τα κάγκελα είναι δείγμα πως και τα δύο είναι έτοιμα και τότε μπορούμε να βγάλουμε το χώρισμα! :)
   
Φόρτωση...